Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 23:16 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Mogę opowiedzieć, jak skończyła się moja rodzinna sława piekącej ciasta. Kuzyn się żenił i potrzebne było ciasto "do pogryzania" dla gości, jeszcze przed ślubem. Upiekłam, oczywiście. Tylko nie zauważyłam, że woreczek z sodą oczyszczoną jest dziurawy. Sypałam z jednej strony, z drugiej samo leciało :roll:
Ciasto podano gościom :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 02, 2011 17:06 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Kto chce maluchy, białe koty szatany nie dały mi spać do 1 w nocy bo pole walki zrobiły na łóżku.Gotowa byłam dzisiejszej nocy oddać je w byle jakie rączki . :mrgreen: Co do ciasta podobno było smaczne nr.1 to ciasto ciemne z masa budyniową i suszonymi śliwkami ,polane czekoladą.Drugie to biszkopt ,na to masa i smażone płatki migdałowe na wierzch i nr 3 . zwykła szarlotka,Zapraszam. :P
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt gru 02, 2011 17:19 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Ło matko, trzy ciasta 8O ?
A ja nie zrobiłam żadnego.
Dotarłam niepitomna i zażeram drożdżówki (kupne) :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt gru 02, 2011 17:54 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Basiu to dałaś kulinarny popis. Ja robię tylko gotowe ciasta z torebki. :D Więc jednak maluchy na wydaniu, widziałam ogłoszenia w allegro, a już myślałam że zostaną u Ciebie na zawsze. Maluchy, Lord i Juba wszystkie ogłoszone teraz :ok: za dobre domki. A ja poczekam cierpliwie i wezmę na stałe tego kotka którego nikt nie zechce.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Pt gru 02, 2011 18:12 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Ogłoszenia poszły i teraz czekamy na odzew.Ja osobiście chętnie bym wszystkie zostawiła lecz nie mogę.Wiele było kotów które mocno kochałam a musiałam oddac by były szczęsliwe i bym mogła pomagać innym.Ciasto piekłam do pracy więc dlatego tyle tego. 8O

horacy 7

Post » Pt gru 02, 2011 21:02 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Dzieciaki Tuptuś i Atomek we wszystkim mi towarzyszą,teraz piszemy razem. :lol: Przy tym jest włączony traktor u głuchego Tupty kak go potocznie nazywam.Lord rozstawia stado lub demonstruje swoją urodę.Figa zaś nieśmiała,spokojna czasem chłopców próbuje naśladować ,ale gdzie jej do takich łobuzów. :mrgreen:

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 12:48 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Miałam fajny telefon w sprawie Lorda od pani z Ornety.Pani ma jedną koteczkę niestety depresyjno-agresywną i tu problem.Lord niestety był dzisiaj przez dwie godziny zamkięty w transporterze jak wyszłam na zakupy bo bardzo pobił dzisiaj Niuńka.Niuniek schudł,Śnieżynka wylizała brzuch i boki i wszystkie koty moje żyją w stresie oprócz maluchów których nie rusza.Czekam na kastrację jak na zbawienie by sprawdzić jak będzie się wtedy zachowywał jak hormony się uspokoją.Pani czytała też o Jubie lecz przeczytała ,ze jest wystraszony,uspokoiłam ją ,że na razie Juba jest zestresowany porzuceniem przez właściciela i to pewnie minie .W moich białych maleństwach zakochana lecz może wziąć jednego chłopca,z kolei czarnej dziewczynki która jest przesłodka jednak nie chce.Będziemy w kontakcie z panią i zobaczymy może jednak coś do niej trafi.

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 13:04 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Tylko pytanie jak ma koteczkę to czy ona się dogada z nowym rezydentem. Basiu jak oceniasz Lorda, jest raczej samotnikiem czy lubi towarzystwo innych kotów? Po kastracji może mu się zmienić ale tak na razie pytam?

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Sob gru 03, 2011 14:13 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

penelope20 pisze:Tylko pytanie jak ma koteczkę to czy ona się dogada z nowym rezydentem. Basiu jak oceniasz Lorda, jest raczej samotnikiem czy lubi towarzystwo innych kotów? Po kastracji może mu się zmienić ale tak na razie pytam?

Według moich spostrzeżeń w tym momencie jest dominujący w stosunku do innych kotów dorosłych ,raczej samotnik lecz jak maluchy się bawią jest zainteresowany tym co robią i mam wrazenie ,ze sam by się tak chętnie pobawił.Czy dogada się z innymi kotami na razie trudno powiedzieć ,po kastracji jeżeli nie zmieni mu się temperament to raczej samotnik lecz jestem dobrej myśli hormony mogą wiele zmienić.On jest taki trochę jak pies ,kocha człowieka reaguje na nasze zachowanie ,w stosunku do człowieka zero agresji nawet jak atakował koty a go złapałam mi nic nie próbował zrobi.Czasami potrafi zrobić kupkę obok kuwety lecz to chyba z powodu gdy ktoś inny jest przed nim a ja w pracy i nie sprzątnięte. :kotek: Maluchy są niezwykle rozrabiające jak Tajfun ,więc dom potrzebny wyrozumiały i bardzo przewidujący ,rozsądny by nie zrobiły sobie krzywdy.Figa za to ideał ,delikatna ,spokojna ,mruczy podczas głasków. :1luvu:

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 16:58 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Zaczęły dzwonić telefony o koty ,tylko czemu większośc idiotycznych. :roll:

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 17:00 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Niuńku :( :( :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 03, 2011 17:15 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Fasolko właśnie u Ciebie na wątku poskarżyłem się na dużą.Teraz stwierdziłem ,ze będe sobie leżał z psem to ten paskudny kocur mnie nie pobije. :mrgreen:
Niuniek :| :| :|

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 22:09 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Lord jest po kąpieli obydwoje wyglądamy jak zmokłe kury.Lekko nie było,teraz się gniewa. :roll:

horacy 7

Post » Sob gru 03, 2011 22:10 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Lord, kąpałeś się z Dużą?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 03, 2011 22:29 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

MalgWroclaw pisze:Lord, kąpałeś się z Dużą?
Fasolka

Fasolko absolutnie nie z dużą.To ona włożyła mnie do wanny przytrzymała i umyła. Za co troszkę ją opryskałem,przy czesaniu poprawiłem ,owarczałem i odpoczywam.Nie lubię kąpieli.
Lord obrażony :mrgreen:

horacy 7

[poprzednia][następna]