Szalotka w nowym Domku:) oby było dobrze;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 31, 2006 18:50

mam nadzieje, ze Szalotka nie ma konkretnych upodoban co do zwirku :)
kot mojej przyjaciolki akurat ten preferuje szczegolnie (najmniej go rozrzuca) wiec sie zasugerowalam. :)

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Nie gru 31, 2006 20:39

o obcinanie pazurków spytaj kogoś, kto w ogóle to robi - ja dałam sobie spokój, i tak mam mieszkanie i meble już zrujnowane :twisted:
a w kwestii żwirku wydaje mi się, że powinna zaakceptować każdy, o ile nie będzie zapachowy (takiego koty często nie lubią :? ). mój Maślak w piwnicy 'używa' granatowego Hiltona, większość kotów znajomych - Benka...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 31, 2006 22:04

Cześć Dagmaro :D Trafiła Ci się przepiękna koteczka i na dodatek jest bardzo podobna do mojej Falki. I chyb a charakter ma też podobny. Ciągle tylko głaskanie, przytulanie, mruczanki i gadanie.
To Faleczka: http://www.miau.pl/koteria/falka/3.jpg

Najlepiej byłoby gdyby przynajmniej na początku kotka dostała taki sam żwirek, jak ten, z którego korzystała u poprzedniej opiekunki. Potem można próbować go zmienić.

Na razie koteczka jest zestresowana sytuacją. Ona jeszcze nie zna terenu, nie wie gdzie jest, czy jest bezpieczna. Ty i Twój dom jest dla niej wielką niewiadomą więc naturalną rzeczą jest, że płacze i, że niestety załatwia się nie tam gdzie powinna. To się na pewno zmieni.

A na razie bądź dla niej delikatna, łagodna, mów do niej cichym, spokojnym głosem. Jeśli pozwala się głaskać, to głaszcz oczywiście :D To wspaniale, że ona chce kontaktu choć jeszcze się boi.

Jeśli chodzi o pazurki... nie każdy kot pozwala je sobie obcinać. I tak naprawdę w wielu przypadkach nie jest to konieczne. Mojej Falce pazurków nie obcinam w ogóle - ona na to nie pozwala a na dodatek sama dba o toaletę i regularnie obgryza pazurki. Niketórym kotom wystarczy po prostu drapak - ścierają sobie wtedy pazurki samodzielnie.
Tylko w przypadku Saszy obcinanie pazurków jest możliwe i sensowne, bo on sam nie potrafi zadbać o ich skaracanie - obcinam je raz na miesiąc, półtora.

A tak w ogóle to witam :D I dziękuję, że dałaś dom Szalotce :D

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pon sty 01, 2007 0:53

Witam imienniczkę 8)
Trzymam kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się koteczki w nowym domku.
I może przeniosę Was już na Koty?
Kociarnia to miejsce dla kotów bezdomnych, a Szalotka ma już ten okropny etap życia za sobą.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Pon sty 01, 2007 1:28

Jestem za :ok: :ok: :ok: :ok:
I nawet nie przeciw :lol:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon sty 01, 2007 13:17

dziewczyny chyba odsypiają pierwszego wspólnego Sylwestra :wink:
pozostaje mi wierzyć, że Kaszalot nie poczynił w nowym domu następnych szkód :roll: :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon sty 01, 2007 14:48

Wielbłądzio pisze:dziewczyny chyba odsypiają pierwszego wspólnego Sylwestra :wink:
pozostaje mi wierzyć, że Kaszalot nie poczynił w nowym domu następnych szkód :roll: :wink:

Witam juz w nowym roku :)
dostalam od Kaszalotki vel Beksy uroczy prezent sylwestrowy. Skorzystala z kuwety :) no i nie powiem, odetchnelam z ulga i wyjsc nie moge z podziwu gdzie ona zmiescila tyle plynow :D. Sylwester przebiegl spokojnie, uszczelnilam na ile sie dalo kocami okna i wejscie do lazienki, zeby troche stlumic halas (ktorego w sumie nie bylo :)).
W kazdym razie dzis rano mialam pobudke Beksowa, ktora nauczyla sie otwierac drzwi od lazienki (mysle, ze pierwszy raz to byl przypadek, teraz robi to nagminnie), skacze na klamke, a klamka chodzi tak lekko, ze otwiera drzwi.
No to mi sie trafila bardzo madra pannica.
Teraz siedzi sobie pod lozkiem i czasem miauknie, a dzis rano powitala mnie nawet miauczeniem, jak wrocilam do domu ze sklepu. No i znika karma z miski.
Drapak jutro zostanie kupiony, choc dosc nieufnie Szalotka podchodzi do nowych sprzetow i wybiera raczej wszystkie mozliwe szczeliny.
No ale jestem bardzo dobrej mysli :)

aha, juz wiem, ze Kaszalot nie lubi drapania za lewym uchem, za prawym owszem, mruczenie urocze, za lewym - plask po lapach. Na szczescie dosc lekko i nawet bez pazurkow :)

ps. Szalotka ma Benka, bo on dosc dobrze pochania zapachy, no i wyglada na to, ze Benek moze zostac :)
Ostatnio edytowano Pt sty 05, 2007 9:39 przez Dagmara, łącznie edytowano 1 raz

Dagmara

Post » Pon sty 01, 2007 15:49

Tak się strasznie cieszę, że Kaszalocik-Beksunia ma tak dobrze w nowym domku. Widzę, że się dogadacie :D.

Może nawet załóż jej nowy wątek na kotach, jeśli chcesz zostać na forum? (a bardzo byśmy wszyscy tego chcieli :) ).

Mała Pestusia macha mamusi noworocznie łapką 8)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon sty 01, 2007 15:51

Uschi pisze:Tak się strasznie cieszę, że Kaszalocik-Beksunia ma tak dobrze w nowym domku. Widzę, że się dogadacie :D.

Może nawet załóż jej nowy wątek na kotach, jeśli chcesz zostać na forum? (a bardzo byśmy wszyscy tego chcieli :) ).

Mała Pestusia macha mamusi noworocznie łapką 8)

zaraz zaloze :)
przyda mi sie kilka rad, bo mam wrazenie, ze ja jestem bardziej przerazona nowa sytuacja niz Kaszalot :)

Dagmara

Post » Pon sty 01, 2007 16:05

cieszę się :lol: widzę, że Kaszalot coraz lepiej i na pewno już będzie TYLKO lepiej :lol:
nie powiem, trochę mi jej tu brakuje... :? cała hołota pcha się rano na szafkach w oczekiwaniu na żer, a ja z przyzwyczajenia chcę stawiać jedną miseczkę na podłodze przy lodówce...
Szalotku! Ciotka trochę na Tobą tęskni, ale u nowej Pańci będziesz miała z pewnością lepiej, a już na pewno: spokojniej :D na razie przesyłam głaszczki, ale obiecuję w przyszłości Cię odwiedzić :D :1luvu:

z tym lewym uszkiem to oglądaj je co parę dni w środku, czy jest czyste: bo Szal miała w nim świerzba o wiele większego niż w prawym :( wydaje mi się, że wyleczyłam - ale diabli wiedzą, czy w środku coś się jeszcze nie kołacze i może ją boli :( Maryni - prawie 8-letniej kotce rodziców, która w dzieciństwie też miała świerzba, do tej pory zostało to, że bardzo nie lubi dotykania po uszach :?

i rzeczywiście trzeba Was już przenieść :lol: jesteśmy na razie na Kociarni. kiedy wątek zostanie przeniesiony, będzie na Kotach :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon sty 01, 2007 16:06

zmiana miejsca, ale Szalotka ta sama :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1998894#1998894

Dagmara

Post » Pon sty 01, 2007 18:52

Pozdrawiam serdecznie, śledzę wątek,ale dopiero teraz się odzywam. Ciekawa jestem co słychać u Dziczyzny.Czyżby już wyjechała?

Beata B.

Od: Pon sty 01, 2007 17:23

Post » Pon sty 01, 2007 18:59

Super kociska z nich :!: :!: :!: :!:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

[poprzednia]