Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 11:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Była sobie taka kula z dziurami owinięta sznurkiem sizalowym a w srodku kuli dzwoniąca piłeczka z piórkami.
Była do czasu, Mruczek, Gapcio i Gucio nie dali jej rady. Ale zjawił się w naszym domu Filipek, jemu starczyła niecała godzina.
Teraz jest
plastikowa kula z dziurami,
parę metrów sznurka, może nadawał by się do snopowiązalki ale nie mam snopowiązałki,
mała kulka bez piórek,
parę piórek luzem
i tylko pozostaje pytanie
Gdzie jest dzwoneczek???????

Albo się gdzieś zawieruszył
Albo??? trzeba poczekać jak Filipek będzie biegał, może będzie dzwoniło
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto wrz 21, 2010 11:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

jarekm pisze:
maria_kania pisze:, imprezka jak to w towarzystwie kolejarzy z alkoholem,

Ciekawa opinia
W innym towarzystwie imprezka byłaby przy soczku owocowym albo lemoniadzie ?

Ciekawe ile litrów wódki by przypadło na statystycznego kolejarza wychodząc z założenia że reszta społeczeństwa to abstynenci. 8O Pewnie dużo
Tylko myśląc o tym czuję się zamroczony

Jarek, aż wstyd się przyznać, kolejarz

przepraszam jeśli uraziłam kogoś, tym porówaniem, człowiek człowiekowi nierówny...
ale ja sie wychowywałam z kolejarzami i niestety stara gwardia do dziś nie wylewa pod stół...
;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto wrz 21, 2010 12:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

maria_kania pisze:
jarekm pisze:
maria_kania pisze:, imprezka jak to w towarzystwie kolejarzy z alkoholem,

Ciekawa opinia
W innym towarzystwie imprezka byłaby przy soczku owocowym albo lemoniadzie ?

Ciekawe ile litrów wódki by przypadło na statystycznego kolejarza wychodząc z założenia że reszta społeczeństwa to abstynenci. 8O Pewnie dużo
Tylko myśląc o tym czuję się zamroczony

Jarek, aż wstyd się przyznać, kolejarz

przepraszam jeśli uraziłam kogoś, tym porówaniem, człowiek człowiekowi nierówny...
ale ja sie wychowywałam z kolejarzami i niestety stara gwardia do dziś nie wylewa pod stół...
;-)

A ja się wcale nie czuję urażony
Ciekawe cza ja to też powoli stara gwardia?
Niedawno stuknęło 40 lat pracy, cały czas PKP.
A wiesz z czego taka opinia?
Bo kiedyś chodzilo się w mundurze, a napity w mundurze bardziej rzuca się w oczy.

To tak jak w tym starym dowcipie
Co lepiej być - łysy czy głupi ?
Lepiej być głupi bo mniej się rzuca w oczy

Szkoda że nasi politycy nie są łysi.

jarekm

Post » Wto wrz 21, 2010 12:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

A teraz trochę poważniej.
Narzekacie że adopcje w PKDT ciężko idą . Pocieszcie się że nie tylko wam.
Wszędzie pełno maluchów a najgorsze że następne w drodze, albo już są, tym kotom to się w głowach pomieszało, jak utrzymać maleństwa urodzone teraz jak się robi zimno. Następne się rodzą a poprzednie mioty jeszcze niezbyt dorosły
dwa czarne kociaki z białymi krawacikami, ten drugi ma krawacik malutki
Obrazek
Obrazek
o i przecudna trójkolorowa
ObrazekObrazekObrazek
i sterany zyciem bezoki chudzielec
Obrazek

a to tylko mała część kotów pod moją opieką
Ostatnio edytowano Nie paź 03, 2010 22:19 przez jarekm, łącznie edytowano 1 raz

jarekm

Post » Wto wrz 21, 2010 12:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

obecnie mam kontakt albo z kolejarzami emerytami, albo prawie.. i to typu naczelnik, kontroler lub starszy... ale wiesz moja mama była kasjerką i ona spotykała sie ze znajomymi tymi kolejarzami... i może w sumie z 2 razy ja pamiętam weselszą (przyjażnie przertwały w sumie do śmierci mamy i innych)
a inna sprawa ze jak przyjmowałam sie pare lat temu do pracy do Sp. z o.o. ale założonej z kolejarzy to niestety imieniny tez byly wesołe lało sie do oporu... pisze były bo już szefostwo choruje to jest mniej alkoholu, ale nigdy bez... a że sama raczej nie pije to mi to mama tłumaczyła jak to działało u nich na kolei że kto nie pije ten donosi wieć.. zawsze pije wino lub koniak aby nie było że ja czysta ;-)
Jarku skoro Ty tyle lat na PKP to pewnie mielibyśmy troszke wspólnych znajomych... ja co prawda tylko dziecko kolejarki ale ile sie nasłuchałam na imprezkach domowych.. m in kiedyś były tematy jak to kolej moznaby ulepszyć... ehh dawne dzieje
A z mojego życia zabawne jest to, że ja z róznymi dziecmi jeżdziłam na kolejowe kolonie, a dziś czasem z ich rodzicami pracuje i kojarze nazwiska, czyli jedna wielka rodzina ;-)
jeśli mogę zapytac obecnie gdzie pracujesz (chodzi mi ZLK i Gdynia czy Gdańsk czy inne) ?
milego dnia życzę
Obrazek

maria_kania

Post » Wto wrz 21, 2010 12:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Na początku jako elektromonter na pociągu pogotowia sieci trakcyjnej
A obecnie jako dyspozytor zasilania w PKP Energetyka w Sopocie

Również życzę miłego dnia
Skończyło padać, pokazało się słoneczko, trzeba wyjść z Mruczkiem na spacerek.

jarekm

Post » Wto wrz 21, 2010 12:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

:D
Obrazek

maria_kania

Post » Wto wrz 21, 2010 13:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

no kotom w głowach miesza się już od kilku lat, rodzą i rodzą nie bacząc na pogodę :x
no to za kolejarzy i kociarzy, bo niektórzy kociarze też za kołnierz nie wylewają :piwa: :ryk:
dziękuję monika, napiszę do tej pani, która prosiła o kocią interwencję.
ech wodospady, kocie kupale i inne nocne przygody, oraz dzwoneczki które znikają bez śladu- miło tak czasem poczytać o głupotkach :D i się odprężyć.
moje dzieciaczki cały czas chorutkie i mendziaste 8O
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto wrz 21, 2010 14:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Kurczę dziewczyny-u Was to musi być dopiero jazda przy tyyyylu ogonach!
Ja mam tylko jedno "futro", ale zbój jakich mało-może właśnie dlatego że jedynak to sobie umila czas jak umie.
Zaprosiłam do siebie kuzyna z jego nowa (już byłą :wink: ) dziewczyną. Przygotowałam kolację, kupiłam ciasto, czerwone świeczki, czerwone wino... Se myśle -zrobimy taki nastrojowy wieczór to się nikt nie będzie czuł skrępowany (to było nasze pierwsze wspólne spotkanie). I było pięknie do momentu aż wyszłam z moim kuzynem do kuchni,TŻ do łazienki a panna została sama w pokoju. Nagle słyszę jak coś w tym pokoju gruchnęło-lecą szkła, miska od chipsów wpadła aż do kuchni, laska krzyczy....Wpadam,a w pokoju istny sajgon. Na stole pobite kieliszki, rozlane wino rozchlapane na ściany, wylany wosk na podłogę, tapicerkę i gdzie się dało, jedzenie rozsypane. A ta siedzi i oczy ma takie 8O ...albo i większe. Pytam co się stało? A ona że..."kot".
Polował na muchę...ona z komody postanowiła polecieć na drugi koniec pokoju (nad ławą właśnie), a on za nią...Grawitacja okazała się być bezwzględna.
Kota nie wyszła z tapczanu przez następną godzinę.
Jedzenie do wrzucenia, wyglądało jak breja dla prosiaków.
Ściany do malowania, część rzeczy do wyrzucenia-nie dało się usunąć czerwonego wosku.
A dziewczyna dobrze, ze jest "była", bo nie muszę się już wstydzić przy niej za ten wieczór.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto wrz 21, 2010 15:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

:lol: :ryk: gratuluję udanej romantycznej kolacji :ryk:
Rozumiem, że pomysł abyś mi dała tel. do tej laski żebym zadzwoniła czy może chce adoptować kociaka nie jest dobrym pomysłem...

Wstydzić się za kota też nieraz już musiałam:
Kilka lat temu byli u mnie goście, dwóch kuzynów i jeszcze jeden nasz wspólny kolega, łącznie ze mną i tż było nas 5 osób, a w starym malutkim mieszkaniu kocie kuwety stały tylko i wyłącznie w łazience, rano każdy z 5 osób brał prysznic jeden za drugim - nie pomyśleliśmy aby zrobić przerwę dla kotów na skorzystanie z kuwety, drzwi od łazienki były cały czas zamknięte, i jak już każdy się wyszykował mamy wychodzić, stwierdzamy, że w przedpokoju coś wania, okazało się, że któryś zrobił kupala w but mojego kuzyna :oops:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto wrz 21, 2010 15:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Dooobre... :lol: Dobrze że nie próbował zakopać.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto wrz 21, 2010 15:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

no to chyba książkę jednak napiszemy i mamy gotowy plan zarobkowy :lol: więcej takich historii prosimy :ryk:
a mi dziś tyfus wylazł z woliery, łaził po podwórku dostojnie, nie bał się rumby i grzecznie wrócił na papu do klatki, stary mądry kot. jak widać nie wszystkie koty to głupolki.
mam wielki wór karmy do stajni buszkowy, gdzie są 4 nasze koty i wór karmy do stoczni gdańskiej- znów dziękujemy naszej kochanej pani krysi ś.-b. :1luvu:
wieczorem podejdę do małych kotów kingi do weta, jak mnie maż zmieni przy dzieciach.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto wrz 21, 2010 15:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

W NIEDZIELĘ ZEBRANIE W BARBADOSIE NA 17.00, W SOBOTĘ MAMY ZBIÓRKĘ KASIORY PRZY TESCO ZOO KARINA 12.00-16.00 NA CHYLONI, WIĘC ZEBRANIE PRZEŁOŻONE NA NIEDZIELĘ, ZA CO PRZEPRASZAM- ZAPRASZAMY WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto wrz 21, 2010 16:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

sabina skaza pisze:[...]piszcie wesołe historyjki o kotach, zawsze będzie lepszy dzień jak sobie poprawimy humor :wink:
koty przynoszą swoim opiekunom pod drzwi myszy i ptaszki... nie wszystkie, pantera śmietnikowa od Sabiny obdarowała mnie ześmierdłą parówką ;( mam nadzieję że nie poczuł się urażony bo nie zjadłem.

bardzo proszę o klatkę-łapkę, tzn. żeby wróciła do Agi (L.), tegoroczne kotki z uczelni już chyba zapłodnione, sytuacja robi się podbramkowa...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto wrz 21, 2010 18:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Zawrócę Wam głowę drobiazgiem: weszłam na stronę PKDT i widzę, że zmienił się obraz u góry strony. Jest ekstra! Czy głosowanie w ankiecie jego właśnie dotyczy? Bo w sprawie oceny poprzedniego już głosowałam...
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]