3 Malentaski rosna na calego :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 21:31 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

najszczesliwsza pisze:
BUDRYSEK pisze:

jak dla mnie koniec w temacie usmiercania, komu sie to nie podoba to zapraszam na inne watki

A potem będziesz żebrać o kasę na biedne kotki, których wcale nie trzeba było ratować...

a Ty na pewno nam nie pomozesz wiec zegnaj!

zauwazylas gdzies zebym zebrala?
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro kwi 13, 2011 21:36 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

BUDRYSEK pisze:
najszczesliwsza pisze:
BUDRYSEK pisze:

jak dla mnie koniec w temacie usmiercania, komu sie to nie podoba to zapraszam na inne watki

A potem będziesz żebrać o kasę na biedne kotki, których wcale nie trzeba było ratować...

zauwazylas gdzies zebym zebrala?

Owszem jak i ja jak kot potrzebuje pomocy!
W każdym wątku prosisz o wsparcie przy leczeniu kota!
Ale pytam po co ratować koty które tego nie potrzebują?
Na siłę zabierać miejsce następnym i następnym?
Uśpij je, za kilka dni znów jakieś kocięta się trafią, tym razem starsze... a potem znów i znów, bo na kocięta mamy sezon!
najszczesliwsza

Post » Śro kwi 13, 2011 21:42 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

A potem będziesz żebrać o kasę na biedne kotki, których wcale nie trzeba było ratować...[/quote]

zauwazylas gdzies zebym zebrala?[/quote]

Uśpij je, za kilka dni znów jakieś kocięta się trafią, tym razem starsze... a potem znów i znów, bo na kocięta mamy sezon![/quote]

owszem na leczenie a nie na mixol
kazdy slucha swojego sumienia...ja nie zabijam i koniec
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro kwi 13, 2011 21:50 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Kciuki za maluszki!
Jutro rozdzwaniam telefon!
Poduszkę podgrzewaną elektrycznie ktoś ma?...
:)

Damy radę.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw kwi 14, 2011 0:47 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

najszczesliwsza pisze:
BUDRYSEK pisze:

'najszczęśliwsza' - bo żyje... się odezwała...

Klaudus

Od: Wto lut 24, 2009 9:02

Post » Czw kwi 14, 2011 9:34 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Trzymam kciuki za kociaki!

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw kwi 14, 2011 9:56 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Podnoszę! Pilnie potrzebna poduszka elektryczna!!! I mama dla kociąt!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw kwi 14, 2011 10:31 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

elu

Post » Czw kwi 14, 2011 10:40 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

UDOSTEPNIŁAM NA FB! TRZYMAM KCIUKI ZA MALUCHY... BUDRYSKU CIESZE SIĘ,ZE ICH NIE UŚPIŁAŚ..CO ZA RÓŻNICA CZY MAJA CZY NIE MAJA OCZU OTWARTYCH...PRZECIEŻ ŻYJĄ....WIEC O CO CHODZI Z TYM USYPIANIEM!!!!!!!!!!!!!!!;/

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Czw kwi 14, 2011 10:45 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Podnoszę!

A przy okazji, Budrysku tak trzymaj :ok: Szacun dla Ciebie :)
Najszczęśliwsza_ a czym wg Ciebie rózni sie kilkudniowe ślepe kocię od tego , który własnie otworzył oczka? Czy jest gdzies potwierdzone, ze kotek który przed chwilą otworzył oczka czuje inaczej ?Dlaczego jesteś za uśmiercaniem tych pierwszych! Poza tym w swoim poście Budrysek szuka mamki dla kociat, bo chce je uratować! A Ty radzisz jej , aby maleństwa zabić :evil: Jesli nie masz litości dla kocich noworodków, miej przynajmniej szacunek dla uczuć innych ludzi...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw kwi 14, 2011 10:47 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Dziękuję madzia89 :ok:

elu

Post » Czw kwi 14, 2011 12:45 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

elu pisze:Zrobiłam wydarzenie na fb:
http://www.facebook.com/event.php?eid=100655983356504

Proszę o udostępnianie!

elu

Post » Czw kwi 14, 2011 13:19 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

wydawało mi się, że jesteśmy tutaj po to, by pomagać, nie ważne w jaki sposób : wsparcie duchowe, materialne, słowne... każde się liczy,nikt nikogo nie zmusza do pomocy, każdy to robi z własnej woli
najszczesliwsza - jeśli się nudzisz, to poprostu spotkaj się ze znajomymi albo zagraj w pasjansa na komputerze, skoro nie pomagasz, to przynajmniej nie przeszkadzaj innym, którzy tak jak Budrysek poświęcają wszystko, by RATOWAĆ a nie ZABIJAĆ. Żyj i i pozwól żyć, i pomagać innym.

goofi

Od: Pt lip 30, 2010 21:18

Post » Czw kwi 14, 2011 13:23 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

[quote="najszczesliwsza"

Uśpij je, za kilka dni znów jakieś kocięta się trafią, tym razem starsze... a potem znów i znów, bo na kocięta mamy sezon![/quote]

Myslę, że wszyscy "tu zebrani" wiedzą,że kocieta z JESZCZE zamkniętymi oczami MOZNA usmiercić, bo ustawa DOPUSZCZA. Ale nie nakazuje, na szczęście. I myślę, że gdyby Budrysek chciała je uśmiercić, to po prostu by ich nie ratowała. Bo po co wyciągać ze śmietnika kocieta, żeby je zanieść do weta?To miała by byc dla nich pomoc? Więc nie ma potrzeby informowania, i nakazywania eutanazji tego miotu.Troche to bez sensu... Nie rozumiem, co mają do zezwolenia na śmierć otwarte oczy: przecież mozna było by jeszcze przez dwa - trzy dni po otwarciu oczu kocięta usypiać- dopiero "podarte" kociaki nie widzą, oczy jeszcze nie pełnią swojej funkcji tak jak u starszego kociaka. A także nie słyszą, zaczynają kilka dni po otwarciu oczu. Więc z chwilą otwarcia oczu można by jeszcze dokonać eutanazji.... Rozwój kociaka nie dokonuje jakiegoś ogromnego postępu w chwili otwarcia oczu... włściwie nic się nie zmienia, oprócz efektu wizualnego.
Rozumiem decyzję osoby, która usypia slepe mioty. Rozumiem, że w schroniskach, czy w miejscach, gdzie nie mają szans przezyć to mniejsze zło... Ale nie rozumiem odgórnej nagonki na osoby nie chcące podjąc takiej decyzji. Ja, osobiscie, gdyby ktoś mi nakazał usypianie ślepych miotów, juz dawno przestała bym się zajmować bezdomnymi zwierzakami.
A kociaki to akurat nieporównywalnie mniejsze koszty niż ratowanie kociego staruszka, kota onkologicznego, czy chociażby z pnn. I przeważnie- przy odrobinie checi i dobrej woli DT mają duże szansę na dobre domy.
BUDYSEK, trzymam kciuki za kociątka :wink: :ok: :ok: :ok:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw kwi 14, 2011 13:47 Re: Szukam karmiacej mamki!!!! na terenie sląska

Szenila pisze:[quote="najszczesliwsza"

Uśpij je, za kilka dni znów jakieś kocięta się trafią, tym razem starsze... a potem znów i znów, bo na kocięta mamy sezon!

Myslę, że wszyscy "tu zebrani" wiedzą,że kocieta z JESZCZE zamkniętymi oczami MOZNA usmiercić, bo ustawa DOPUSZCZA. Ale nie nakazuje, na szczęście. I myślę, że gdyby Budrysek chciała je uśmiercić, to po prostu by ich nie ratowała. Bo po co wyciągać ze śmietnika kocieta, żeby je zanieść do weta?To miała by byc dla nich pomoc? Więc nie ma potrzeby informowania, i nakazywania eutanazji tego miotu.Troche to bez sensu... Nie rozumiem, co mają do zezwolenia na śmierć otwarte oczy: przecież mozna było by jeszcze przez dwa - trzy dni po otwarciu oczu kocięta usypiać- dopiero "podarte" kociaki nie widzą, oczy jeszcze nie pełnią swojej funkcji tak jak u starszego kociaka. A także nie słyszą, zaczynają kilka dni po otwarciu oczu. Więc z chwilą otwarcia oczu można by jeszcze dokonać eutanazji.... Rozwój kociaka nie dokonuje jakiegoś ogromnego postępu w chwili otwarcia oczu... włściwie nic się nie zmienia, oprócz efektu wizualnego.
Rozumiem decyzję osoby, która usypia slepe mioty. Rozumiem, że w schroniskach, czy w miejscach, gdzie nie mają szans przezyć to mniejsze zło... Ale nie rozumiem odgórnej nagonki na osoby nie chcące podjąc takiej decyzji. Ja, osobiscie, gdyby ktoś mi nakazał usypianie ślepych miotów, juz dawno przestała bym się zajmować bezdomnymi zwierzakami.
A kociaki to akurat nieporównywalnie mniejsze koszty niż ratowanie kociego staruszka, kota onkologicznego, czy chociażby z pnn. I przeważnie- przy odrobinie checi i dobrej woli DT mają duże szansę na dobre domy.
BUDYSEK, trzymam kciuki za kociątka :wink: :ok: :ok: :ok:[/quote]

U weterynarza kociątka dostaną zastrzyk ogłupiacz, a potem usypiać, zasną i nawet tego nie poczują.
Na śmietniku konały by w męczarniach, jak ktoś kiedyś nie jadł jakiś czas to wie jakie to uczucie i ból.
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]