Młody kot syjamski wrzucony do schroniska-za TM[*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon paź 18, 2010 15:09 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

ACHA13 pisze:Kasiu,dzięki twojemu ogłoszeniu na Allegro,kocurek znalazł dom;)
Pani jest z Warszawy i chce po niego przyjechać sama,kot ma być dla jej mamy,której odszedł kot za TM,domek zapowiada się dobrze,ale więcej napisze horacy7,bo to ona rozmawiała z tą kobietką.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: to ci nowina :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 18, 2010 15:17 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:21 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pon paź 18, 2010 15:41 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

ACHA13 pisze:Kasiu,dzięki twojemu ogłoszeniu na Allegro,kocurek znalazł dom;)
Pani jest z Warszawy i chce po niego przyjechać sama,kot ma być dla jej mamy,której odszedł kot za TM,domek zapowiada się dobrze,ale więcej napisze horacy7,bo to ona rozmawiała z tą kobietką.

O rany, jaka szybka akcja :D

No to jeszcze mocno zaciśniete kciuki za dogranie wszystkiego i żeby to na pewno był ten domek :ok:

Czekamy na szczegóły
po_prostu_kaska

Post » Pon paź 18, 2010 20:38 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Dziewczyny nie wiem co napisać,około 14 zatelefonowała do mnie pani z Warszawy w sprawie kotka,jak napisała Asia powiedziała ,że chciałaby kota dla swojej mamy która niedawno straciła swojego kota syjamskiego.Pani do której miałby trafić mieszka w Pile w mieszkaniu ma jeszcze jedną koteczkę po przejściach,balkon jest osiatkowany.Dowiedziałam się,że kobietka gotowa jest przyjechać z Warszawy po kota i zawieść go do Piły do mamy.Umówiłyśmy się ,że pani zatelefonuje około 20 i ustalimy resztę szczegółów które chciałam uzgodnić z dr Asią u której kot przebywa.Byłam przekonana ,ze to ten właśnie dom ale telefonu około 20 nie było,nie wiem co myśleć czy kobietce coś wypadło ,czy się rozmyśliła.Nie byłam pewna kiedy kotek będzie mógł być wydany bo przyjmuje zastrzyki .Okazało się ,że leczenie jest do piątku ,więc w sobotę może iść do domku.Najgorzej ,ze jeszcze ktoś pytał o niego panią doktor i usłyszał ,ze kotek już ma domek bo byłam przekonana ,że to ten dom.Czekamy do jutra,mam nadzieja ,że pani zatelefonuje.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon paź 18, 2010 20:45 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Jeszcze nic straconego :ok:

A jak nie to widocznie nie ten dom. Ogłoszenie na Allegro jest raptem od wczoraj, a młody już ma 4 obserwujących.
po_prostu_kaska

Post » Pon paź 18, 2010 21:16 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Kobietka przed chwilką napisała sms ,że odezwie się jutro.Trochę ostatnio panikuję ,ale jakoś tak wychodzi ,że jak pomyślę,że to ten domek to później zaczynają się schody.Tutaj dom spodobał mi się na prawdę tak jak dom Maciusia w Rzeszowie z którym mam nadal kontakt i wystraszyłam się ,że się pomyliłam.Jutro po rozmowie napiszę więcej.Zachowuje się jak kwoka ,ale tak bym chciała, aby moi tymczasowicze trafili do ekstra domów.Kasiu nie wiem czy wiesz ,że Maciuś ma problemy z nerkami potrzebne nasze kciuki.

horacy 7

Post » Pon paź 18, 2010 22:20 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Wiem o Maciusiu :(
To co jest dobre w tej sytuacji to to, że ma najlepszą możliwą opiekę. Mocno trzymam kciuki za jego zdrowie.

I takiego domu życzę naszemu syjamowi :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pon paź 18, 2010 23:52 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Nie widze w ogłoszeniu allegro info o kastracji.Czyli on nadaje sie do rozrodu?

Tak tylko pytam.Szkoda byłoby kocurka,śliczny jest i taki w typie rasy.
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 1:45 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Czy ten syjam ma już domek?

kaska_a_g

Od: Pt sty 25, 2008 12:32

Post » Wto paź 19, 2010 8:03 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Legnica pisze:Nie widze w ogłoszeniu allegro info o kastracji.Czyli on nadaje sie do rozrodu?

Kot jest wykastrowany :wink:

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Wto paź 19, 2010 9:25 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Legnica pisze:Nie widze w ogłoszeniu allegro info o kastracji.Czyli on nadaje sie do rozrodu?

Dzięki za zwrócenie uwagi. Mój błąd. Zapomniała napisac o kastracji :oops: Już dodałam info.

kaska_a_g pisze:Czy ten syjam ma już domek?

Wczoraj dzwoniła Pani chętna dać mu dom. Wiem, że dziś ma być ponowny kontakt.
Mimo wszystko zapraszam do kontaktu z autorką wątku :)
po_prostu_kaska

Post » Wto paź 19, 2010 9:43 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

po_prostu_kaska pisze:Wiem o Maciusiu :(
To co jest dobre w tej sytuacji to to, że ma najlepszą możliwą opiekę. Mocno trzymam kciuki za jego zdrowie.

I takiego domu życzę naszemu syjamowi :ok:

Tak dom cudowny i kot też ,szkoda ,że narażeni na problemy zdrowotne ,ale będzie dobrze na lekach ,musi być.Dlatego teraz marzy mi się kolejny cudowny domek czyżby mi sie w główce poprzewracało?Telefonu jeszcze nie było napiszę jak pani sie odezwie.

horacy 7

Post » Wto paź 19, 2010 12:22 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Jestem po rozmowie,kotek w sobotę lub niedzielę jedzie do nowego domku.Szczegóły uzgodnimy jeszcze na bieżąco.Tak jak pisałam wcześniej domek docelowy będzie w Pile u starszej pani ,która ma już jedną koteczkę po przejściach.Miała też kotka syjamskiego ,który odszedł niedawno ,miał 7,5roku.Po kotka przyjedzie córka tej pani ,która mieszka w Warszawie i z którą rozmawiam telefonicznie.Pani podpisze umowę ,obiecała mi też ,że będzie utrzymywać z nami kontakt ,przesyłać zdjęcia.Gotowa jest też przywieść karmę dla potrzebujących zwierząt.Pani Kasia bo tak ma na imię pani z Warszawy też ma 2 koty w tym jednego syjama ,więc domek jest doświadczony.Mam nadzieję ,że pozostało nam się tylko cieszyć.

horacy 7

Post » Wto paź 19, 2010 13:38 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

hura to wspaniale na prawdę:))

natasiunia

Od: Pon wrz 07, 2009 19:24

Post » Wto paź 19, 2010 14:50 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Super wiadomość :ryk:

I powiedzcie mi,dlaczego poprzedni właściciele nie mogli go poogłaszać,spróbować chociaż znaleźć mu dom?przecież taki rasowiec miał dużą szansę,aby komuś się spodobać,dlaczego wywalili go jak śmiecia??? .
Gdyby w schronisku nie było tych kilku wolontariuszy,niestety,ale ten kot w schronisku szybko odzedłby za TM.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

[poprzednia][następna]