koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 16:04 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Kamień z serca :1luvu: A on się tam nie zaklinuje pod tą kuchenką, ma możliwość samodzielnego wyjścia :?: Żeby sobie czegoś nie zrobił, nie ugrzązł w jakiejś szczelinie :?:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto lut 15, 2011 16:24 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Nie, tam jest przestrzeń wielkości kuchenkowej szuflady. Tylko nie ma szuflady, sama dziura. Stary typ kuchenki i sztywne łącze, niestety. Może sam wyjdzie jak się tam uspokoi.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Wto lut 15, 2011 17:53 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Kochani, całe towarzystwo wysterylizowane, wykastrowane, śpią..., ale zadysponowałam również zdejmowanie kamienia nazębnego u wszystkich kotów i okazało się, że... MUNIA (dzikun-zza-pralki) JEST CAŁKOWICIE BEZZĘBNA!!! 8O
To piękna, młodziutka kotka, nie żadna kocia-babcia, która straciła zęby. U niej z zawiązków zębów nie wykształciły się i nie wyrżnęły żadne zęby! :( Ona do końca życia będzie musiała jeść tylko mokry pokarm (a my zastanawiałyśmy się dlaczego Munia je tylko maleńkie krokieciki Royal Canin /Baby Cat?)!
To zresztą w znacznym stopniu może (choć nie musi) tłumaczyć jej wycofanie i ogromny strach. Ona była wzięta z piwnicy, a tam -lub gdziekolwiek w naturze- zginęłaby, bo jest kompletnie bezbronna i pozbawiona możliwości samodzielnego zdobywania pokarmu!
Munia jest z tych 'wyrywnych', chciałaby dać dyla z domu, teraz wiadomo,że bezwzględnie musi mieć dom 'niewychodny'!!! Jeśli wyjdzie i gdzieś dłużej zabawi -to zginie, bo co bezzębnemu kotu ma do zaoferowania ulica lub przydomowy ogródek? :cry:

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Wto lut 15, 2011 20:07 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

agaka pisze:
ewk@ pisze:JEST.

kamień z serca :kotek:

ewk@ pisze:Rodzinę pewnie śmiertelnie obraziłam, jak stanęłam w progu i walnęłam kazanie o braku odpowiedzialności. [...]

Coś mi się widzi, że się należało :?

mam takie samo zdanie.
Bardzo się ciesze. Dobrze,że przerażony kot dziure pod kuchenka wybrał a nie w drzwiach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 15, 2011 20:15 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Ufffff!!!!
A koty bezzebne sobie radza z jedzeniem suchej karmy. Moj tonek Rudy (jak zobaczylam zdjecie Slicznego, to bylam zszokowana, ze to moj kot pozowal ;-)) w wieku 7 lat mial usuniete wszystkie zeby, kilka dni po operacji juz rabal suche jak maszyna. ;-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lut 15, 2011 20:22 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Miałam bezzębnego tymczasa Blusia.Jadł suche i mokre.Nie robiło mu to róznicy.
Poradzi sobie dziewczyna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 15, 2011 20:25 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Pewnie, że sobie poradzi. Moja kocica nie miała zębów (ze starości) i rąbała suche aż miło :wink:

agaka

Od: Pon maja 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 15, 2011 20:47 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Agneska pisze:Ufffff!!!!
A koty bezzebne sobie radza z jedzeniem suchej karmy. Moj tonek Rudy (jak zobaczylam zdjecie Slicznego, to bylam zszokowana, ze to moj kot pozowal ;-)) w wieku 7 lat mial usuniete wszystkie zeby, kilka dni po operacji juz rabal suche jak maszyna. ;-)

Munia też jadła suchy pokarm -RC- maleńkie krokieciki 'Baby Cat'. Ale wysokoenergetyczna 'dziecięca' karma powinna być ograniczona u sterylizowanej, dorosłej kotki -żeby się nie roztyła (teraz spadnie zapotrzebowanie energetyczne, a wzrośnie apetyt).
A co do wpływu bezzębności na psychikę kota, to pamiętam, jak mój kocur stracił pierwszy ząb -kieł (a kły miał w rozmiarze XXL ;)) , w wieku 16 lat -nigdy więcej nie zrobił 'kobry' (-gdy kogoś straszył rozdziawiał pyszczek prezentując imponujące kły i syczał, warczał; nigdy nie ugryzł -nie musiał -miał świdomość siły i wrażenia jakie robią jego zęby). W jednej chwili król został zdetronizowany :(

annafreesprit

Post » Wto lut 15, 2011 21:12 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Jakby co, tymczas u mnie dla Muni wciąż czeka. Pokój drzwi posiada, więc ten kawałek domu jest niewychodzący. Wiele lat miałam Funia o jednym zębie, więc wprawę w blendowaniu pożywnych zupek z moczonych granulek dla kastratów też posiadam.
I blender. :D

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 16, 2011 0:14 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Słuchajcie, nie wolno tych kotów tak stresować :/ Stamtąd już wszystkie powinny być zabrane. Może Megana dałaby do czasu przeniesienia do domków stałych miejsce tymczasowo? Bo remont wykończy Malutkiego :/ a i Czarnuszek sam tam nie może zostać...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 16, 2011 0:18 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

No więc: 1. Zakręciłam gaz, rozkręciłam kuchenkę i wyjęłam Malutkiego. Przestał się trząść ze strachu i nawet mi trochę na kolanach pomruczał.
2. Są wieści z nowego domu Lamparcicy, nawet z kanapowymi zdjęciami!!! (Oczywiście nie umiem zmniejszyć, ale Ania już zdaje się przeszkolona, może pomoże ;-)
"Kobieta powoli się adoptuje i jest coraz lepiej. Na początku była bardzo wystraszona nie jadła nie piła, siedziała tylko pod łóżkiem.Teraz jak widać powoli zaczyna być kotem kanapowym. W poniedziałek byłam z nią u lekarza. Niestety ma alergię pokarmową i depresję- leczymy się z tego. Weterynarz powiedział, że to wystrzępione ucho to takie zaznaczenie, że jest wysterylizowana, i że ma ok 7 lat. Naszego kota już zdominowała-nie da sobie w kaszę dmuchać ;-) Ona jest naprawdę bardzo miła, teraz jak już się trochę oswoiła to do wszystkich się łasi ;-) Odezwę się za jakiś czas jak już zupełnie się zadomowi"
3. Po Pani Danucie w spadku dostałam też koty piwniczne. Na początku było ich 5. Dwie "kotki" wzięłam do domu, jedną będę sterylizować, druga okazała się kastrowanym kocurem. No cóż... Jestem całkiem początkującym sekserem ;-)
Pozostałe osobniki to samce w pełnej krasie, jeszcze się do mnie nie przyzwyczaiły i nie dają się złapać. Ostatnio pojawił się w piwnicy nowy kot i "stare", poza jednym, przestały się od kilku dni pokazywać, a dziś piwnica wyglądała jak miejsce zbrodni. Wszędzie było pełno krwi. Dwa koty obecne w środku - "stary" i "nowy" - nie wyglądały na ranne. Obeszłam z latarką okolicę, ale żadnego rannego zwierza nie znalazłam. Krwawe ślady urwały się na chodniku. Martwię się, że jeśli gdzieś się zaszył, do rana zamarznie, albo się wykrwawi. Czy mogły aż tak pobić go pozostałe koty?
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Śro lut 16, 2011 0:21 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Ostatnio widziałam walkę kocurów w zamkniętym pomieszczeniu - wbrew pozorom one krwawią tak od byle czego. U nas tylko rozkrwawiła się łapa, a krwi było tyle, jakby się zarżnęli 8O A kot już po chwili normalnie chodził na łapie, raz tylko trzepnął na początku i obryzgało krwią wszystko.
Problemem jest to, że łapy i uszy są mocno ukrwione i źle to wygląda.

To niekastrowane? Pomóc jakoś w kastracji?

Fajnie, że u Lamparcicy dobrze.
I że Malutkiego dało się wyjąć.
Ale ja bym stamtąd zabrała wszystko.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 16, 2011 0:33 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Pokastruję, tylko nie dam rady wszystkiego na raz. W każdym razie na pewno te dwa, które przychodzą w tej chwili. Pozostałych nie złapię bez pułapek, to kompletna dzicz. I chwilowo nieuchwytne.
Co do chłopaków Pani Danusi, Czarnuszek ma zostać do piątku wieczór. Malutki mu towarzyszy. Rodzina jutro rano, jeszcze przed świtem wylatuje do domu, więc w porządkach będzie przerwa. Zresztą na wszelki wypadek zamknę jutro chłopaków w jednym pokoju i zabiorę klucz :-)
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Śro lut 16, 2011 9:24 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

ewk@ pisze:2. Są wieści z nowego domu Lamparcicy, nawet z kanapowymi zdjęciami!!! (Oczywiście nie umiem zmniejszyć, ale Ania już zdaje się przeszkolona, może pomoże ;-)
"

Pięknie, pięknie..., to mi Ewa w honor nakopałaś! ;)
No jak nic trzeba będzie te zdjęcia wstawić -normalnie sprawdzian z efektów korepetycji Megany i jhet'a ;)
I...-niech to szlag! Muszę pójść do 'normalnego' kompa, bo z firmowego (poblokowane wyjścia/wejścia na większość użytecznych stron) nie mogę ściągnąć zdjęć do imageshack'a :evil:

annafreesprit

Post » Śro lut 16, 2011 9:35 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

No i teraz chwila prawdy (czy jednak debil?) :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

annafreesprit

[poprzednia][następna]