[Adopcje FKD] Gacuś / chory i po operacji - prośba

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 22, 2010 2:26 Re: [Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Gacuś jest jednak trochę chory. Nie wiem, czy się czymś przeżarł, czy co, w każdym razie biegunka nie ustała, więc byliśmy w lecznicy i na razie do jutra mam mu podawać Synergal w zastrzykach. Jak się pogorszy to we wtorek znów Gacuś pojedzie do weta. Jak się nie pogorszy, jadę tylko ja po kolejną porcję antybiotyku. Na razie jest okej. Ale Gacuś mnie nienawidzi za to kłucie :(

Przy okazji wetka obejrzała dokładnie zdeformowaną łapkę Gacka. Oceniła to jako wadę genetyczną. Skróciła kotu dwa pazurki w tej łapce (okazuje się, że można spokojnie podcinać, bo nie ma żadnej wady w budowie pazura). Zaleciła, aby dbać o skracanie tych pazurków, bo jak Gacek skoczy z wysokości na taką łapkę z długimi szponami, to go może zaboleć. Przy okazji wetka sprawdziła Gacusiowi pyszczek pod kątem czarnej plamki. Ale to też nie jest powód do niepokoju - zwykły pigment. Na różowych poduszkach łap też są czarne łatki.

A, i Gacuś musi być być zapinany w szeleczki podczas zastrzyków. Ma ładne stylowe szelki - zamszowe, czarne, z "cyrkoniami" :mrgreen: Baaaardzo ich nie znosi :twisted:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw mar 25, 2010 3:37 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

U Gacka lepiej. Biegunka ustała. Zastrzyki ma przepisane do 26 marca. Rudolfrudy - raz jeszcze dziękuję za pomoc w odebraniu od weta strzykawek z antybiotykiem dla Gacusia :1luvu:

reddie

Post » Czw mar 25, 2010 22:06 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Ależ drobiazg. Trzymajcie się dzielnie :ok:
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Sob mar 27, 2010 19:11 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

kciuki za kosmicznego kota :ok:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto kwi 06, 2010 17:54 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

co slychac u Gacusia?:)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro kwi 14, 2010 14:15 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Gacuś nadal jest kosmitą :mrgreen: Ostatnio stwierdzam, że uczy się zachowań od mojej Inki. Nauczyła go już dwóch rzeczy: skakać na pościel, pod którą np. ktoś rusza ręką albo nogą i bujać się na firanie :roll: Tylko, że Inka te dwie rzeczy robi delikatnie, a owej delikatności już Gacek nie podpatrzył i on to robi z wdziękiem słonia... Poza tym strasznie dużo je. Naprawdę strasznie dużo je. Robi się gruby, prawdę powiedziawszy. Chyba zaczniemy przestawiać koty na karmienie "na godziny". Nie wiem, co na to reszta.

Teraz Gacuś usiadł na stanowisku obserwacyjnym (parapet). I próbuje chyba zabijać wzrokiem muszki oraz przechodniów wałęsających się pod oknami, nieświadomych zagrożenia. Bo tak naprawdę nie wiem, czy Gacuś potrafi zabijać wzrokiem. Możliwe, że tak... :strach:

reddie

Post » Śro kwi 14, 2010 18:08 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

:wink:
Obrazek Obrazek

xadax97

Od: Czw lut 11, 2010 20:50

Post » Śro kwi 14, 2010 19:43 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Robi się gruby, prawdę powiedziawszy. Chyba zaczniemy przestawiać koty na karmienie "na godziny". Nie wiem, co na to reszta.

Dobry kot to niechudy kot :twisted:
Ty mu powiedz, że jak tak dalej będzie tył, to żadnej kotce się nie spodoba :lol: Może odezwie się męska duma i przejdzie sam na dietę :mrgreen:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt kwi 16, 2010 12:30 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Na szczęście Gacuś jest kotem o wydłużonym tułowiu :lol: I kalorie mają się jak rozłożyć na tym tułowiu. Tak naprawdę, to ja uważam, że Gacuś jest zgrabniutki :mrgreen: Chociaż gdy się go głaszcze, to czuć tłuszczyk troszkę, oj czuć ;)

reddie

Post » Pt kwi 16, 2010 15:58 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Dzisiejszy Gacuś:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec - oko kosmity widzi wszystko:

Obrazek

reddie

Post » Śro kwi 21, 2010 0:48 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Jak wiadomo, w każdym zakoconym domu na podłodze walają się różne kocie zabawki. U nas nie wzbudzają zainteresowania, ale to dlatego, że mamy koty dorosłe. Jednak...

Gacuś odkrył w sobie dziecko :shock: Właśnie po raz pierwszy szaleje z piłeczką. Nie zważając na porę. Piłeczka jest taka z dzwoneczkami w środku, plastikowa. Z tych hałasujących. No i Gacuś filigranowy też nie jest - a skacze na piłkę z maksymalnym impetem, robi fikołki, biega po mieszkaniu i zaczaja się na piłeczkę za fotelem (nawet ją kopie z półobrotu!). Sorry, ale się popłakałam ze śmiechu :ryk: Wiem, wiem, lepiej się nie śmiać z kosmity...

reddie

Post » Czw maja 13, 2010 1:52 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

A my nadal pozostajemy pod kosmicznym wpływem Szanownego Pana Gacusia. Chciałabym poinformować, że Gacuś już w 100% prawidłowo korzysta z kuwety - już nie załatwia się poza nią. Oprócz tego stał się niemożliwym miziakiem (choć na ręce nadal nie lubi być brany, ale nikt nie jest idealny), sypia najchętniej z nami w łóżku. Chyba, że grzeje słońce - wówczas nic nie może się równać z jego osobistym kocykiem na parapecie. I co ciekawe - mimo dużego apetytu nie staje się garfieldowatą kluską. Jest nadal zgrabny, choć przyjemnie mięciutki :1luvu: I jest superinteligentny, co w sumie nie wiem, czy powinno mnie cieszyć - wszak to jednak obca inteligencja :strach: A dlaczego uważam, że jest inteligentny? Bo rozumie polecenia. Gdy zdenerwuje on Tigrę, czyli kotkę TZta, TZ mówi do Gacusia "marsz do swojego pudełka". I Gacuś robi najpierw minę odpowiednio wyrażającą, co on myśli o takim traktowaniu kota i to kosmity, ale potem idzie do swojego pudełka (czyli kartonu po monitorze, którego to kartonu koty zakazały mi wyrzucać, bo fajnie się w nim śpi).

A teraz porcja zdjęć kosmikota. Według mnie jest prześliczny, przecudny i w ogóle ach :1luvu:

Sesja słoneczno-parapetowa 25 kwietnia 2010

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I sesja łóżkowa (Gacuś w takich sesjach wypada nader ciekawie i niekiedy wręcz intrygująco) maj 2010

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

Post » Czw maja 20, 2010 18:00 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Zapraszam na mrożący krew w żyłach film SF o kosmitach pt. "I'm a mean, mean scratching machine".

Występują: Gacuś oraz epizodycznie ucho Inki

Gacuś swoją rolą oddał istotę swej kosmiczności. Dźwięk został wyłączony celowo - nie wiemy, jakie mogą być skutki narażania widzów na dźwięki i wibracje emitowane przez Gacusia podczas miziania się o kocyk. Sądzimy, że dźwięki te mogą mieć na celu zniewolenie ziemskich umysłów...

http://www.youtube.com/watch?v=TXJfN2vpKDY

reddie

Post » Pon maja 24, 2010 10:57 Re: [FKD Szczecin] El Gatto Miaukatto Gacuś, czyli kosmita w DT

Zapraszam na kolejny seans filmowy: "Obcy - decydujące starcie".

http://www.youtube.com/watch?v=5_cMdZXEy40

reddie

Post » Śro maja 26, 2010 0:54 Re: [FKD Szczecin]ElGattoMiaukatto-GacuśKosmita/foto&filmySF

Niepokoi mnie nadmierny apetyt Gacusia w połączeniu z częstszym piciem i oddawaniem moczu. Konieczne jest wykonanie badania krwi (morfologia plus biochemia oraz być może inne badania, jeśli tak zaleci lekarz).

W związku z tym Gacuś prosi o pomoc w sfinansowaniu ww. badań (to oczywiście przenośnia, bo Gacuś nigdy by nie poprosił z własnej woli i świadomie o finansowanie kłucia mu jego królewskich łap!)

Jeśli ktoś zechciałby wesprzeć kosmitka, podaję dane konta bankowego Fundacji, na które należy dokonywać wpłat:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Koniecznie z dopiskiem: Gacuś - badania

Z góry dziękujemy za wsparcie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

[poprzednia][następna]