Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro paź 04, 2023 15:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dziękuję :1luvu:
Dorota była u Kulek i nakarmiła wszystkie koty. Spotkała Atola po drodze i kocur tez dostał sporo dobrego jedzenia. A ja byłam na targu, kupiłam ziarno dla ptaków i mięso dla kotów. Sąsiadce też kupiłam. Najgorsze jest to, że rower mi szwankuje :cry: Wprawdzie ma ponad dwadzieścia lat, ale dobrze się dotąd spisywał. Tak ciężko teraz chodzi, jakbym jechała nie po ścieżce rowerowej, a pod stromą górę. Trochę to męczące, jak tak dalej będzie, to musi pójść do serwisu. Bez roweru nie dam sobie rady.
Gucia zjadła może łyżeczkę od kawy mokrej karmy, tyle tylko :cry: Wodę pije.
Koleżanka Doroty zajmuje się teraz malutkim kociątkiem. Dwa z rodzeństwa nie żyją, matka prawdopodobnie została zagryziona przez psy na terenie huty. Dziewczyna jest w randze dyrektora, wozi to maleństwo w pudle z termoforami i karmi butelką co dwie godziny. Wszystko robi tak, jak trzeba. Małe ponoć przytyło już i waży 110g , takie jest malutkie. To kolejny kot uratowany przez nią z terenu huty. Najgorsze, że tam są bezdomne psy, zgłoszone do UM, ale nic się nie dzieje. Ludzie też się ich boją. Psy niczemu nie są winne, oczywiście. Aha, mam zdjęcie tego kociątka, potem wkleję.
Napiszę jeszcze, że bardzo lubię tę koleżankę Doroty. Można jej ufać, jak się za coś bierze, to do końca, nie na pół gwizdka. Pomaga też ludziom, fajna kobieta.
To ten maluszek
Obrazek

jakie maleństwo :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 04, 2023 16:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pisklaczek :kotek: .
Kciuki za niego i brawa dla pani :ok: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro paź 04, 2023 19:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia pisze:Obrazek
Wszystkim zwierzaczkom w dniu ich święta wszystkiego dobrego, dużo zdrowia a dla tych bezdomniaczkow wspaniałych domków a dla wolnozyjacych wspaniałych opiekunów.
Ewa ty jesteś wspaniała opiekunką i dla tych kotów i ptaszków. Dzięki Tobie i Dorocie są zaopiekowane. :1luvu: :1luvu:

Dołączam się Gosiu do życzeń dla zwierzaków i podziękowań dla Ewy i p. Doroty :1luvu: :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro paź 04, 2023 19:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A maleństwo rzeczywiście jak drobinka. Kciuki za niego :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro paź 04, 2023 19:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze::1luvu: Dzięki .
One naprawdę są zadbane, głównie jeśli chodzi o jedzenie. Kolorowych chrupek nie dostają. Cierpię katusze, kiedy widzę, że ktoś w sklepie kupuje suchego kitekata :evil: Przecież to drogie, a byle co. Jak kot ma się tym najeść?

Właśnie się zastanawiam, co zrobić z suchym whiskasem, którego dostałam w prezencie dla moich kotów… 4% mięsa… Przecież nawet bezdomniakom tego nie dam! Szczurom to rozsypać???

PS Maluszek taki malutki!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw paź 05, 2023 6:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję za życzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nul pisze:Właśnie się zastanawiam, co zrobić z suchym whiskasem, którego dostałam w prezencie dla moich kotów… 4% mięsa…

Nawet nie mięsa, a produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli dzioby, pazury, pióra, mocz..itd. :evil: Trucizna to nie jest, ale ...
Gucia odrobinę zjadła na śniadanie, malutko, ale zawsze coś. Daję jej jeść często, pilnuję, żeby zjadła. Była amatorką suchej karmy, teraz jej nie je, chyba że wtedy, kiedy nie widzę. Na pewno pije wodę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 05, 2023 9:21 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gucia znowu troszkę zjadła :ok: Mokrej karmy. Mała rzecz, a cieszy.
U Kulek już byłam. Lila była pod drugim transformatorem, spokojnie jadła. Dużo :ok: Nabiera ciałka na zimę. Wygląda naprawdę ślicznie. Kocia mama i Babel zjawili się na posiłek, ale jakoś nie rzucili się na jedzenie. Bąbel dzisiaj był bardziej ostrożny, wędką się bawił, ale nie dał się wziąć na ręce. Sreberka nie było. Podjadę później, oczywiście. Obiecywałam sobie, że będziemy jeździć raz dziennie, ale Bąbel jest jeszcze malutki, więc na razie jest jazda dwa razy dziennie.
Mia włączyła turbodoładowanie :mrgreen: Szaleje, biega po całym mieszkaniu i zaczepia Ferdka :evil: Kocur się rewanżuje, Grażyna musi ich pilnować. Na razie ( odpukać!!!) Mia nie miała ataku, ostatni był w niedzielę.

ewar

Post » Czw paź 05, 2023 18:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Takie malenstwo na fotce, takie zupelnie bezbronne.
Dobrze, ze Gucia ruszyla z jedzeniem, oby dalo sie odetchnac.
Spokojnego :)

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pt paź 06, 2023 6:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obserwuję Gucię i chyba jest jakiś problem pod ogonkiem :cry: Gruczoły? Sprawdzimy. Odrobinę zjadła na śniadanie, poprawiła przysmaczkami Cosmy. Z przysmaczkami nie przesadzam, ale w jej przypadku dobre cokolwiek. Oczywiście pozostałe koty też muszą dostać, ale mniej.
Jesiennie już bardzo, zimno, okno w nocy tylko uchylone, balkon zamknięty. W dzień jest nieco lepiej.

ewar

Post » Pt paź 06, 2023 9:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek
Słoneczka niestety nie ma i jest chłodno.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt paź 06, 2023 9:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale da się wytrzymać. Dzięki :1luvu:
Byłam u Kulek, Sreberko czekała w parku. Dla niej miałam ciepły rosół z kurczakiem, od razu zabrała się za jedzenie. Zjadła też surowe mięso i serduszka, mokrej i suchej karmy sporo zostawiła. Pod domkiem nie było żadnego kota, dopiero po dłuższej chwili przybiegła kocia mama z Lilą 8O Dostały jeść, były bardzo głodne. Zdenerwowałam się, że nie ma Bąbla, dopiero po dłuższej chwili przybiegł zziajany i zdyszany. Był bardzo głodny. Potem pobawiłam się z nim i z Lilą wędką, Bąbla wzięłam na ręce, a kocia mama patrzyła tylko i nie protestowała. W drodze powrotnej zrobiłam zakupy, będą koty miały dużo rosołu z kurczakiem, bo to im wyjątkowo smakuje. Domowe nawet nie powąchają. Lila jest już bardzo gruba :lol: , cieszy mnie to. Kocia mama i Bąbel też ładnie wyglądają, nawet Sreberko nabrała ciałka, ale ona jest raczej z tych filigranowych.

ewar

Post » Pt paź 06, 2023 12:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zrobiło się nieco cieplej, podjechałam do Kulek, Dorota też tam była. Zachwycona, bo był Atol :D Wprawdzie kocur przestraszył się Bąbla :mrgreen: , uciekł, ale dostał jeść na parkingu. Był bardzo, bardzo głodny. To najmilszy kocurek pod słońcem, naprawdę. Bardzo go z Dorotą lubimy, ale pod domek przychodzi rzadko. Dzisiaj najadł się do syta. Kocia mama i Bąbel również, ale dla nich to był drugi posiłek.

ewar

Post » Sob paź 07, 2023 6:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bardzo depresyjna pogoda dzisiaj. Ponuro, wieje i ma padać. W nocy część kotów spała w moim łóżku, trochę się wymieniały, ale zbyt wygodnie mi nie było :mrgreen: Nie wiem, czy pogoda na nie wpływa, ale są wyjątkowo spokojne dzisiaj. Czekają, aż otworzę balkon, ale to dopiero za jakiś czas, na razie musi im wystarczyć okno z moskitierą. Gotuję rosół dla bezdomniaczków, dużo mięsa będzie, to im najbardziej smakuje.

ewar

Post » Sob paź 07, 2023 7:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 07, 2023 9:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Dzisiaj u Kulek była frekwencja 50 %. Tylko Bąbel i kocia mama się pojawiły. Nie były bardzo głodne. Bąbel był w domku, wsadziłam tam rękę i było cieplutko :lol: Fajnie. Jeszcze raz podjadę.

ewar

[poprzednia][następna]