POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sty 29, 2009 18:18

gisha pisze:Dobrze, to dam Ci znac wieczorem .Podaj Tylko adres tej wetki w Zukowie i moze zadzwoń do niej czy jytro moglaby je wysterylizowac

Nikt tam nie odbiera :(

Żukowo
ul.Gdańska 28
tel:058 68 18 508
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw sty 29, 2009 18:25

Monika, czy do dr Ani w Zukowiie koniecznie trzeba się umawiac na sterylkę?Czy zrobi ją jutro jak przywieziemy 2 kotki?
Czy trzeba powolac sie na Ciebie czy PKDT ,.
Ostatnio edytowano Sob sty 31, 2009 0:53 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw sty 29, 2009 19:31

Dzwońcie na komórkę 608 239 507 Anna Weiler
generalnie trzeba umawiać bo pani Ania musi sobie kogoś do pomocy zorganizować.
Głównie robi zabiegi w piątki i czwartki, w soboty nie bardzo.

Pani Ania kubraczki stosuje moze jakby dać kubraczek to jeszcze taniej będzie ja mam w domu kaftanik po Pufci mogę uprać i na jutro przywieźć do pracy ale to chyba i tak nie dasz rady odebrać.

Powołaj się na PKDT i na mnie, będzie wiedziała o co chodzi, kubeczek pkdt też tam stoi :wink:
Ostatnio edytowano Pt sty 30, 2009 17:54 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sty 29, 2009 19:42

Dzięki Monika :)
Kurcze, ale ciagle zajęty ma ten numer :(

gisha

Post » Czw sty 29, 2009 20:16

Mam trzy kaftaniki,Iza5 mi pożyczyła :D
Ostatnio edytowano Czw sty 29, 2009 20:18 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw sty 29, 2009 20:17

Dodzwonilam sie i niestety dr Ania powiedziala ze nie da rady jutro.Ona sterylizuje w czwartki i piątki .Podobno ma umówione juz sterylki i prosiła o telefon we wtorek .Zabiegi , jeśli podejrzenie ciązy, robi tylko w 1 trymestrze , nie wiem co to znaczy, ale chyba to do 20 dni ciązy, jeśli szylkretka 2 tygodnie temu sie puścila , to nastepny tydzień to czas graniczny :(

Aguniu, mówilam ze jutro porozmawiasz z nią na ten temat , może uda Ci sie umówić z nią na przyszły tydzień.
Kurcze, nie wiem juz co robic, a moze u dr Podgórskiego je ciachnać?
Ze tez muszę wyjechac teraz :cry:

gisha

Post » Czw sty 29, 2009 20:34

To może na przyszły czwartek umówcie, może kocica nie zaciążyła a jak nawet to początek dopiero będzie sie nadawać do sterylki.
u Podgórskiego to nie wiem ale można dzwonić, jutro ma ciachać coś z Sabiny podwórka a w sobotę ja zawiozę co najmniej 2 szt. (Buraska i Łajkę), moze 3 jest taki kocur rudy z działek na Pustkach moze go zabiorę też mu się przyda, może wtedy dom by znalazł.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sty 29, 2009 21:58

Aguniu, jutro p.Jadzia rano pracuje, wiec nie mozemy się z nia spotkac, ale mówilam, ze w przyszłym tygodniu się z nią skontaktujesz i zabierzesz te 2 kotki na sterylki.Zgodzila się, tylko mowi ze nie wie jak będzie pracowala w przyszlym tygodniu, więc trzebaby do niej wczesniej zadzwonic.Ja przelewam 250 zl na PKDM w tej chwili na sterylki tych 2 kocic , to z tych pieniązków zapłac.
Przykro mi ze obarczam Cie tym problemem, ale jeśli znów pelno kociaków u niej bedzie , to bedzie problem straszny .

gisha

Post » Czw sty 29, 2009 23:10

Moja koleżanka ma dla was fanty na bazarek oto co mi napisała :
Marzena z Morskiej 22:29:04
A ja mam dla Ciebie gadżety na bazarki: 9 sztuk długości 10 cm, złotych breloczków w kształcie kości i 2 talie kart, każda talia w osobnym opakowaniu. Może to poprawi Tobie humorek.

Czy przydadzą się ?

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt sty 30, 2009 0:08

kinga wszystko nam się przyda!!!!! powiem ci jutro jak sie wystawia bazarki :)

matko, gisha ale się zagalopowałaś z tym płaceniem za sterylki. wiem, że konto PKDT jest maleńkie póki co, ale myślę, że jak się trochę kasiury dozbiera- to będzie można ci część z tych twoich pieniążków zwrócić.
drąż tej pani dziurę w brzuchu żeby ci zwróciła chociaż ze 100 zł na raty- przecież to właśnie jej głównie robisz dobrze- bo to jej ubędą kłopoty z porodem i wychowem młodych kociąt.

agnieszka a ty jak zwykle, nie ma dnia bez wypoczynku?jak nie tymczasy to sterylka? ty jesteś dzielna babeczka :lol:

mpacz78 cały dzień nie było mnie w domu, rozumiem że jesteś z gosią od łajki umówiona na przejęcie kotki w sobotę? gosia obiecała uzbierać pieniążki na sterylkę dla łajki w pracy. jeżeli nie nazbiera całej sumy- czy mamy maju na koncie parę złotych żeby w razie czego dołożyć?
ja myślę, że łajka mogła by zostać za małą dodatkowa opłatą w kaltce u doktora podgórskego ze 3 dni a potem ty lub gosia dostarczyłybyście oba kotki od razu do pani a wieś. czy byłby to problem jakby kwarantannę po sterylce odbyła już w miejscu docelowego pobytu? monia daj mi znać oki?

a jutro o 9.30 łapię wraz z kingą i jej córeczką- zuzię trikolorkę z ogrodu od sąsiadki i może jakąś inną samiczkę na sterylkę. kuba jest pogryziony- więc chyba nie ma co go odjajczać?...póki co.....
mam nadzieję, że coś złapię- bo mam trochę ksiorki z konta i składkę sąsiedzką na zabieg, a szkoda aby też było stracić termin.

na 14.00 jadę z solaris do pini do wejherowa, trzymajcie za nią wielkie :ok: :ok: :ok: :!: :!: :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sty 30, 2009 7:44

Cześć dziewczyny :)

Piszę tak trochę w imieniu Marii_z, mam nadzieję, że się nie obrazi ;)
Okazuje się, ze Burasia Marii prawdpodobnie jest kotkiem, który bedzie wymagał czujniejszej opieki, niż ta, którą jest w stanie zapewnić starsza Pani. Zastanawiałysmy się, czy zamiast niej, nie dać do tego domku Łajki? Sabina co Ty na to?
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt sty 30, 2009 9:12

sabina skaza pisze:
matko, gisha ale się zagalopowałaś z tym płaceniem za sterylki. wiem, że konto PKDT jest maleńkie póki co, ale myślę, że jak się trochę kasiury dozbiera- to będzie można ci część z tych twoich pieniążków zwrócić.
drąż tej pani dziurę w brzuchu żeby ci zwróciła chociaż ze 100 zł na raty- przecież to właśnie jej głównie robisz dobrze- bo to jej ubędą kłopoty z porodem i wychowem młodych kociąt.

agnieszka a ty jak zwykle, nie ma dnia bez wypoczynku?jak nie tymczasy to sterylka? ty jesteś dzielna babeczka :lol: :!:

Sabina, bardzo zalezy mi na sterylce tych kocic z Kartuskiej, a wiem że na koncie pustki.Przelew wczoraj poszedł.
Jednak wszystko zalezy od kochanej Agnieszki , na ktorą zrzucilam akcję sterylkową, choć wiem ile robi dla wszystkich kotow. i jak jest zajęta, a teraz jeszcze chorutkie babelki ma u siebie :(
Może ktoś jej pomoze w przyszłym tygodniu z tymi sterylkami?
Koniecznie trzeba to zrobic, bo jak ich się nie wysterylizuje , to koszmar u tej kobiety będzie się powiększał.I tak dobrze,że godzi się na te sterylki.
Pomózcie może organizacyjnie dziewczynki Adze.Wiem ze większość z Was to Gdynia, tu Gdańsk , ale może :oops:

gisha

Post » Pt sty 30, 2009 10:02

Co do Łajki to sterylizujemy i tak gdziekolwiek by miała trafić.
Rozmawiałam dziś z Gosią najprawdopodobniej ona i jej koleżanka dadzą radę przetrzymać Łajkę przez tydzień.
Myślę że tak byłoby najlepiej, nie chciałabym zawozić kotki jednak w 3 dni po zabiegu do nowego domu, to byłaby ostateczność. Gdyby w razie nie mogły to by Seja ten tydzień Łajkę przebunkrowała.
Wcześniej niż w weekend ja nie będę miała możliwości czasowych żeby zawieźć koty tam pod Gdańsk.
Najlepiej gdybym je zawiozła w sobotę albo niedzielę 7-8.02.

Co do Łajki dla starszej pani to nie wiem... ona żyje teraz na dworzu jest dosć oswojona ale jednak miziakiem i nakolankowcem to nie jest z tego co Gosia mówiła.
Dla starszej pani idealnym wyjściem byłby kocur z Gdańska ma 8 lat jest bardzo miziasty i jest już wykastrowany
tu wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87893&start=0
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 10:20

Wczoraj wieczorem zapoznałam babidolskie kotki z moimi rezydentami, one tam chyba żyły w jakimś stadku kocim bo na widok innych kotów zareagowały wprost entuzjastycznie :D
Najpierw zaprosiłam do kuchni Micka zaczęłam go głaskać, żeby im głupolom wytłumaczył po kociemu że nie ma się co bać dużych :wink:
młodziaki na widok Micka zaczęły mruczeć, gruchać, były podekscytowane potem zapoznałam ich z Blekiem zaczepiały ich do zabawy.
Potem wypuściłam je z kuchni, łażą za moimi kotami, szukają kontaktu z nimi, w mieszkaniu zachowują się swobodnie, większa przestrzeń bardzo im się spodobała pół nocy urządzały sobie dzikie gonitwy.
Moje obie kotki trochę syczą na nich, kocury już też unikają tych namolnych młodzików, ale generalnie ok funkcjonują razem, zostawiłam dziś całą szóstkę razem, ciekawe co zastanę po powrocie :wink:
Generalnie młode są zachwycone innymi kotami, może przy nich się bardziej przełamią do kontaktów z człowiekiem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 10:25

Monika, no to przełamałaś lody :D To dobrze, że kociaki się socjalizują :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]