Gibutkowa pisze:Ta z funkcją dmuchawy zda bo ona wsysa powietrze do środka, oczyszcza je wewnątrz i wydmuchuje czyste. Musiałabym Janki zapytać którą one w końcu wybrały bo nie pamiętam, kontakt był z kilkoma firmami do jednej ja pisałam po cennik nawet.
Bardzo proszę o namiary na tę lampę.
Jedno z ustaleń z szefową TOZ było takie, że zasponsorują lampę UV schronisku. Drugie takie, że porozmawia w Urzędzie Miasta z osobą odpowiedzialną za schronisko nie tylko na temat działań na już (w związku z panleukopenią), ale i na temat przyszłego schroniska. Przypominam, że nasze schronisko ma niewielki teren, kociarnia to malutka przyczepka kempingowa, poszerzyć się schroniska nie da, a z otrzymaniem przez miasto terenu pod nowe, większe i rozsądnie zaplanowane są kłopoty.
Z innych działań: Właśnie na podstawie materiałów z miau napisałam ulotkę o panleukopenii dla pracowników schroniska.
Będzie kampania prasowa na temat zalet sterylizacji, a może także artykuł o tym, że schronisko to nie hotel, oczywiście jak ja to wszystko napiszę

Może nawet pogadanki w szkołach.
Rozmowa była bardzo miła, pani bardzo chce pomóc zwierzakom i nie udaje, (ja ją znam od ponad 20 lat i zawsze była taka), ale czas pokaże, ile z pomysłów przepłynie od niej do pracowników schroniska, którzy czasem kotów nie lubia, a czasem nawet się ich boją.
Jest poparcie szefowej TOZ dla idei DT, ale nie przyszedł nam do glowy nikt, kto mógłby DT poprowadzić