Zagłodzona 8-letnia tri Iva z Opola w DT u AgiPap. Walczymy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 03, 2009 19:21

Iva widac lubi przestrzeń mieć przy załatwianiu "tych" spraw :lol:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro mar 04, 2009 7:50

Cassania pisze:najwyzej bedziecie sypac zwirek do kabiny a kapiel brac w kuwecie.... :wink:

Generalnie mamuśka sama mieszka, bo my już od paru miesięcy wreszcie na swoim, więc niech udostępni Ivie brodzik jako kuwetę, a sama ostatecznie w umywalce może się myć :mrgreen: Ile wody zoszczędzi.

Byłam wczoraj po południu u kici, ale zdjęć nie będzie, bo ja szłam prosto z pracy, a dziecko miało donieść aparat i oczywiście zapomniało :evil: Pewnie dlatego, że zajęta była robieniem bałaganu u siebie w pokoju :evil: :evil: :evil:

Jak przyszłam to akurat siedziała sobie u mamuśki na łóżku, a jak zbliżyłam się do niej to wywaliła sie kołami do góry i kazała sie miziać :D
Gadatliwa jest i cały czas zwiedza mieszkanie, ale momentami na ugiętych nogach jeszcze. Z Papusią się wczoraj znowu obsyczały, z tym, że Iva to podobno bardziej warczy. Z jedzonkiem to tak sobie, bo bez mieszania renala z inną karmą (czytaj: najlepiej kitekatem :evil: ) to renala nie ruszy :roll: Chyba jędza już wie, że może sobie powybrzydzać :evil: chudzinka jedna.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro mar 04, 2009 8:19

Mam nadzieję, ze brak foteczek szybciutko zostanie nadrobiony :wink:
Trzeb przeciez podziwiać panienkę :D
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro mar 04, 2009 9:23

Aguś, a suchego renala je??? Ważne by choć suchego ładnie jadła.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro mar 04, 2009 9:24

Zdjęcia musze porobić, coby można było obrazowo przedstawiac pasienie panienki :mrgreen:

Wczoraj jak przyszłam do mamy to od razu do mnie jak ta kicia się nazywa, bo ona sobie próbuje od rana przypomnieć i nie diabła nie może. :twisted: Ja jej na to, że Iva. Na co mi mamuśka: no właśnie, cały czas mi się wydawało, że ona takie jakieś ruskie imię ma :roll:

PYTAM SIĘ KTO DAŁ KICI RUSKIE IMIĘ???? 8)
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Śro mar 04, 2009 9:25

Boo77 pisze:Aguś, a suchego renala je??? Ważne by choć suchego ładnie jadła.

Cósik tam podgryzała jak byłam wczoraj, aż chrupało na cała kuchnię :D

AgaPap

Post » Śro mar 04, 2009 9:42

AgaPap pisze:Zdjęcia musze porobić, coby można było obrazowo przedstawiac pasienie panienki :mrgreen:

Wczoraj jak przyszłam do mamy to od razu do mnie jak ta kicia się nazywa, bo ona sobie próbuje od rana przypomnieć i nie diabła nie może. :twisted: Ja jej na to, że Iva. Na co mi mamuśka: no właśnie, cały czas mi się wydawało, że ona takie jakieś ruskie imię ma :roll:

Iva to ruskie????? W życiu bym nie wpadła na to :lol:
Obrazek

Boo

Post » Czw mar 05, 2009 8:03

Boo77 pisze:
AgaPap pisze:Wczoraj jak przyszłam do mamy to od razu do mnie jak ta kicia się nazywa, bo ona sobie próbuje od rana przypomnieć i nie diabła nie może. :twisted: Ja jej na to, że Iva. Na co mi mamuśka: no właśnie, cały czas mi się wydawało, że ona takie jakieś ruskie imię ma :roll:

Iva to ruskie????? W życiu bym nie wpadła na to :lol:

Ruskie nie ruskie, ale moja mama ma dalej problem z zapamiętaniem imienia kici. Wczoraj znowu dzwoniła pytać się jak ona ma na imię 8O . Więc mówię, żeby sobie kojarzyła z Iwoną to może prędzej załapie :roll:

Wczoraj była na wizycie u Ivy nasza pani weterynarz. Kicia dostała kroplówkę i jakieś witaminki. A nasza pani doktor stwierdziła, że z Ivy będzie duża kocica. Fakt to widać, że do drobniutkich dziewczynek to ona nie należy. Ale stwierdziła też, że jest jednak chudsza niż był Lemurek jak do nas przyjechał :cry: Ale odpasiemy dziewczynkę. :D

Wczoraj moja mama myła głowę w łazience i w którymś momencie usłyszała drapanie i pyszczenie w drzwi. Otworzyła i okazało się, że to Iva. Zaraz wlazła do łazienki, posadziła tę chudą dupkę na pralce i asystowała w myciu 8O .

AgaPap

Post » Czw mar 05, 2009 8:56

AgaPap pisze:Ruskie nie ruskie, ale moja mama ma dalej problem z zapamiętaniem imienia kici. Wczoraj znowu dzwoniła pytać się jak ona ma na imię 8O . Więc mówię, żeby sobie kojarzyła z Iwoną to może prędzej załapie :roll:

Jeżeli mamie to imię wydaje się ruskie, a zapamiętać nie może, to może niech spróbuje tak:
ruskie imię to IWAN, a imię kotki jest bardzo podobne, trzeba tylko skreślić N :D

Kciuki za koteczkę :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 05, 2009 9:05

AgaPap pisze:

Wczoraj moja mama myła głowę w łazience i w którymś momencie usłyszała drapanie i pyszczenie w drzwi. Otworzyła i okazało się, że to Iva. Zaraz wlazła do łazienki, posadziła tę chudą dupkę na pralce i asystowała w myciu 8O .

Normalka u mnie. Zawsze jestem w łazience z kotem, obojętnie czy wchodzę na krótko czy długo, zawsze mam towarzystwo.Czasem na kolanach mi siedzi i przez to tracę czas, nie mogę wstać, bo kiciuś właśnie zasypia sobie.

Widać, ze Iva pragnie ciągle być przy człowieku.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw mar 05, 2009 9:05

Bazyliszkowa pisze:
AgaPap pisze:Ruskie nie ruskie, ale moja mama ma dalej problem z zapamiętaniem imienia kici. Wczoraj znowu dzwoniła pytać się jak ona ma na imię 8O . Więc mówię, żeby sobie kojarzyła z Iwoną to może prędzej załapie :roll:

Jeżeli mamie to imię wydaje się ruskie, a zapamiętać nie może, to może niech spróbuje tak:
ruskie imię to IWAN, a imię kotki jest bardzo podobne, trzeba tylko skreślić N :D

Kciuki za koteczkę :)

No i logicznie wytłumaczyłaś dlaczego moja mama od razu skojarzyła , że imię ruskie. A Patrycja sie dziwiła dlaczego uważamy, że ruskie :oops:

AgaPap

Post » Czw mar 05, 2009 9:19

No jak możecie kojarzyć Ivę z IWANEM???? :evil:
Ja bym na jej miejscu się pogniewała!

Aguś, a jak kuwetkowe sprawy? Nie miała więcej wpadek?

Kiedy kontrolujemy krew?
Obrazek

Boo

Post » Czw mar 05, 2009 10:14

O żadnych, dalszych kuwetkowych wpadkach nic na razie nam nie wiadomo, wiec chyba nie było :D

Co do badania krwi to co najmniej 2 tygodnie musimy jej dać, a między czasie obserwować jak z nabieraniem wagi. Teraz, dopóki trochę się nie nawodni i masy nie przybierze to nie ma sensu pobierać jej krwi, bo wyniki i tak nie są miarodajne. Moja wetka też uważa, że duże prawdopodobieństwo tych wyników to jest jednak wyniszczenie organizmu. Poczekamy, zrobimy wyniki i wtedy ewentualnie będziemy sie marwić. :roll: Teraz same ciepłe mysli potrzebne siom :D

A co to towarzyskości Ivy, to faktycznie ona chyba bardziej towarzyska niż Papaja, bo sie nie boi człowieka, a Papusia to taki charkater, że chciałabym, ale siem bojem i dlatego większość czasu spędza na oknie za firanką, bo mysli, że nikt jej tam nie widzi chyba :twisted: . A Iva to nie, centralnie na środku łóżka sie rozkłada i już :smiech3:

AgaPap

Post » Czw mar 05, 2009 10:46

oj to przyda sie Twojej mamie taki towarzyski kotek :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw mar 05, 2009 10:58

Etka pisze:oj to przyda sie Twojej mamie taki towarzyski kotek :)

Na pewno przyda i do tego gadatliwa dosyć jest :D

AgaPap

[poprzednia][następna]