Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 19, 2009 15:28 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

:ok: za Laure. Pomimo biegunki w takiej robaczycy vet kazal mi jeszcze podawać olej parafinowy żeby robactwo łatwiej sie wyslizgiwało :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob gru 19, 2009 16:49 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

:cry: :cry: :cry:
Lauro, Bezo :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Sob gru 19, 2009 17:23 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Laura jest zapampersowana :cry: Niestety kupa leje się ciurkiem i nie sposób nadąrzyć z czyszczeniem kici :( Jak tak dalej pójdzie to pojawią się odlezyny i koniec :roll: Oczy zaropiałe po przed wczorajszej akcji z wytarzaniem sie w kupie łącznie z głową. Musiała jakieś bakterie z kupy sobie do oka wprowadzic i teraz jeszcze to. Temp ciagle 40 stopni. Poza tym kicia mruczy, przytula się, ma apetyt.

Bardzo matrwi mnie Bezo :( Noga bez zmian :cry: Nie wyobrazam sobie amputacji łapy :cry: Nie wiem co robić jak leczy. Po prostu nie mam pomysłu ??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob gru 19, 2009 17:29 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

:cry: :cry: :cry: jaki straszny czas.........

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Sob gru 19, 2009 20:35 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Szukamy kogoś kto sprawdzi domek dla Arielki na Mazurach...może ktoś ma jakies znajomości ??

Domek przepadnie i koniec będzie...A reszta wygląda na to, że juz bez domków w tym roku zostanie :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob gru 19, 2009 23:04 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Oto brytyjczyk, o którym pisałem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To wielki (6 kg żywej wagi), piękny i zadbany kocur, rzeczywiście wyglądający jak brytyjczyk. Właściciel przywiózł go ze łzami w oczach. Prawdopodobnie rano działał w dużym stresie i stąd decyzja o oddaniu kota do schroniska. Kot sprawia jeden problem, ale za to dość duży: notorycznie, codziennie sika na kołdrę. Jest kastratem, został wykastrowany, gdy miał 7 miesięcy. W domu są dwa inne samce, starsze od niego i być może tu leży przyczyna takich zachowań. Po rozmowie właściciel zdecydował się powalczyć o kota- zresztą wcale nie trzeba było go jakoś specjalnie przekonywać. Ma zastosować Feliway do kontaktu i odstraszacze na kołdrę. W razie niepowodzenia lub jakichś problemów ma dzwonić bezpośrednio do mnie.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob gru 19, 2009 23:27 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

A to kot imieniem Łapek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ma okolo roku, jeszcze nie jest wykastrowany. Stracił część paluszków przedniej łapki, ale to stary, dawno zagojony uraz. W chodzeniu kocurkowi nie przeszkadza to zupełnie.
Łapek pojawił się jakiś czas temu na jednym z osiedli w Suchedniowie. Był bity i przeganiany, co niestety widać obecnie w jego zachowaniu. Przyjmuje pozycję widoczną na zdjęciach, czyli mocno przywiera do podłoża, a wyciągnięta ku niemu ręka powoduje położenie uszu po sobie i... mruczenie. Kocurek potrzebuje cierpliwego człowieka, który pokochałby go i umiał mu to okazać, nie spodziewając się od razu efektów. Moim zdaniem niewiele potrzeba, by poczuł się bezpiecznie, a za okazane serce na pewno odwdzięczy się stokrotnie.

Byłoby miło, gdyby znalazł się w pierwszym poście i był ogłaszany. Zostawiam to jednak do decyzji Fionie.
Kontakt w sprawie adopcji: pani Ania, 660663882 lub standardowo, jeśli szukamy mu domu według naszych zasad.
Obrazek

Gem

Post » Sob gru 19, 2009 23:30 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Gem, czy właściciel tego brytyjczyka nie mieszka w okolicy Paderewskiego i nie wypuszcza go na dwór? :?

koko_

Post » Sob gru 19, 2009 23:35 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

koko_ pisze:Gem, czy właściciel tego brytyjczyka nie mieszka w okolicy Paderewskiego i nie wypuszcza go na dwór? :?

Ten kot podobno był na dworze tylko raz w całym swoim życiu. A gdzie mieszka właściciel nie wiem.
Obrazek

Gem

Post » Sob gru 19, 2009 23:52 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Gem pisze:
koko_ pisze:Gem, czy właściciel tego brytyjczyka nie mieszka w okolicy Paderewskiego i nie wypuszcza go na dwór? :?

Ten kot podobno był na dworze tylko raz w całym swoim życiu. A gdzie mieszka właściciel nie wiem.

Codziennie widuję takiego kota w śmietniku i wałęsającego się...

koko_

Post » Nie gru 20, 2009 0:19 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

koko_ pisze:
Gem pisze:

Codziennie widuję takiego kota w śmietniku i wałęsającego się...

Wiem, też tam widziałem takiego kota. Na tym podwórku łapaliśmy kiedyś kotki do sterylek. Tamten kot jest bezdomny, dokarmia jego i całe stado pewien lekarz. No i na pewno ma trochę mniej z brytyjczyka ;)
Obrazek

Gem

Post » Nie gru 20, 2009 0:20 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Gem, ciotka koko_ pisze o innym kocie. Robiłysmy mu a raczej chyba jej, zdjęcia ostatnio. Bardzo brytyjkowy bezdomniaczek :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie gru 20, 2009 0:24 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

fiona.22 pisze:Gem, ciotka koko_ pisze o innym kocie. Robiłysmy mu a raczej chyba jej, zdjęcia ostatnio. Bardzo brytyjkowy bezdomniaczek :(

To może wstawcie te zdjęcia. Sądząc po odzewie na dzisiejszą sytuację z brytyjczykiem, znalezienie domku nie stanowiłoby wielkiego problemu.
Obrazek

Gem

Post » Nie gru 20, 2009 0:29 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Wstawimy jak bedzie chwila czasu. I tak nie ma gdzie kici zabrać a z ulicy raczej do domku od razu nie pojedzie...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie gru 20, 2009 0:43 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

fiona.22 pisze:Wstawimy jak bedzie chwila czasu. I tak nie ma gdzie kici zabrać a z ulicy raczej do domku od razu nie pojedzie...

Jasne, nie wtrącam się.

A skoro zgodziłaś się na ogłaszanie Łapka na Wasz numer i według Waszych procedur, to bardzo proszę osoby zajmujące się ogłoszeniami, by się tym zajęły.
Obrazek

Gem

[poprzednia][następna]