maueczarne pisze:Czołem dziewczynyMy trochę zabiegane byłyśmy i nie miałam jak tu zaglądać. Nadrobiłam już jednak zaległości. Ściągnęłyśmy wczoraj szwy. Wszystko pięknie się zagoiło a sierść na brzuszku odrosła, jak się okazało, w tempie błyskawicznym. Niestety ta jej mniejsza aktywność po zabiegu spowodowana zapewne bólem i kubraczkiem odbiła się lekko na jej wadze
Przestawiłam już Klarę na RC tego weterynaryjnego dla kotek po sterylce i ograniczyłam racje żywieniowe. Złości się na mnie ale przyzwyczai się. Czy znacie inne sposoby na odchudzenie?
A czemu Ty ją chcesz odchudzać ? Gruba jest ?
Niektóre koty , tak jak ludzie zresztą, mają tendencje do tycia i nawet bardzo ograniczone jedzenie niewiele daje ... Zazwyczaj są to koty niewychodzące ...
Moje koty pożerają ogromne ilości jedzenia i są raczej szczupłe , a niektóre wręcz chude , ale moje mają hektary pól i łak do biegania i pożerają myszy z tasiemcami i innymi robalami , więc linię trzymają ......

------------------------------------------------------------------------
wieści z domku Spikiego :
Spike NIE CHCE jeść ......

Wszystkiego się spodziewałąm , wieści każdych , ale nie TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAkich ....
Spike NIE CHCE JEŚĆ ?!
To nie może być Spike ....
A tak na poważnie....to chyba smutno mu jednak ......a ja myślałam , że to takie bezstresowy kot ....
A w domu Kaszmir wciąż chodzi i go nawołuje

Bo Spike był jedynym kotem , który się z Kaszmirem bawił , bo reszta to tylko na niego wrzeszczy i łapoczynuje ...

Ech .....
Czy ktoś może pamięta Snickersa ? To był mój ukochany tymczas , identyczny jak Spike , też go oddałam po kastracji i też był u mnie dośc długo ...
Znaleziony przeze mnie na ulicy , nieopodal miejsca , gdzie mój TZ naszeł Spikego .....
Wyadoptowałam go ponad 2 lata temu i kilka dni temu, z drżeniem serca , napisałam zapytanie do domku Snikckersa, jak się kot miewa ( poszedł do domu wychodzącego). I otrzymałam wiadomości i piękne fotki , jeszcze piękniejszego kocura, który jest rozpuszczonym ulubieńcem całej rodziny