Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2016 8:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Frania nie miała za bardzo apetytu, zjadła właściwie tylko trochę mięsa, puszki nie chciała, tylko polizała. Zostawiłam jej w miseczce.

Imię Czesi już poprawiłam, a specjalnie sprawdzałam, ostatnio Agata napisała, że bura to Czesia :ryk:
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Śro sty 13, 2016 8:13 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

a ja sobie myślę tak: łatwiej by było, gdyby bura się nazywała Basia (bo na be), a czarna Czesia, no ale Marta to ma fantazję i nazwała je odwrotnie :mrgreen: nie wiem, co mi się ubzdurało, ale to ja je przechrzciłam, przepraszam :)
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Śro sty 13, 2016 8:23 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:a ja sobie myślę tak: łatwiej by było, gdyby bura się nazywała Basia (bo na be), a czarna Czesia, no ale Marta to ma fantazję i nazwała je odwrotnie :mrgreen: nie wiem, co mi się ubzdurało, ale to ja je przechrzciłam, przepraszam :)

nazwałam je tak dlatego, żebym sama pamiętała :lol:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro sty 13, 2016 8:26 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Kurcze, martwię się Franią :(
może ta klatka tak na nią depresyjnie działa :-(
Iza, wypuść ją może dzisiaj na szpitalik, chyba sobie z Chmurką krzywdy nie zrobią.

Mam tez nadzieje, że moja Gwiazda - Niunia zrobi już kupala dzisiaj :twisted:

mgska

Post » Śro sty 13, 2016 21:01 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dzisiaj na ogólnym dwa pawie, jeden z kłakami, drugi z nieprzetrawioną suchą karmą, sików brak.
W szpitaliku u Frani komplet u Niuni niestety tylko sik. Wypuściłam dziewczyny podczas dyżuru na ogólny i jadły razem ze wszystkimi z dużym apetytem.
Na koniec dyżuru wróciły nieszczęśliwe do klatek. Niunię napakowałam malt pastą więc może jutro ją ruszy.

Franię można będzie już jutro wypuścić, rana ładnie wygląda a ona jest nieszczęśliwa w klatce :(

Chmurka miała wszystko zjedzone, skończyła jej się kwarantanna więc otwierajcie jej drzwi podczas dyżuru, żeby się integrowała z innymi, chociaż może to być niełatwe, bo jak wypuściłam Franię i Ninkę na szpitalik, to się cała zjeżyła, nasyczała na nie i dała Frani po głowie :evil:

Obłoczek moim zdaniem lepiej, kichnął dwa razy ale ogólnie był dzisiaj bardzo żwawy.
Przyniosłam do jego pokoju patyczki do uszu, żeby nałożyć maść na patyczek i wepchnąć mu głęboko do ucha, nie tylko smarować po wierzchu.

Alicja jak nie kot, nie reaguje na żadne hałasy ani na wiercenie, ani na walenie, nic ją nie rusza, nie wiem może ona głucha :roll:
Za to węch ma doskonały. Tak wywąchała wędlinę (zapakowaną w papier i folię ) w mojej torbie wiszącej na wieszaku :strach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw sty 14, 2016 7:55 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

co ta Niunia świruje z tą kupą :twisted: jesli dzisiaj nie zrobi - trzeba z nia pojechać do lekarza...

mgska

Post » Czw sty 14, 2016 9:37 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

zapraszam na wydarzenie Obłoczka
https://www.facebook.com/events/805877889558333/

mgska

Post » Czw sty 14, 2016 9:58 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Co do Obłoczka... to mój tata ma przecież kocura z białaczką.... więc mogłabym z nim porozmawiać o tym czy by nie chciał drugiego kota. no ale Obłok musiałby się wyleczyć z tego gronkowca, to z noska musiałoby zniknąć... no ale zapytam.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Czw sty 14, 2016 14:58 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

kociarkowaaaa pisze:Co do Obłoczka... to mój tata ma przecież kocura z białaczką.... więc mogłabym z nim porozmawiać o tym czy by nie chciał drugiego kota. no ale Obłok musiałby się wyleczyć z tego gronkowca, to z noska musiałoby zniknąć... no ale zapytam.

zapytaj, to by było coś pięknego, gdyby miał taki domek

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Czw sty 14, 2016 21:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:a ja sobie myślę tak: łatwiej by było, gdyby bura się nazywała Basia (bo na be), a czarna Czesia,

ale tak właśnie jest? czy nie tak :roll:
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Czw sty 14, 2016 23:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

ja też nie mogę ich ogarnąć ;)

dyżur spokojny, żadnych sików ani pawi, przyszły dwie młode wolontariuszki (dzięki dziewczyny za pomoc - bez Was nie zdążyłabym umyć podłogi, a tak kociaste mają czysto), a Panowie postawili ścianę :)
po wyjściu Panów pokazała mi się burasia

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt sty 15, 2016 8:07 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

kociarkowaaaa pisze:Co do Obłoczka... to mój tata ma przecież kocura z białaczką.... więc mogłabym z nim porozmawiać o tym czy by nie chciał drugiego kota. no ale Obłok musiałby się wyleczyć z tego gronkowca, to z noska musiałoby zniknąć... no ale zapytam.

Julia, to znaczy ze buras zostaje u taty? bo jeszcze niedawno tez szukał domu...
ja to jeszcze po cichu wierzę, ze on zwalczy wirusa. nie wiemy , tak naprawdę, kiedy sie zaraził. jeśli niedawno, to moze jeszcze zwalczy

mgska

Post » Pt sty 15, 2016 8:07 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

pandadp pisze:
Pinezkowa pisze:a ja sobie myślę tak: łatwiej by było, gdyby bura się nazywała Basia (bo na be), a czarna Czesia,

ale tak właśnie jest? czy nie tak :roll:

tak :D

mgska

Post » Pt sty 15, 2016 8:09 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Pietraszka pisze:ja też nie mogę ich ogarnąć ;)

dyżur spokojny, żadnych sików ani pawi, przyszły dwie młode wolontariuszki (dzięki dziewczyny za pomoc - bez Was nie zdążyłabym umyć podłogi, a tak kociaste mają czysto), a Panowie postawili ścianę :)
po wyjściu Panów pokazała mi się burasia

Agnieszka próbowałaś wypuszczać Chmurkę ?
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt sty 15, 2016 8:10 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Niunia, ku mojej uciesze, zrobiła wreszcie kupala :D
opuściła wiec razem z Franią szpitalik.

edit: oglądajcie zawsze na dyżurze Frankowy brzuchol czy wszystko tam ok.

Dawajcie Niuni bezopeta lub inny odkłaczacz, bo widać, ze ona ma problemy z tymi kupami.

Dowiozłam wczoraj płyn do ucha dla Obłoczka i Orungal.
Jak stan z nosem sie utrzyma to we wtorek kastracja.

mgska

[poprzednia][następna]