Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon sty 31, 2011 16:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

KarolinaS pisze:
Szylcia już oswojona, niesamowity miziak z niej; generalnie są chętni na adopcję, ale jesteśmy jeszcze w trakcie rozmów;
natomiast mamy problem z pozostałą trójką z DM; chłopaki mimo, że już długo u nas, ciągle nieoswojeni, ich siostra też, ale jakby troszkę ciągnie do ludzi;
codziennie się z nimi bawimy, podajemy mięsko do pysiów, no i mamy nadzieję, że powoli się ułoży; pewnie będziemy musieli je jakoś odizolować, bo oswajanie w grupie zawsze jest problematyczne;
robią nam w łazience totalny rozpiernicz, musieliśmy kupić krytą kuwetę, bo nieustannie mieliśmy masę żwirku dosłownie wszędzie

tęsknimy za Justysią, cały czas nie możemy się pozbierać po jej śmierci

Wierze ze jeszcze sie nie mozecie pozbierac po Justynce :(

Dobrze ze szylka juz miziasta, kciuki za domek...a chlopaki i ich siostra..cuz...napewno rozdzielenie mogłoby pomoc, choc czasem bywaja takie strachulce...ale powiem Ci na pocieszenie, ze Seja wyadoptowala po ponad pol roku Kale, ktora tez zwiewajaco uciekajaca, ale w gromadzie kotow tak bywa...dom ja wzial pomimo ze cala wizytuacje przesiadziala za pralka :ryk: w domu teraz po prawie miesiacu to inny kot, jest jedynym kotem w domu, mruczy na kolanach, sami przychodzi na mizianie...niesłychane :ryk:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sty 31, 2011 19:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ogł. Józefiny mam od dwu osób (Sabiny i Weroniki), które wstawić ? (oba ?)

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon sty 31, 2011 20:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Uwaga na państwa dzwoniących z telefonu stacjonarnego nr 58 32282.. mieli kota który zginął pod kołami samochodu dom wychodzący tłumaczyłam że nie mogą kota wypuszczać bo kolejny również zginie.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon sty 31, 2011 22:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

bez przesadyzmu, zależy gdzie mieszkają, w drewnianym kościele też może cegła na głowę spaść ;>

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon sty 31, 2011 23:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ssb pisze:Ogł. Józefiny mam od dwu osób (Sabiny i Weroniki), które wstawić ? (oba ?)

szymon właściwie bez róznicy- daj tylko ten telefon kontaktowy, BO JÓZIA MA DOM TYMCZASOWY W KOŃCU RAZEM Z MAĆKKEM: KAROLINA 603-728-333
DZIĘKUJEMY :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sty 31, 2011 23:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

od soboty u mnie piękna Mami szylkretka z synkiem Leonkiem :)
wkrótce wyślę do szymona ogłoszenie, dziś już nie dam rady obcykać kotów.
szymonek a co się stało z aishą-yoshi? poginęły jej ogłoszenia te z WA tez :(
jak możesz plis daj mojego tymczasa PIRATA bez nogi nie tylko na zwykłe ale tez na WA z dopiskiem "wirtualna adopcja pirata"- DASZ RADĘ? :wink:
za kare że nas zaniedbałeś będziemy ci teraz podsyłać po 10 ogłoszeń dziennie :wink:

MOJE PYTANIE- KTO SIĘ WYBIERA NA MARSZ NIE MILCZENIA? JA POTWIERDZIŁAM JUŻ ORGANIZATOROM ŻE MY BĘDZIEMY, PLAKAT O MARSZU RÓWNIEŻ UKAŻE SIĘ NA NASZEJ STRONCE. MAM NADZIEJĘ ŻE SAMA NIE BĘDĘ REPREZENTOWAĆ VIVY?

ZEBRANIE- omawialiśmy system opisu faktur, ściągania subkont, podpisały z nami umowy 2 osoby :) , przybyły 3 nowe osoby na spotkanie.
ogólnie było nas mało 12 osób. dziekuję seji ze pofatygowała się z gdańska. widac że dziewczynie zależy. jest mi przykro że nawet raz w miesiącu nie możemy się spotkac pełną grupą, bo wiecznie ktoś nie może. kruszymy się.....
UWAGA CZERWONE ŚWIATŁO STOPU- OD DZIŚ DO MOMENTU POLICZENIA PRZEZ MARLENKĘ SALD I ZROBIENIA OPŁAT ZA FAKTURY ZA STYCZEŃ NIE PRZYJMUJEMY NOWYCH KOTÓW NA STAN PKDT- A KWOTA WYSZŁA MEGA, MEGA OGROMNA :!: :!: :!: WSTRZYMUJEMY INTERWENCJE I PRZYJĘCIA NOWYCH KOTÓW- PROSZĘ O STOP NA KILKA DNI, BO MOŻEMY MIEĆ PROBLEMY FINANSOWE ZA MOMENT I NIE BĘDZIE KASY NA NASZE TYMCZASY.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lut 01, 2011 0:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

PRZEPRASZAM ŻE NIE PRZYJMUJĘ ZAPROSZEŃ NA FB- ja po prostu zalogowałam się kiedyś na tym dziadostwie tylko po to żeby sprawdzić profil PKDT w wykonaniu kasi o. a potem zapomniałam hasła i nawet jakbym tam chciała wejść- nie dam rady :oops: także nie ignoruję nikogo, ja po prostu nie obsługuje FB a najgorsze jest to że nie wiem jak tam zlikwidować swój profil i ciągle przychodzą do mnie jakieś powiadomienia które kasuję.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lut 01, 2011 0:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Cieszę się, że kilka kotków, w tym Luna, znalazło swoje domki i trzymam kciuki, żeby adopcje były udane :ok: Moja Pusiunia zmarła w Wielki Piątek ub.r., pies Topsik kilka lat temu, a wciąż o nich pamiętamy i smutno nam, że ich z nami nie ma :( Zwłaszcza wspomnienie Pusi jest jeszcze bardzo świeże, dlatego też nie chciałyśmy żadnej czarnulki :( Mamy nadzieję, że niedługo nasza rodzina się powiększy i że będzie to adopcja udana:roll:
Topsik15X05 Pusia2IV10 Rudy1II11 Śpijcie słodko
ObrazekObrazekObrazek
Bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=155277

Małgorzatka

Od: Pon sty 24, 2011 23:18

Post » Wto lut 01, 2011 9:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dwie pilne sprawy mam, pomożecie?
1. popytajcie we wszystkich aptekach jakie się nawiną czy mogą (a może mają) ROFERON (potrzebna jedna ampułka, mam receptę)
2. popytajcie u waszych wetów czy mają szczepionkę na FELV ale nie skojarzoną, sam FELV

SUPER PILNE I WAŻNE BARDZOBARDZO!
w razie powodzenia pw.

z góry dzięki

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto lut 01, 2011 13:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto lut 01, 2011 17:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nasze ukochane Słoneczko nas dziś ok. 15.00 zostawiło:( Czujemy się jak sierotki:(((
ObrazekObrazekObrazek

Małgorzatka

Post » Wto lut 01, 2011 18:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Małgorzatka pisze:Nasze ukochane Słoneczko nas dziś ok. 15.00 zostawiło:( Czujemy się jak sierotki:(((

Co się stało?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 01, 2011 19:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Od niedzieli Ruduś znów mniej jadł i słabszy był :( Po przejściu kilku metrów zmęczony był i na wyższe meble już nie miał siły się wdprapywać :( W nocy się położył koło mamy łóżka, rano przyszedł na moje, zażyczył sobie wyjść na spacerek na balkon -> wszystko się okazało, że pożegnalne :( A jeszcze wczoraj tak pięknie mruczał, kiedy go głaskałam :( Ciężko zaczął oddychać, a serduszko też już miał chore, no i odszedł w naszych objęciach ok. 15.00 :( Pogrzeb będzie jutro, bo dziś nie da rady go do trumienki włożyć jeszcze, a wśrodku nocy nie będę nigdzie chodzić :( Sąsiad nam pomoże, bo ziemia teraz twarda :( Nie możemy wciąż w to uwierzyć, strasznie nam smutno, ale przynajmniej on nie cierpi i my nie musimy podejmować decyzji :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Małgorzatka

Post » Wto lut 01, 2011 19:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Bardzo mi przykro, choć jeżeli mogę tak powiedzieć to cudnie odchodził. W kochających ramionach, w swym magicznym domu. Tulę Was kochane mocno...tak trudno jest jak opuszczają nas nasi Ukochańcy, nasze Biutifule - jak nazywam swoje ukochane futrzaki jak wracam do domu. Tulę Was mocno i wierzcie mi on wróci może w innym futerku ale wróci, One zawsze do nas wracają.
Dla Ciebie Rudasiu [*].
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lut 01, 2011 20:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Bardzo mi przykro z powodu Rudasia :( [*]
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]