Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob cze 25, 2011 6:38 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Gracyjko [*]

Podziękuj Mamie proszę za opiekę nad biedakami. Wiem,że jej ciężko.Ale dzięki Wam,dzięki Mamie są/były otoczone troską i miłością.Ktoś o nie walczy, ktoś za nimi płacze.Nie odeszła malutka w bólu i cierpieniu samotnie,w kacie schronu czy pod krzakiem.
Mama dała im bezcenny dar.Dar umierania w domu.Przed śmiercią dowiedziała się choć maleńka,jak wygląda miłość Dużego. Ma piękne wspomnienia na drogę za TM.
Wiem,że to marne pocieszenie.

We mnie także wszystko się buntuje przed oddawaniem kocich dzieci do schronu.Z drugiej strony jak ich nie przyjmą to wylądują w śmietnikach,przy drogach,utopione...Dopóki nie zmienimy swego nastawienia do kastracji ,dopóki państwo nie przyzna się do problemu bezdomności zwierząt nie będzie dobrze. Zostaje nam partyzantka taka jak nasza. Z szabelką na czołgi :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob cze 25, 2011 6:42 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Nie wiem co mam napisać. To nie tak miało być :( Gracjo [*] i wszytskie koteczki, którym ten podły świat nie dał szansy [*].

Nienawidzę tego cholernego świata.
Jeszcze w nocy rozmawiałam z Basią Tak chciałam mieć nadzieję.
Nie zgadzam się na to i co mi z tego?
Co robić? Jak pomóc?
:cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob cze 25, 2011 7:39 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Gracjo [*]
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob cze 25, 2011 8:38 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

(*)(*)(*)(*)(*).....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 25, 2011 8:45 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Bardzo współczuję, dziewczyny...
Maleństwa...[']
Ale to prawda, Florcia i Gracja zdążyły poznać ciepło domu...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 25, 2011 9:07 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Smutno... :cry:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Sob cze 25, 2011 9:14 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

przykro mi, strasznie zal... ale jak pisaly Dziewczyny, i Florcia i Gracja poczuly co to milosc. Masz cudna mame Asiu, nie kazdy by sie zgodzil. A do Ciebie i Basi wiecie jaki mam stosunek, sciskam baaaaaaaaaaaaardzo mocno :1luvu:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob cze 25, 2011 9:22 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Strasznie trudne jest patrzenie na męczarnie tych zwierząt i ta bezradność.Strach ,że dzisiaj przyjmą następne kilka kociąt w to samo miejsce gdzie przebywały Florcia ,Gracja i inne bezimienne.Co zrobić żeby zmienić stosunek ludzi w TOZ,UM,pracowników.Tony przeprowadzonych rozmów i dalej nic z tego nie wynikło,nic.Moje serce dzisiaj krwawi kolejny raz ,płacze i nic z tego nie wynika.

horacy 7

Post » Sob cze 25, 2011 9:24 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Basiu,Asiu nie wiem co powiedzieć.Nie ma dobrych słów pocieszenia, wytłumaczenia. Mogę tylko przytulić :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob cze 25, 2011 9:26 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Basiu,
ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic co czujesz jak tam chodzisz, bylem tylko raz... a po tej sytuacji z Malymi... i domyslam sie, ze takie przykre sprawy powtarzaja sie regularnie. Mi sie chce plakac, choc wiem, ze to w niczym nie pomoze. Strach isc znowu do schronu, zobaczyc, ktore jeszcze sa, ktorych nie ma, ze sa nowe biedy. Teraz w zasadzie dla kazdego malego kociaka trafienie tam to wyrok smierci. Mam nadzieje, ze ta szaro-bura kotka jakos to przetrwa.
glaski dla Brysia, Tajfuna i panny Zosi:-*

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob cze 25, 2011 9:33 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

[*][*][*]

Dobrze, że chociaż przez chwilę zaznały miłości...
po_prostu_kaska

Post » Sob cze 25, 2011 9:36 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Idę dzisiaj do przewodniczącej TOZ chociaż wiem ,ze to pewnie nic nie zmieni.W ubiegłym roku chodziłyśmy tłumaczyłysmy jej jakie są warunki w schronisku a pani ta zimą bezdomną kotkę oddała własnie do schroniska,kociaka zabrałam ja i ma dzisiaj dom u Kasztanowej.Tak chodzenie do schroniska to jak świadome zadawanie sobie kolejnych ran.

horacy 7

Post » Sob cze 25, 2011 9:39 Re: Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

[*] :cry: :cry: :cry: dlaczego takie bezbronne istotki odchodzą :(
Wszystko przez ludzi :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob cze 25, 2011 9:57 Re: Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Jak się czuje Tajfun? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 25, 2011 10:06 Re: Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Strasznie przykro... :(
PP to okropna choroba dla maluszków, rzadko który z niej wychodzi a nawet jeśli to czeto z uszkodzeniami neurologicznymi. PP możesz przynieść nawet od pani ze sklepu na bluzce... Bardzo się przenosi wszędzie i na wszystkim, okres ginięcia wirusa to pół roku, jak się miało w domu PP to nie wolno brać nieszczepionych kociaków przez minimum pół roku. Dorosłe szczepione można brać, bo one przechodzą PP w miarę "spokojnie" choć też się zdarzają cięższe przypadki. I w przypadku PP, to jest jedyna choroba gdzie weci zalecają szczepienie chorych już na PP kociaków, bo to jest jedyna szansa na ewentualne wyleczenie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]