Warszawa - młody rudzielec szuka DS - już na swoim :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt sie 27, 2010 17:47 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Neigh pisze:Została wsadzona na przymusowe głaskanie do mojego potomstwa. Jak zaglądałam 15 min temu, to leżeli zgodnie na łożku. Wprawdzie na mój widok jedno zwiało pod łożko......

Mam nadzieję, że to nie było potomstwo ;)

Neigh, wielkie dzięki za zajęcie się rudzielcem :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt sie 27, 2010 18:32 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Cała przyjemność po mojej stronie.

Zawartość kuwety bez zarzutu:-). Jejku jaka to jest jednak paranoja.......jak dorosła, niby normalna kobieta z takim namaszczeniem grzebie w kocich odchodach hihih. Zawsze mnie to rozwala.

Nooo dobra zrobi mu się jutro jakieś porządne zdjęcia to Wam pokaże. Państwo niedzielne się potwierdziło.....Imienia nie dostanie, bo wszystko co nazwałam złośliwie u mnie zostało ( łącznie z zółwiem co tylko na wakacje przyjechał)

Tak mi się przypomniało jak onegdaj z "mojego" schronu na jedno ogłoszenie o sznaucerkowatym poszły trzy:-). Wszystko co się na szybko dało ucharkateryzować na sznupka..Tiiaaaa I wszystkie bardzo dobrze poszły.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sie 28, 2010 19:26 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Holender nooo nie jest fajnie.

Mały cały dzień nic nie jadł ( pogardził i surowym kurczaczkiem i gotowanym...). Cały czas niemal śpi.
Kupy w normie ( sztuk dwie ). Brzusio miękkie. Nie kicha, nie prycha. Nie wymiotuje nie kaszle. Około 17.00 temp w normie....

Ale coś mi się nie podoba.........za ospały jest. Boje sie tych lecznicowych kociaków z klatek......uraz mam., Nigdy nie wiadomo na co chore w klatce obok.
A moja wetka dopiero w poniedziałek od 16.00, jutro ma dyżur ktoś inny. Kurde no!

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie sie 29, 2010 20:10 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Nikogo to nie obchodzi :evil:
Ale i tak napiszę - Rudy dziś zmartwychwstał. W nocy gorączka powyżej 40 stopni, ja coraz bardziej przerażona.......po czym gdzieś około 4, młode wstało otrząsnęło się, wtrąbiło michę i uznało, ze nie będzie nas dłużej straszyć. Objawy poszczepienne ...............Uuuuuuufffffffffffffffffffff

Państwo sie o 11 zameldowało, bardzo mi się podobało, listę zakupów zrobiliśmy wspólnie. Kot ich rzucił na kolana i w piątek go odwoże na Grochów i ok.
Gra i bucy:-)

Obrazek

Neigh

Post » Nie sie 29, 2010 20:28 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Obchodzi, tylko czasu na odpisywanie brak ;)
Cieszę się bardzo, że rudasowi lepiej, że państwo fajni, że dom będzie i że gra i bucy ;)
I raz jeszcze wielkie dzięki :1luvu:
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie sie 29, 2010 20:49 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Aleba pisze:Obchodzi, tylko czasu na odpisywanie brak ;)
Cieszę się bardzo, że rudasowi lepiej, że państwo fajni, że dom będzie i że gra i bucy ;)
I raz jeszcze wielkie dzięki :1luvu:

oj tam oj tam, gaduła jestem, to sobie piszę......

Obrazek

Neigh

Post » Nie wrz 05, 2010 16:14 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Co u rudaska?
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon wrz 06, 2010 14:52 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

No trochę się działo........

W zeszły poniedziałek młody zwymiotował - 3 razy w sumie śliną. Apetyt praktycznie żaden, kupy brak, osowiały itp......Poczekałam jeden dzień i we wtorek zameldowałam się u mojej wetki.
Młody został na noc z podejrzeniem panleukopenii.

Noc miałam z głowy - oczyma wyobraźni widziałam zarażone wszystkie koty z Kosiarzy + koty posterylizacyjne wypuszczone niosące pandemię gdzie sie da..... Moja pani Wet prosiła o poszukanie w miarę możliwości ozdrowieńca. Oczywiście można było podać surowice z krwi kota niedawno szczepionego ( sama mam takową jednostkę ) Noooo nieważne - nie ma co o typach surowicy gadać

W każdym razie o 23.00 info żadnych nie było, bo ponoć w laboratorium mieli kociokwik. 6. 30 dostałam smsa, że wynik ujemny ( test zrobiono), wyniki ma b. ok, kupa śmierdząca najeżona robalami wszelkiego sortu.

Kota odebrałam, zapłaciłam 149 zł ( mam rachunek z opisem i wyszczególnieniem). Podawałam olej, metronidazol itp.

W piątek odwiozłam go do domu ( dałam wyniki, test, metronidazol itp).
Państwo niestety nie palili się do hmm że tak ładnie to ujmę finansowym uczestnictwie w leczeniu. Pretensji mieć nie mogę - kot został podmieniony, tamten był zdrowy, zaszczepiony - na takiego mieli prawo się nastawić......
Wczoraj miałam od nich tel - noo i niby wszystko ok, nie kicha, nie prycha, je mało, ale je - kupa śmierdząca - ale ok....

Jedno co i mnie i ich niepokoi to fakt, ze mały bardzo dużo śpi. U mnie też tak było. Nic z tego nie rozumiem, bo faktycznie jest ciut zbyt śpiochowaty.....krew ma niemal idealną. Nie wiem........

Achaś - jeśli chodzi o poniesione wydatki, to zamierzam się chyba jakimiś bazarkami wesprzeć ( rachunki mam, mogę zeskanować), ponieważ rodzina zapowiedziała całkowity szlaban na tymczasy.....

Obrazek

Neigh

Post » Pon wrz 06, 2010 15:15 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Oj :(
Mam nadzieję, że mu przejdą wszelkie dolegliwości i odzyska humor :ok:

Poszukam czegoś na bazarek.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto paź 19, 2010 20:30 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

czy wiadomo coś o Rudzielcu w DS :?: wszystko ok :?:
trochę się martwię tym brakiem wiadomości, ale trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

Post » Wto paź 19, 2010 20:43 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Chrupek miewa sie świetnie, kilka dni temu smsowalam z nowym nowym domem. Miziak i rozrabiak - następnym razem poprosze o zdjęcia......

Obrazek

Neigh

Post » Śro paź 20, 2010 15:42 Re: Warszawa - młody rudzielec szuka DS

Cieszę się, a zdjęcia chętnie obejrzę :)
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia]