Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro cze 22, 2011 12:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Śro cze 22, 2011 13:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

RKa pisze:Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy :)

zapraszamy ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro cze 22, 2011 15:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Będę.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro cze 22, 2011 17:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

RKa pisze:Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy :)

zapraszamy :)
miała być tez mirmilka- nie mam do niej tel. żeby ją powiadomić.

trzeba będzie wydrukować kilka umów wolontariackich i regulaminu vivy- kto ma darmowe ksero? to podesle dokumenty.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 22, 2011 17:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

wiecie że w tym mies. mamy 113 kotów na stanie w DT i 11 w lecznicy?
po tej liczbie nadprogramowych zwierząt widać że nadeszło cholerne lato :( adopcje stanęły... ruszą dopiero we wrześniu.

marlena miała dziś interwencję o pobitego malutkiego kota, płakała jak zgłaszała ten fakt. jest obdukcja i powiadomiona policja. w sumie to jest cała kocia rodzina która czeka na nowe domki w lecznicy na abrahama.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro cze 22, 2011 17:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria mam dla ciebie masęęęęęęęęęęęęęęęęęeeeeee rzeczy na bazarek :lol: od maszynki do mięsa zaczynając po nie sprzedane bajerki na zielonym festynie. może jak bys się wybierała w niedzielę na zebranie to weźmiesz mnie i "klamoty" :wink: ?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 22, 2011 19:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja też mam na bazarek kilka torebek damskich - jakaś dziewczyna z Witomina przyniosła kilka dni temu na rzecz PKDT oraz nową zabawkę-maskotkę dla psa - przyniosę to na spotkanie.

Jezuuu 113 kotów! To prawie 2 razy tyle co bywało zwykle kilka mies. temu, u mnie też nic sie nie zmniejsza, co wyadoptuję jednego to kolejne dwa przyjmę, a telefony nie usatają...
Masakra!
A mam info, że na Traugutta we Wrzeszczu siedzą przy ruchliwej ulicy 2 malutkie, oswojone buraski (w zeszłym roku z Dorotą wysterylizowałyśmy tam 2 kocice, więcej kocić nie było, ale jakaś skąd innąd przylazła tam z małymi w tym roku i się osiedliła - syzyfowa robota), na Witominie na Narcyzowej są 3 cudne maluszki mają teraz 4 tyg. (karmicielka bardzo świadoma, dba o wszystko, ale provera zawiodła - właśnie łapie jej te kocice pozostałe do sterylek), plus jeszcze kilka innych miejsc gdzie są kociaki ... nie do ogarnięcia to wszystko.
Ja jutro i pojutrze nic nie robię tylko za kotami jeżdżę (w pracy mam wolne), mam poumawiane sterylki. Ehhh, ile by czlowiek nie zrobił to dalej cała masa miejsc do zrobienia..
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 22, 2011 19:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina,
przyjade po Ciebie, po fanty też moze nawet wczesniej, a inne
fanty chetnie odbiorę na zebraniu,
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro cze 22, 2011 19:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dobry wieczor Wszystkim zakoconym!

Przeszlam sie dzisiaj ulica Sobieskiego w Wejherowie do weta po tabletki na odrobaczenie dla mojej kociej bandy, rozjerzalam po drodze dokladnie... I niestety sytuacja w tym miescie z kotami jest... tragiczna :cry:
Praktycznie na kazdym kroku mozna spotkac bezdomne koty, ktore wypelzly ze swych kryjowek, bo cieplo i dopiero widac ogrom zjawiska :(
Podeszlam do pani, ktora karmila kocie stadko i zaczelam pytac, czy koty wysterylizowane itd. Oczywiscie nie, bo nikt nie ma pieniedzy, zeby bezdomne koty sterylizowac. O leczeniu nie wspomne, bo kazda sztuka miala objawy kk - zaropiale oczka, noski...
Pogadalam z wetem na temat programu darmowych sterylek, czy w Weju cos takiego w ogole jest. Powiedzial, ze prawodpodbnie daloby rade, ale musi byc jednostka inicjujaca cos takiego, ktora do UM wystapi.
Obiecal,ze skontaktuje sie z kims z lokalnej gazety, kto na jej lamach poruszy temat bezdomnosci kotow w Wejherowie.
W zwiazku z powyzszym mam pytanie - czy PKDT mogloby wystapic do Wejherowskiego Urzedu Miasta z taka inicjatywa/zapytaniem o mozliwosc finansowania darmowych sterylizacji :?:
Nie znam sie na tym, nie wiem jak wyglada procedura, a wiem ze na pewno by sie to przydalo, bo ponoc ludzie pytaja o to weterynarza.
Moze udaloby mi sie znalezc tez kogos tutaj w miescie, kto pomoglby w sterylkach... Sama nie podolam, tym bardziej, ze tez jestem zakocona rowno i dokladnie...
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro cze 22, 2011 20:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:

zapraszamy :)
miała być tez mirmilka- nie mam do niej tel. żeby ją powiadomić.

trzeba będzie wydrukować kilka umów wolontariackich i regulaminu vivy- kto ma darmowe ksero? to podesle dokumenty.

A dużo tych dokumentów? Jak nie powiesz, że jakieś sto stron to mogę wydrukować. Przy okazji sprawdzę w co się pakuję ;D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Śro cze 22, 2011 20:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

anula790820 - musisz się przejść do wydziału środowiska w gminie Wejherowo, zapytać tam czy są szanse na jakieś pieniądze z budżetu na sterylki kotów wolnożyjących na terenie gminy i na jakich zasadach mogłyby one być przyznane.
W Gdyni od 2 lat odbywa się to na zasadzie otwartego konkursu ofert dla organizacji pozarzadowych, i od 2 lat składamy oferty jako Viva! (pkdt jest akcją Vivy!) z pozytywnym skutkiem, oczywiśce napisanie takiej oferty wraz z ałączeniem odpowiednich dokumentów to trochę pracy - więc musiałabyś wziąć to na siebie, ale pomożemy - udostępnimy oferty jakie wypełniałysmy w Gdyni ( każde miasto moz emieć inny wzór takiego pisma), na pewno mogłybyśmy jako PKDT (Viva!) firmowac taką akcję sterylek w Wejherowie tylko musiałabyś wziąć na siebie całą organizacyjną stronę tej akcji na siebie, mogę Ci potem napisac jak to wygląda - jestem jedną z 3 koordynatorek tegorocznej akcj w Gdyni.
Trzeba nawiązać współpracę z lecznicą/lecznicami na terenie gminy, które po preferencyjneych cenach moga sterylizować dla miasta, rozwiązać kwestię przetrzymywania kotów po zabiegach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 22, 2011 20:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:anula790820 - musisz się przejść do wydziału środowiska w gminie Wejherowo, zapytać tam czy są szanse na jakieś pieniądze z budżetu na sterylki kotów wolnożyjących na terenie gminy i na jakich zasadach mogłyby one być przyznane.
W Gdyni od 2 lat odbywa się to na zasadzie otwartego konkursu ofert dla organizacji pozarzadowych, i od 2 lat składamy oferty jako Viva! (pkdt jest akcją Vivy!) z pozytywnym skutkiem, oczywiśce napisanie takiej oferty wraz z ałączeniem odpowiednich dokumentów to trochę pracy - więc musiałabyś wziąć to na siebie, ale pomożemy - udostępnimy oferty jakie wypełniałysmy w Gdyni ( każde miasto moz emieć inny wzór takiego pisma), na pewno mogłybyśmy jako PKDT (Viva!) firmowac taką akcję sterylek w Wejherowie tylko musiałabyś wziąć na siebie całą organizacyjną stronę tej akcji na siebie, mogę Ci potem napisac jak to wygląda - jestem jedną z 3 koordynatorek tegorocznej akcj w Gdyni.
Trzeba nawiązać współpracę z lecznicą/lecznicami na terenie gminy, które po preferencyjneych cenach moga sterylizować dla miasta, rozwiązać kwestię przetrzymywania kotów po zabiegach.

Zaczne od tego, ze sie zorientuje, jakie sa szanse w Gminie Wejherowo na przyznanie srodkow na takie akcje i jaka obowiazuje procedura.
Poki co chyba przestane sie rozgladac, bo psychicznie siadam po takich "spacerach" :(
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro cze 22, 2011 20:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

w wejherowie na ul. sobieskiego mieszka moja siostra- też kociara co którys tymczas jest stamtąd właśnie. moge cię z nią skontaktować i zapytasz czy ci pomoże po godzinach robic akcję steryliz.? ale moja siostra pracuje na 2 etaty, ma samochód, ale czasu malutko, prawie wcale. bardzo kocha koty i zawsze była domem tymczasowym ale się wypaliła bo nie umie wyadoptowywać kotów. bierze je i adopcje stoją, ja muszę zawsze dokończyć dzieło.
ale zna ona wetów z tej waszej dużej, starej przychodni pod szpitalem. mogła by z nimi negocjować ceny na akcję sterylki- ja w razie czego moge tam podjechać też i pomogę.
jeżeli byś chciała skorzystać z programów jakie my pisałyśmy, musiałabyś się do nas zaciagnać- bo jako osoba spoza vivy nie możesz nas reprezentować. nie jest trudno. dowiadujesz się w UM o kasę- mówisz im jak sprawa wygląda w innych miastach, np gdynia w tym roku dała 30 tys.
jak miasto mówi TAK, pozyskujesz gabinet wet. ceny musza być nie wyższe niż 50 zł kastracja, 100 zł sterylka- bo inaczej nie ma sensu. gabinet musi mieć choc z 2 klatki do przetrzymania kotów po zabiegach. gabinet prowadzi zestawienia zabiegów: kto przywiózł kota, skąd, jaka płeć, itp. ty tylko nadzorujesz ilość - żeby nie przekroczyć puli. nie musisz łapać, wozić- oferta może byc skierowana tylko do karmicieli. trzeba nacinać uszy w celu znakowania sterylizow. populacji. na koniec ty wysyłasz do nas fakturę od weta, np. na 10 000 zł, ja do Vivy!, UM do VIVY kaskę a Viva na podstawie faktury robi wetowi wypłatę. ty tych pieniędzy nie oglądasz prosty system :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 22, 2011 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz jak chcesz to moge jutro pojechac z Tobą, może jakoś pomoge? Jak tak to napisz mi smsa, bo ide na gryyyyla i dzisiaj juz mnie tu nie bedzie.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro cze 22, 2011 20:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, może któraś pomoże

viewtopic.php?f=1&t=129359.

Ja kompletnie nie znam Gdyni. Potrzebny dobry weterynarz.
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]