Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob cze 11, 2011 21:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pani znalazła małego kociaka, ma 5 dni:
----------------
Witam serdecznie !
Szanowni Państwo pisze do Państwa z taką ogromną prośbą , wychodząc na dwór późnym wieczorem z moim psiakiem znalazłąm malutkie kocie nieszczęście . Maluch jest ślepy , czekałam że może matka przyjdzie po niego ale niestety tak się nie stało .Nie potrasfiąc przejść obojętnie koło tak bezbronnego malucha wziełam go do domu , wczoraj byliśmy z nim u weta i jak na razie jest wszystko ok , wet określił ze mały ma około 5 dni . Niestety nie mogę małego zatrzymać ponieważ mam w domu już dwa psy i nie stać mnie finansowo na utrzymanie kota. Moja prośba czy możecie dać temu maluchowi dom tymczasowy lub stały . Ja od poniedziałku idę do pracy i taki maluch by musiała zostawać sam przez 8 godzin . W razie czewgo podaję mój nr telefonu :
-------------------
Nr telefonu i mail na priva/mail

edit: Kociak jest w Rumii. Pani była u weta, ma mleko dla kociąt, karmi malucha co dwie godziny.
Sytuacja jest na razie opanowana. Ale Pani może przetrzymać kociaka tylko kilka dni.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie cze 12, 2011 11:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

caldien pisze:Dziewczyny, czy któraś może zrobić wizytę przedadopcyjną dla kota z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=126210 ?
(jeśli tak, proszę, skontaktujcie się z kaja555) :)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 12, 2011 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Betbet pisze:mpacz ja pracuję w WP, mamy 2 siedziby w Gdasku. pod obydwiema są dokarmiane kotki z PG, ale nie sa sterylizowane chyba. Więc kwestia gdzie był mały kotek... Gdyby leżał gdzieś u nas centralnie rpzed firmą ktoś by go zabrał, ostatnio pracownicy wzięli 6 kociaków. nie ma znieczulicy, ale wszyscy też kociopsiolubni zakoceni i zapsieni. Dlatego czasem zostaje tylko dokarmianie i zostawianie wody w upały:/
Weekendy wolne, nie ma tam wtedy praktycznie nikogo.

Chodzi o WP na Traugutta, przy akademikach, ten kociak miał podobno bezwładny tył, prawdopodbnie uległ wypadkowi, mam nadzieję, że nie umiera gdzieś w krzakach :(
Chodzi tylko o to, że jak się widzi zwierzę w takim stanie ze sparaliżowanym tyłem, leżącego to zamiast robic zdjęcie i wysyłać je do jakiejs organizacji, bierze się kota w karton, w cokolwiek i niesie do weta, choćby po to aby uśpić jeśli nie widać szans na wyleczenie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie cze 12, 2011 12:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:Pani znalazła małego kociaka, ma 5 dni:
----------------
Witam serdecznie !
Szanowni Państwo pisze do Państwa z taką ogromną prośbą , wychodząc na dwór późnym wieczorem z moim psiakiem znalazłąm malutkie kocie nieszczęście . Maluch jest ślepy , czekałam że może matka przyjdzie po niego ale niestety tak się nie stało .Nie potrasfiąc przejść obojętnie koło tak bezbronnego malucha wziełam go do domu , wczoraj byliśmy z nim u weta i jak na razie jest wszystko ok , wet określił ze mały ma około 5 dni . Niestety nie mogę małego zatrzymać ponieważ mam w domu już dwa psy i nie stać mnie finansowo na utrzymanie kota. Moja prośba czy możecie dać temu maluchowi dom tymczasowy lub stały . Ja od poniedziałku idę do pracy i taki maluch by musiała zostawać sam przez 8 godzin . W razie czewgo podaję mój nr telefonu :
-------------------
Nr telefonu i mail na priva/mail

edit: Kociak jest w Rumii. Pani była u weta, ma mleko dla kociąt, karmi malucha co dwie godziny.
Sytuacja jest na razie opanowana. Ale Pani może przetrzymać kociaka tylko kilka dni.

A dlaczego wet nie uśpił tego kociaka? Przecież on jeszcze jest taki malutki, ślepy i głuchy, jeszcze można to zrobić! Tym bardziej skoro tyle kotów czeka na adopcję, a ze świeca szukać osoby chętnej do odchowania takiego małego 'zasrańca'. :cry:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Nie cze 12, 2011 13:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:A dlaczego wet nie uśpił tego kociaka? Przecież on jeszcze jest taki malutki, ślepy i głuchy, jeszcze można to zrobić! Tym bardziej skoro tyle kotów czeka na adopcję, a ze świeca szukać osoby chętnej do odchowania takiego małego 'zasrańca'. :cry:

wet nie uśpi bez wyraźnego życzenia. na szczęście. nie każdy umie uśpić malucha, to jest strasznie ciężkie. ja w zeszłym roku nie uśpiłam Gagi, i nie dziwię sie że ta Pani nie chce uśpić tego maluszka.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie cze 12, 2011 21:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Chodzi o WP na Traugutta, przy akademikach, ten kociak miał podobno bezwładny tył, prawdopodbnie uległ wypadkowi, mam nadzieję, że nie umiera gdzieś w krzakach :(
Chodzi tylko o to, że jak się widzi zwierzę w takim stanie ze sparaliżowanym tyłem, leżącego to zamiast robic zdjęcie i wysyłać je do jakiejs organizacji, bierze się kota w karton, w cokolwiek i niesie do weta, choćby po to aby uśpić jeśli nie widać szans na wyleczenie.

A może zamiast oburzenia trzeba trochę pomyśleć.
Może ta osoba nie zna tej okolicy, moze nie wie gdzie jest weterynarz.
Może nie miała przy sobie pieniędzy na leczenie.
Może nie miała pieniędzy na uśpienie.
Nawet zadanie śmierci kosztuje - od 50 do 100 złotych.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon cze 13, 2011 0:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dokładnie tak, jak jarekm mówi. Podziwiam każdą jedną akcję PKDT lub indywidualną jego członków i sympatyków, ale czasem po prostu jest się bezradnym wobec nieszczęścia. Jutro czeka mnie przykry obowiązek skrócenia życia podwieżowcowego kocurka uderzonego przez samochód osiedlowego czubka. Chłopak, choć trzyma się dzielnie to ma zmiażdżone pół miednicy i zerowe szanse na przeżycie "na wolności", a i przeżycie w warunkach domowych jest mocno dyskusyjne. Powinnam go zanieść w sobotę kiedy się o nim dowiedziałam, ale... kasy brak, a awantura z mężem o kolejnego kota, który (nie daj Bóg :evil: ) przeżyje i będzie kaleką nr 5 w naszym domu zakończyła się póóóźno! Jutro mąż wyjeżdża na 5 dni więc mam wolną rękę. Niestety efektem jest przedłużenie cierpień Rudziszona...

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Pon cze 13, 2011 7:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jarekm pisze:Nawet zadanie śmierci kosztuje - od 50 do 100 złotych.

Uśpienie slepego kotka kosztuje 5-10 zł.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pon cze 13, 2011 8:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mirmilka pisze:Uśpienie slepego kotka kosztuje 5-10 zł.

Zgadzam się jednak z przedmówcami, że większość osób ma odruch ratowania życia. Ludzie, którym 2 lata temu wydałam kota, opowiadali, jak znaleźli kiedyś na ulicy przy bloku kociego noworodka zgubionego przez matkę, próbowali go ratować i było im smutno, że się nie udało. I znam historię kociary z podlubelskiej wsi, której ktoś bezczelnie powiesił na furtce reklamówkę z 5 nowonarodzonymi kociętami - udało jej się odkarmić i odchować całą piątkę.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon cze 13, 2011 8:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

a ot film z przekazania pudzianka, mi jakoś sie urywa jakby był nie do końca zrobiony:

http://telewizja.pomorska.tv/index.php? ... wydarzenia

mpacz78 dzieki że napisałaś o spisie tymczasów, przez ten festyn sama jestem w plecy z terminem. poza tym umierał pies moich rodziców na raka, mój synek 15 letni którego brałam z azylu jako malca. i jakoś nie moge się otrząsnąć. wczoraj go uspilismy u bandury- guz miał średnicę 10 cm :cry:

festyn był udany, ludzie brali, kupowali-naprawde warto w tego typu imprezki uderzać, poza tym poznalismy lalkę- naszą nową koleżankę :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 13, 2011 8:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

marlena mówi że coś ok. 800 zł zarobiłyśmy
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 13, 2011 8:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Cholera drugi raz już mi usuneło napisanego posta.
Ja w na początku roku uśpiłam psa. Mial guza podobnej wielkości na nerce, który uciskał mu rdzeń kręgowy, plus dysplazja, siadly nogi, nie jadl, owczarek ważący 35kg.... I po tym jak go weterynarz przy mnie zaczął pakować do worka, póki co nie byla bym w stanie uśpić... Ja tylko na twardzielke wyglądam:D:D ale jak to mówią im ktoś twardszy z zewnątrz tym slabszy w środku.
Bardzo ładnie w takim razie jak 800zł<tak mi się przynajmniej wydaje>.
Dzwoniłam do tego pana z OPECu ma sie zorientować i dać znać czy są jakies wolne pomieszczenia w okolicach chyloni itp, bo on rządzi tylku tu na Karwinach i Dąbrowie.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pon cze 13, 2011 8:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Festyn się udał, na rzecz PKDT zarobiłyśmy na sprzedaży gadżetów i nazbierałyśmy do puszek prawie 780zł :ok:
Tak policzyłyśmy to po imprezie z Marleną i Moniką Kwiat., już po odliczeniu tych pieniędzy co trzeba oddać za rzeczy, które były dane w komis.

Piękna Shilka Marei godnie nas reprezentowała :D

Mam nadzieję, że osoby będące na zdjęciach nie mają nic przeciwko, że zamieszczę zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 13, 2011 8:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Mam nadzieję, że osoby będące na zdjęciach nie mają nic przeciwko, że zamieszczę zdjęcia

No ja mam, bo na zdjęciach wychodzę jak zjawa z horroru. Na przyszłość uprzedź, że cykasz, żebym się uśmiechnęła, albo ładnie sfotoszopuj :P
Ogólnie imprezka fajna, cieszę się, że parę stów na plusie. Chodziłam potem po Wrzeszczu, odsłaniając pierś z logo PKDT - mam nadzieję, że co niektórym zapadło w podświadomość :wink:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon cze 13, 2011 8:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

hahaha ja na zdjęciach wyglądam jak bym zażyła jakis rozluźniacz przed festynem. :lol: :lol:
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

[poprzednia][następna]