Gd.Maleńtasy są słodkie. Miało nie być, ale jest nowy maluch

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 11:36 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Franuś moj- zapalenie pęcherza

Matko, tzn. że jadę na jakimś farcie wydałam w ciągu dwóch tygodni 5 kociąt do swoich dobrych domów. Ale jeszcze 5 mam do wydania choć dwa są już zarezerwowane. Ale fakt telefonów mało, a jak są to w większości po koteczki, bo nie trzeba kastrować :? szlag mnie trafia! trzymam kciuki i też o kciuki proszę :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sie 16, 2010 12:13 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Franuś moj- zapalenie pęcherza

Cześć!

Wiem, że to pewnie nierelane, ale czy mogłaby któraś z Was, dziewczyny, pomóc tej kotce albo chociaz zajrzec pod Operę Bałtycką i zobaczyć jak wygląda sytuacja? Ja studiuję na PG, ale niestety teraz jest mi nie po drodze by tam pojechać. Wziąc kota - tym bardziej nie mogę, bo mam w domu moje 4 dorosłe roczne koty, malutką kotkę Majkę (~5tyg) na odchowaniu i 2 psy yorki. I to wszystko w mieszkaniu w bloku. A z tego co pamiętam w okolicy Opery jest więcej kotów i są wśród nich kotki do sterylizacji, jedna fest oswojona dorosła, która non-stop człowieka szuka. :cry:

Dziękuję za wszystko!

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 94478.html
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Czw sie 26, 2010 20:09 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Franuś moj- zapalenie pęcherza

Mam dwójkę ok 2 tygodniowych maluszków. Były cztery ale dwa pojechały na odkarmienie do Seji.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw sie 26, 2010 20:14 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

A... Franuś już zdrowy i szczęśliwy :D wczoraj o dwunastej w nocy zachciało mu się biegi urządzać :roll: dudniło okropniaście :ryk:
Obrazek

dzidzia

Post » Czw sie 26, 2010 20:50 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Czyli taki amok z przytupem :ryk: dobrze , że wszystko jest już ok , a maluszki .....wiadomo są w dobrych rękach :D

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Czw sie 26, 2010 22:41 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Franuś moj- zapalenie pęcherza

dzidzia pisze:Mam dwójkę ok 2 tygodniowych maluszków. Były cztery ale dwa pojechały na odkarmienie do Seji.

Minia na dzień dobry je ofukała i owarczała...inaczej pachniały...lecznicą itd.

Maluchy spsikałam kocimiętką, żeby zabić ten inny zapach , po czym bezpardonowo wsadziłam Minulowi do koszyka i właśnie karmi...
A gada do nich :ryk:

Nie wiem na ile to minowe mleko zda egzamin, zastanawiam się czy je jej tak zostawić i zobaczyć jak będą przybierać , czy wdrożyć na stałe dokarmianie??

EDIT :
Obrazek

Obrazek

Żebym nie była gołosłowna... :) dowody :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sie 27, 2010 8:29 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Cudownie :D Minia jest kochana :D Maluchy są teraz pod najlepszą opieką, bo z nas wszystkich ona wie najlepiej co robić z takimi maluchami :D

Z tym dokarmianiem to sama nie wiem. Może trochę je podkarmiać dopóki są takie słabeuszki. A może wcale nie będą chciały jeść, bo będą najedzone i mleko Mini wystarczy.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt sie 27, 2010 13:32 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Super że kociaczki są już w bardzo dobrych rękach!

Przepraszam że piszę - wiem że wszyscy są przekoceni i nie liczę na pomoc ale obiecałam sąsiadce że popytam, skoro kolejny raz zwróciła się do mnie o pomoc... Otóż u mnie pod sąsiednim wieżowcem, prawdopodobnie w śmietniku przebywa kotka karmiąca z trójką prześlicznych maluchów (wiek nieco ponad dwa tygdnie; są dwie dziewczynki szylkretkowo-białe i jedno kociątko białe z szarymi łatkami - płci nie mogłam sprawdzić bo mamusia nie pozwala zbliżyć się do kociaków!). W tym śmietniku kotki zbyt długo przebywać nie mogą bo jeden facet nie cierpi kotów i w ubiegłym roku zabił cały miot! Ta kotka urodziła już drugi raz w tym sezonie, w maju okocila się w innym bloku w piwnicy, po czy przyprowadzila maluchy do smietnika a ja po 2 dniach zabralam je do koleżanki na dt. Prośba jest taka jesli ktoś mógłby wziąć te kociaki na dt za kilka tygodni, jak troszkę podrosną i o ile oczywiście dożyją ... Ja nie mogę ich wziąć niestety. Ale osobie która wzięłaby kotki gwarantuję zapas jedzonka, a wcześniej wizytę z kociakami u wet, wyrobienie książeczek zdrowia i odrobaczenie.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Wto sie 31, 2010 9:53 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

UWAGA!!!! na dziewczynę 19-lat Karolina szuka kotka na prezent dla brata (15lat) nie chce podać adresu, ani nie chce aby zawieźć jej kota, ogólnie kręci. Ma 5-letnią kotkę. Początek nr tel.607 976
Obrazek

biamila

Post » Śro wrz 08, 2010 9:42 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Śro wrz 08, 2010 9:55 przez dzidzia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

dzidzia

Post » Śro wrz 08, 2010 9:43 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Nius dokucza maluchowi :twisted:

Obrazek

Obrazek

dzidzia

Post » Śro wrz 08, 2010 9:45 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

ale maluch się nie daje...

Obrazek

Obrazek

dzidzia

Post » Śro wrz 08, 2010 9:47 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. 2 tyg maleństwa, znowu!

Dzielny maluch wystraszył Niusia, Niuś musiał się ukryć :ryk: :D

Obrazek

Obrazek

dzidzia

Post » Czw wrz 09, 2010 8:27 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Maluchy butelkowe rosną i rosną..

UWAGA!!!
nr 691 840 0.. kobieta chce kotka dla córki, na pytanie czy mieli już kotka mówi bez zająknięcia, że tak wiele razy ale że mieszkają na parterze i latem jak okno otwarte to się koty gubią.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

biamila

Post » Czw wrz 09, 2010 15:59 Re: Gd.Maleńtasy są słodkie. Maluchy butelkowe rosną i rosną..

I uwaga na pana Marcina, mieszka na wsi chce moją Julcie, bo miał podobną. Nie będzie sterylizował, bo uwielbia patrzeć z rodziną jak koty sobie "harcują".....można oszaleć. Normalny młotek!!!
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]