Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 04, 2009 8:47 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Gem pisze:Z Myszką jest gorzej. Wczoraj pojawiła się nadżerka na języku, dostała od razu antybiotyk. Dziś wymiotuje, nie ma siły, temperatura spadła do 37 stopni. Udało się założyć wenflon i podać kroplówkę, dostała też białka i aminokwasy doustnie, w płynie. Leży na kaloryferze, okryta.

Kciuki za Myszkę są bardzo potrzebne!

:ok:

Dziś Myszka czuje się trochę lepiej. Wstała, chodzi, miauczy, ale niestety nie może jeść, bo w pyszczku są nadżerki.

Kciuki nadal bardzo potrzebne! :ok:

Melę mogę ogłosić, potrzebne mi tylko namiary na domek do ogłoszeń.

Hm, jeśli koko_ się zgodzi, to można podać jej numer telefonu. Pozostałe procedury takie jak w przypadku innych naszych kotów.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro lis 04, 2009 9:50 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Fajny domek zapowiada się dla Filemonka. W Krakowie. Pani ma zabezpieczyć balkon siatką. Wysłałam ankietę Fionie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro lis 04, 2009 18:22 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Myszka nadal nie je. Jest dokarmiana strzykawką, dostała też kroplówkę. Na szczęście temperatura się unormowała, a mała jest silniejsza. Być może wczorajszy dzień był kryzysowy ;)

PS Czy kogoś w ogóle obchodzi stan zdrowia Myszki? Jeśli nie, to przecież nie muszę tu o niej pisać.
Obrazek

Gem

Post » Śro lis 04, 2009 20:42 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

No jakżesz nie obchodzi??? Ja cały czas kciuki za pannę trzymam :ok: :ok: :ok:

Niteczka 1

Post » Śro lis 04, 2009 20:49 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Jesli chodzi o Filemonka to myślę, że można szukać kogos kto sprawdzi domek ;)

W zasadzie do Krakowa bedzie jechała Pusia i byc może Ibsen więc maluch tez mógłby się zbrac o ile się wyrobimy ze wszystkimi procedurami.

Mam tez zapytania o Lidke i Rudolfa.

Puski nie ogłaszajmy juz bo ludzie wysyłaja dane i myslą, ze maja juz kota :mrgreen: a potem z pretensjami wyjeżdżają. Pusia ma juz zaklepany domek. Ma jechać do Krakowa a w razie czego jest rezerwowy domek dla niej w Wałbrzychu.

Arielka przezyła sterylke bez większych problemów :kotek:

Do zabiegu została jeszcze masa kotów a talony niestety sie kończą :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro lis 04, 2009 20:54 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Jeszcze 1 fajny domek wyśle mi ankietę dla Filemonka - z Krakowa :lol: Dzwoniła Pani o Dianę - ze Śląska - ma przysłać maila po ankietę :lol:

Cieszę się że Ariel ma już zabieg za sobą. Pusię zdjęłam z ogłoszeń :ok:

Niteczka 1

Post » Czw lis 05, 2009 12:56 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Mam zapytanie o Tysię i Tajgerka :lol: Fiona - wysłalam Tobie bo Ty więcej o nich wiesz.

Jak Myszeńka i domek dla Ibsena?

Niteczka 1

Post » Czw lis 05, 2009 15:00 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

fiona.22 pisze:J

:? Chciałabym zdążyć ze sterylką Savanah. Do tej pory nie odzyskałam jednak swojego kontenerka, w którym na Śląsk pojechały Shila i Samba :?

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw lis 05, 2009 21:03 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

smoczyca3g pisze:
fiona.22 pisze:J

:? Chciałabym zdążyć ze sterylką Savanah. Do tej pory nie odzyskałam jednak swojego kontenerka, w którym na Śląsk pojechały Shila i Samba :?

Kontenerkiem nie wspomogę, ale mogę dać talon na sterylizację.

Z Myszką jest... różnie. Rano była w fatalnym stanie, potem przez cały dzień czuła się nieźle. Wieczorem była znów osłabiona - wyszła na chwilę z pudełka, ale widać było, że nie ma siły. I nic dziwnego, bo przecież nie może jeść przez te nadżerki w pyszczku. Oczywiście jest cały czas dokarmiana, dostaje też kroplówki.
Z dobrych wieści: malutka dziś nie wymiotowała.

Kciuki wciąż są bardzo potrzebne :ok:
Obrazek

Gem

Post » Czw lis 05, 2009 21:34 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Myszeńko dla Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam chętny domek na Fifi. Wysłałam ankietę :lol:

Niteczka 1

Post » Pt lis 06, 2009 23:50 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Myszka odeszła dziś około 16. Przykro mi, Maleńka, do końca wierzyłem, że Ci się uda.

Mimo pomocy tak wielu osób nie udało się uratować tego życia :(

['] Myszka [']
Obrazek

Gem

Post » Sob lis 07, 2009 7:46 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

[*] Myszko [*]

:(
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Sob lis 07, 2009 19:50 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

:cry: :cry: :cry:

Niteczka 1

Post » Sob lis 07, 2009 20:40 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Myszenko, taka szkoda..... odpoczywaj za TM [']
podczytywalam cichutko i trzymalam kciuki...

ja zapraszam na bazarek na rzecz kociaka Miko, ktory walczy o zdrowie i zycie - dzis mial operacje zlamanego kregoslupa... wypadl z czwartego pietra i sie zepsul :evil: wiec jego "opiekunka" przyszla do weta, rzucila kota na stol i zazadala zeby "cos z tym zrobic"
i nie miala na mysli leczenia...... :evil:

po przeanalizowaniu badan wyszlo ze jest cien nadziei wiec operacja odbyla sie dzis, teraz zbieramy pieniadze na oplacenie zabiegu - mamy dlugi w lecznicach, koty na utrzymaniu...zreszta sami wiecie jak to jest...
na szczescie los Miko porusza wielu dobrych ludzi i jest dla niego promyk nadziei.

link do bazarka: viewtopic.php?f=20&t=103064

link do strony viewtopic.php?f=1&t=102816

A tu jest wlasnie Mikus malutki:
Obrazek

Ja przepraszam ze tak wpadam i wklejam ale bardzo mi zalezy zeby pomoc Mikusiowi :(
Jest cudny, po prostu cudny...i zasluguje na to zeby dac mu serce, dom i milosc.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob lis 07, 2009 21:01 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Domek Filemona nr 1 przygarnął maluszka ze śmietnika. Czy w związku z tym wizytujemy domek nr 2? Jak sprawy adopcji Tysi i Tajgera?

Niteczka 1

[poprzednia][następna]