Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 10:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Na Hallera błedne koło urodzeń toczy się dalej....kto kojarzy ten wie że kilka miesięcy "bawiłam się" tam w sterylki, odławiania kociąt itp itd....
Na podwórku zostały 2 kocice, 1na jeszcze karmi, maluszki sztuk 3 w miarę zdrowe, mają z 2 m-ce...tą w terminie późniejszym złapię na sterylkę...
2 kocica, matka prawie że wszytskich kotów na podwórku ma 5kę :evil: (prosiłam karmicielkę by je zawiozła do uśpienia po urodzeniu ale zwlekała i tylko 2 zawiozła...zostały 4 jej + jeden większy się doadoptował :roll: Kociaki spią pod parasolem ... 2 kociaczki mają bardzo chore oczy :cry: jeden prawdopodobnie jest ślepy i już nie do odratowania...drugi ma mocno mętne oczy ale jeszcze widać źrenice...kazałam jej kupić antybiotyk i podawać + kropelki...co oczywiście jest dla niej ciężkie do wykonania :evil: ...ja jak zajadę zawsze uda mi się je złapać i zakroplić :evil:
Kocica dziś pojechała na sterylkę rano. Zadzwonił do mnie Pikiel że mają kilka sterylek dodatkowych z UM darmowych i czy nie potrzebuję...Kociaczki zostały samiutkie ale sterylka priorytetem jest...mam polarowe portki, kupię sianko i im podrzucę dziś żeby miały ciepło...do powrotu mamusi...
Złapałyśmy też kocicę szylkretę z działek na sterylkę ...na działkach jest 5 maluszków, 2 szylkretki mają jechać do Eli, są jeszcze 2 czarnuszki i biało czarny + 2 bure koteczki z wiosny, prawdopodobnie już zaciążone....

Masakra....

W Nowym Porcie mam 3 maluszki...ich matkę do sterylki....
Jestem w kontakcie z administracją, zamówiłam budki z UM i administracja ma budować parkan wokół budek (okolice ul Wyzwolenia falowiec)...super kierownik....ale i tak będę prosić by przed zimą nie zamykali okienek, w piwnicy też są maluszki....koty które były w niej na wiosnę przepadły...pewnie trutki... w garażach zostały mi 2 kotki do sterylek....jedna na pigułach jest...trikolorka miała tylko 1en miot w tym roku...bardzo dzika i ciężko będzie ją złapać, ale złapałam tą najważniejszą i najbardziej płodną która rodziła kociaczki w garażu i one w tym garażu umierały, bo nie potrafiły wyjśc :( miała sterylkę na elbląskiej 2 tyg temu, dzięki dofinansowaniu Kasy Kastracyjnej z miau :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon paź 25, 2010 10:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:całosć ze zbiorki możecie przeznaczyć na sterylki a ja będę główkowac gdzie następna zbiórka piracka bo to akurat na dobrze wychodzi :)

monika nie ma na co czekac, trzeba robic wątek kotom ze skweru i dac jako nowa akcję na naszą stronkę :) super pomysł
kicię ze sklepu z pamiątkami znam dobrze, śliczna :)

Kicia ze sklepu z pamiątkami jest już w lecznicy na sterylce u Łukucia - pani dokarmiajaca ją wie o tym. Złapałam dziś również jedną burą kotkę z tej grupy co wczoraj fotografowałam. Te dwie koteczki są finansowane jeszcze z tej akcji UM Gdynia. Mam jeszcze jedną sterylkę z tej akcji. Kolejne będą musiały iść z tej kasy co zebrałyśmy w Kontraście - to już się z Marleną i Agą L. jakoś podzielimy tymi zabiegami.

Niestety te 3 kociaki są w tragicznym stanie, mają pozaklejane ropą oczka, niestety nie udało mi się ich złapać, gdyby się udało to trzeba je gdzieś zabrać bo tam nie mają wielkich szans w takim stanie, ostatecznie do Ciapkowa, a najlepiej do Łukucia do klatki na leczenie - się zgodził - ale wiadomo koszty, jak złapię te kociaki to wyłożę ze swoich pieniędzy choć część na ich leczenie.
Marlena i Aga gdybyście były tam i łapały koty to gdybyście złapały te maluchy to wieźcie je doi Łukucia, ja będę organizować kaskę na ich leczenie.

Jutro Czarna Mateczka ma zabieg na tą przepuklinę - to pójdzie z mojego przydziału 1%.

Wczoraj późnym wieczorem koleżanka przywiozła mi cudną 4-miesięczną koteczkę z przednią łapką spuchniętą jak balon.
Pojechałam z nią dziś rano do Zaleskich bo oni mają rtg, zrobili zdjęcia dzięki bogu nie ma złamania, powinno być dobrze, malutka nie może chodzić na tej łapce, dostała przeciwbólowe i antybiotyk. - tą koteczkę też biorę na przydział z 1%, który jak obliczyłam ostatnio szybko mi topnieje - ale dobrze, że jest bo naprawdę nie dałabym rady z tyloma kotami ...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon paź 25, 2010 14:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dokładnie ja też jak powiedziałam, moje koty nie chorują chwała bogu i też śmiałć mogę oddac pieniążki które mi przypadły w udziale z 1% dla mnie nie ma różnicy czy pieniądze pójda na koty z bulwaru czy na inne potrzebujące, jak nie będzie pieniędzy na faktury- zrzekam się całego swojego 1%. poradzę sobie jakoś bez niego jak bóg da :wink:
monia po prostu lecz te koty z funduszu przypadającego na twój 1% (zawsze to jakaś kasa awaryjna)

do adopcji poszedł tajgerek, masza nie żyje- na ich miejsce mogę przyjąć 2 zupełnie zdrowe kotki, po kwarantannie u weta.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon paź 25, 2010 14:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon paź 25, 2010 18:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

w razie gdyby to kogoś interesowało -- w tej chwili pkdt.com.pl leży i kwiczy, z tym że nie mam na to żadnego wpływu. Serwer nie jest "nasz" (użycza go osoba która opuszcza pkdt), a jak już się takowego dorobimy to i tak będzie współdzielony ;) no chyba że ktoś ma wujka w Katarze który sypnie groszem ;)

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon paź 25, 2010 19:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kotczka Bianca ze spuchniętą łapką:
ObrazekObrazek
Właśnie wymoczyłam łapkę w altacecie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon paź 25, 2010 19:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

bieduleczka...kciuki za nią :!:

3 maluszki z działek z Hallera już po wizycie u weta i pod troskliwą opieką Soso, zachwyconej pierwszymi szylkretami pod jej dachem :D czarnuszki też lubi bardzo 8)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon paź 25, 2010 20:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

marea zapraszam więc kolejne dwa do mnie, jak obiecałam, słowa dotrzymam.

szymon kupuje domenę za 122 zł dla PKDT jak nie będę mogła rozliczyć tego fakturką z vivą! będziemy musieli się złożyć na nią gotówką, bo dziennie obecnie zarabiam 15 zł :oops: :? i nie stać mnie na sponsoring domeny.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon paź 25, 2010 20:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:marea zapraszam więc kolejne dwa do mnie, jak obiecałam, słowa dotrzymam.

szymon kupuje domenę za 122 zł

domeny mozna duzo taniej...
http://www.webhost.pl/ nawet przedłużenie jest połowę tańsze

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon paź 25, 2010 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tak, za 1 zł, za 10 zł, etc...

...pierwszy raz. Ta domena nie jest (jak pisze Sabina) kupowana tylko będzie przedłużana. Dało by się za ~20zł taniej w innej firmie ale jest już kalendarzowo za późno na transfer (na samo opłacenie przedłużenia zostało tylko ok 20 dni).

Możecie ją mieć całkiem za darmo jak wykupicie inne usługi (np. za > 350zł) :> Ja innych usług w NetArcie kupować nie chcę bo jest drogo.

Planuję wziąć roczny hosting w kei.pl za 150 zł (domena zostaje w netArcie), do tego czasu (tzn. przez rok) powinniśmy jakoś dojść do ładu, tzn. co chcemy i za ile.

Nie wiem po co druga domena (pkdt.com.pl), proponuję jej nie przedłużać, jak zrobię nową stronę to będzie tylko na pkdt.pl, a na pkdt.com.pl (póki nie wygaśnie) krótka informacja o tym że tej właśnie domeny nie będziemy przedłużać a strona znajduje się na pkdt.pl.

Howgh.

ssb

Post » Pon paź 25, 2010 20:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Poker71 pisze:
sabina skaza pisze:marea zapraszam więc kolejne [...]szymon kupuje domenę za 122 zł
jeśli zdążysz z cesją i/lub transferem w 2 tygodnie (pod warunkiem że jakoś sprawisz że zechcą Ci przetransferować domenę miesiąc przed wygaśnięciem) to odezwij się na prv. dostaniesz hasło.

ssb

Post » Pon paź 25, 2010 21:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

szukam w tej chwili warunków transferu z NetArt, jestem w zasadzie pewien że na koniec okresu abonentowego nie transferują.

Jeśli okaże się że zdążymy to proponuję http://www.linuxpl.com/ wzięli byśmy wtedy razem z hostingiem.

ssb

Post » Pon paź 25, 2010 21:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

pkdt.com.pl dalej leży, nie wygląda mi to na awarię providera raczej właściciel się bawi. Przekieruję pkdt.pl na starą stronę do czasu aż (jeśli) serwer Tomka ruszy.

ssb

Post » Pon paź 25, 2010 21:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon paź 25, 2010 22:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ssb pisze:
Poker71 pisze:
sabina skaza pisze:marea zapraszam więc kolejne [...]szymon kupuje domenę za 122 zł
jeśli zdążysz z cesją i/lub transferem w 2 tygodnie (pod warunkiem że jakoś sprawisz że zechcą Ci przetransferować domenę miesiąc przed wygaśnięciem) to odezwij się na prv. dostaniesz hasło.

jeśli domena nie była kupowana w promocji, to nie powinno byc problemów. ja pisałam o kod auth, dostawałam w 1 dzień bo to zas... zakichany obowiązek dostawcy; nie wiem jakie są warunki przedłużenia w webhost po ich cenach (ja kiedyś do home przenosiłam tylko, oni ze wszystkim są raczej tacy błyskawiczni), czy to trzeba miesiąc czy tydzień przed końcem abonamentu.

podjąć się nie podejmę, Ty teraz jesteś murzyn od internetów to cierp :ok: mogę ino podrzucić alternatywną koncepcję.
Na przykład serwery na webd.pl : są tanie i naprawdę mało problemów stwarzają (3 lata temu miewali przestoje, ostatnio od dwóch lat odpukac żadnej awarii nie zanotowałam).

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]