Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 28, 2010 12:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

marlenko, skoro nie możesz byc na spotaniach eukacyjnych z dziećmi, przeżyjemy bez ciebie, chociaż będziemy musiały zwerbować monike kwiat. aga lendas też się chce wykpic od dzieci...
jak dowieziemy żywe koty do biblioteki? MUSIMY MIEĆ KIEROWCĘ! kto oprócz kingi zgłasza się na edukację?

-pierwsze spotkanie będzie po 17 maja w bibliotece na grabówku.

-potem 23 maja wege niedziela w gdańsku- tam muszą być wszyscy! :D

-potem 17 czerwiec spotkanie w bibliotece w sopocie na godz. 17.00

-no i szkoła na dąbrówce- nie wcześniej jak na zakończenie roku szkolnego- KINGA USTAL Z NIMI TERMIN NA KONIEC CZERWCA PLIS!

kolejne pytanie: czy mogę liczyć na zrobienie skróconej prezentacji ze stoczni gdynia? ok 30 zdjęć, nie więcej- bez drastycznych fotek- bo to będzie foto relacja dla małych dzieci. kto się tego podejmie?

marlenka, musze mieć od ciebie ten pokaz slajdów długi z kontrastu na wege niedzielę.

no i jeszcze jedno:

kto w końcu dobierze karmę ze szkoły 31 na pustkach cisowskich i na dąbrówce? dzieci czekają na nas.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro kwi 28, 2010 15:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:jak dowieziemy żywe koty do biblioteki? MUSIMY MIEĆ KIEROWCĘ! kto oprócz kingi zgłasza się na edukację?

-pierwsze spotkanie będzie po 17 maja w bibliotece na grabówku.

-potem 23 maja wege niedziela w gdańsku- tam muszą być wszyscy! :D

-potem 17 czerwiec spotkanie w bibliotece w sopocie na godz. 17.00

-no i szkoła na dąbrówce- nie wcześniej jak na zakończenie roku szkolnego- KINGA USTAL Z NIMI TERMIN NA KONIEC CZERWCA PLIS!

na grabówek moge dowieźć jak się ktoś nie boi wsiąść do pojazdu zwanego tico. uwaga limuzyna to nie jest.
do sopotu najprawdopodobniej tez (ale ostatecznie na 100% ze względu na terminy pracowe potwierdzic mogę tydzien przed)

tylko trzeba mi potwierdzic najpozniej 3dni przed dokladna date i godzine

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro kwi 28, 2010 22:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:
XAgaX pisze:
kinga-kinia pisze: są koty być może w ciąży jedna na bank fajnie by było gdyby udało się uzbierać na sterylki..

proszę o nr konta i informację o koszcie zabiegu dla tej ciężarówki.

Zapraszam też tu :)

za 100 zł zrobimy strylke dla ciężarówki, starczy przelać pieniążki na PKDT - fakturkę zapłacę z konta ogólnego.

sie robi :) jutro powinnyście mieć pieniążki na koncie, podpiszę się swoim nickiem i na co :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 29, 2010 11:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dostałam dziś wyciąg wpłat z Vivy i rzuciła mi się w oczy właśnie twoja wpłata byłam ciekawa na jakiego kota wpłaciłaś teraz już wiem na kota ze Stena Line :)
XAgaX nie wiem jak ci dziękować jesteś kochana :1luvu:
Tak koteczka mega ciężarówka już do sterylki sie chyba nie nadaje Monika Kwiatkowska była wczoraj tam ze mną jak ją zobaczyła to z ust usłyszałam "matko jaka gruba ".Wydaje mi się że musimy dać jej urodzić i po odkarmieniu kociaków ciachnąć.Koteczka ma piękne umaszczenie.Ta koteczka wczoraj dała mi się pogłaskać troszeczkę.

UWAGA gdyby ktoś na te kotki chciał jeszcze wpłacić pieniążki mam prośbę o dopisek "koty ze Stena Line "
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw kwi 29, 2010 11:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Wczoraj wracając z pracy, idąc z skm na Witomino natknęłam się na leżące na chodniku ciałko malutkiego czarnego kotka, było to dokładnie naprzeciw gdyńskiego Ciapkowa, po drugiej stronie jezdni.
Zaczęłam się przyglądać temu, ale na 100% już nie żył, od dobrych kilku godz. był już sztywny i zimny.
Wtedy usłyszałam jakieś popiskiwania, zaczęłam się rozglądać, nieopodal w krzakach był karton a w nim zbite w kupkę 5 kociąt, żadnej matki nigdzie ani widu ani słychu. Poszłam do weta na Stryjskiej ocenił ich wiek na 2 tyg., kondycję na względnie dobrą, bo kociaki gdy tylko zaczęłam poruszać kartonem zaczęły się wydzierać w niebogłosy. Kupiłam mleko dla kociąt jeszcze u mnie je nakamiłam trochę, dzięki bogu u Agi Marczak jest kotka, która ma co prawda teraz 3 kociaki 4 tygodniowe te od tej kotki co uciekła, zawieźliśmy tam kociaki, kotka przyjęła te 5 maluszków.
Biedna kotka już trzeci miot karmi, medal jej się należy.
Bezmyślność ludzi mnie rozwala, jak można zostawić kociaki w kartonie w krzakach na powolne umieranie, ten ktoś nie miał odwagi zanieść ich do uśpienia ani do schroniska (choć tam pewnie też musieliby uśpić), a kotce to mógł chociaż jednego zostawić, ona biedna pewnie teraz gdzieś swoich młodych szuka, a skoro w kartonie było 5 + 1 martwy na chodniku to chyba ktoś zabrał kotce wszystkie. Gdyby kotka u Agi ich nie przyjęła to musiałabym je uśpić, bo przecież nikt mi nie da urlopu na 2-3 tyg. żebym tylko odkarmiała kociaki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 29, 2010 11:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Biedne maleństwa, dobrze że trafiłas na nie na swojej drodze :cry:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 29, 2010 11:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Wczoraj wracając z pracy, idąc z skm na Witomino natknęłam się na leżące na chodniku ciałko malutkiego czarnego kotka, było to dokładnie naprzeciw gdyńskiego Ciapkowa, po drugiej stronie jezdni.
Zaczęłam się przyglądać temu, ale na 100% już nie żył, od dobrych kilku godz. był już sztywny i zimny.
Wtedy usłyszałam jakieś popiskiwania, zaczęłam się rozglądać, nieopodal w krzakach był karton a w nim zbite w kupkę 5 kociąt, żadnej matki nigdzie ani widu ani słychu. Poszłam do weta na Stryjskiej ocenił ich wiek na 2 tyg., kondycję na względnie dobrą, bo kociaki gdy tylko zaczęłam poruszać kartonem zaczęły się wydzierać w niebogłosy. Kupiłam mleko dla kociąt jeszcze u mnie je nakamiłam trochę, dzięki bogu u Agi Marczak jest kotka, która ma co prawda teraz 3 kociaki 4 tygodniowe te od tej kotki co uciekła, zawieźliśmy tam kociaki, kotka przyjęła te 5 maluszków.
Biedna kotka już trzeci miot karmi, medal jej się należy.
Bezmyślność ludzi mnie rozwala, jak można zostawić kociaki w kartonie w krzakach na powolne umieranie, ten ktoś nie miał odwagi zanieść ich do uśpienia ani do schroniska (choć tam pewnie też musieliby uśpić), a kotce to mógł chociaż jednego zostawić, ona biedna pewnie teraz gdzieś swoich młodych szuka, a skoro w kartonie było 5 + 1 martwy na chodniku to chyba ktoś zabrał kotce wszystkie. Gdyby kotka u Agi ich nie przyjęła to musiałabym je uśpić, bo przecież nikt mi nie da urlopu na 2-3 tyg. żebym tylko odkarmiała kociaki.

Monika wczoraj byłam z Moniką K. akurat jak do niej dzwoniłaś cały czas sie martwiłam czy znajdzie się matka dla tych kociąt potem czy kotka u Agi przyjmie kocięta.Dzięki że napisałaś tu o nich teraz jestem spokojna.
Medal należy się nie tylko tej kotce ale również i tobie uratowałaś 5 maleństw :ok:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 29, 2010 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ta kocica u Agi ma teraz łącznie: 10 kociąt (z tego 8 które jej potrzebują)
- tzn 2 już całkiem duże i samodzielne z jej naturalnego miotu (z tego miotu 3 już poszły do adopcji), to te 2 już nie są z matką.
- 3 kocięta tej kotki co uciekła, one mają niecałe 4 tyg., już zaczynają samodzielnie jeść, ale też jeszcze potrzebują matki, Aga będzie trzymać 2 większe z nich osobno dokarmiając kocim mlekiem i gerberkami, tylko trochę dawać na trochę do matki.
- 5 kociąt znalezionych koło Ciapkowa
Cały czas z kotką będzie 6 kociąt - te 5 znalezionych i trikolorka z tego miotu z Wrzeszcza bo ona jest najmniejsza (najmniejsza ze swojego miotu bo na tle miotu spod Ciapkowa to jest całkiem spora).

U Agnieszki są jeszcze dwie dorosłe kocice do adopcji, trikolorka Bajaderka i młoda buraska.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 29, 2010 12:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Porobiłam ogłoszenia dla Agi podpopiecznych, ludzie dzwonia i piszą, mam nadzieję że kociaki pójdą szybciutko do dobrych domków jak tylko będą samodzielne
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 29, 2010 13:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Niestety kocięta spod Ciapkowa nie mają chodliwych kolorów: 4 buraski, i 1 biały w bure łatki. Płci nie sprawdzałam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 29, 2010 14:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Niestety kocięta spod Ciapkowa nie mają chodliwych kolorów: 4 buraski, i 1 biały w bure łatki. Płci nie sprawdzałam.

skoro napotkałaś je na swojej drodze widocznie miały żyć i na bank znajdziemy im super domki ;) ja uwielbiam całe czarne koty a mam buraska w domu którego kocham nad życie te maluszki buraski też na pewno ktoś pokocha.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 29, 2010 15:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Buraskowy kolorek, to najpiękniejszy kolorek!
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Czw kwi 29, 2010 16:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Blusik pisze:Buraskowy kolorek, to najpiękniejszy kolorek!

Też tak uważam, a ludzie ciągle tylko te trikolory, rudaski, szylkrety... a one mają zryte bereciki, wiem z doświadczenia :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 29, 2010 17:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

A tam! Toć jest "Aaa koty dwa (lub) dziesięć, szarobure", więc to jest najbardziej pożądany kolor!

Edit: poprawiłam "byka"
Ostatnio edytowano Czw kwi 29, 2010 20:02 przez Blusik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Czw kwi 29, 2010 19:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Zgadzam sie, "szarobure oby dwa" mam i są NAJLEPSZE!! ;)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

[poprzednia][następna]