OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2016 9:39 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

welina pisze:Od 17 lat nie przyjmuję księdza. :roll: A tak na marginesie to dał cosik na koty ??? Buziaczki i pozdrawiam :1luvu:

Już to widzę. :wink:

Ja przyjmę w tym roku księdza bo w tamtym roku podziękowałam za wizytę u wrót furtki :oops: ale zaprosił na kolejną wizytę i słowa trza dotrzymać.
W tamtym roku po przeprowadzce miałam bajzel i wstyd kogokolwiek wpuszczać było do mieszkania.
Oczywiście chce porozmawiać z księdzem na temat zwierząt i wystrzałów sylwestrowych bo to prawa ręka naszego wójta i łudzę się? że może coś dobrego dla zwierząt wyniknie z tej wizyty.

Gdy ksiądz przyszedł z wizytą duszpasterską do mojej kuzynki to na wstępie po dostrzeżeniu, że ma 3 koty i psa stwierdził ojeja?, ile tu zwierząt! i był zniesmaczony. Wizyta trwała nadzwyczaj krótko i kuzynce było bardzo przykro z powodu podejścia osoby duchownej do zwierząt.
Co dopiero by było jakby taki ksiądz zobaczył u mnie duuużo większe stado, pewnie wystraszył by się usierśceniem czarnej sutanny. :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 05, 2016 18:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Byłam dziś u swego lekarza.
Nie pozwolił wrócić mi do pracy.
Nawet na mnie nawrzeszczał deczko.
Podsumował moje argumenty i jojki jednym " on jest lekarzem ".

Słusznie to zrobił.Ale ja mam doła i tyle.

Weszłam na miau i...
Elzunia, mała i dzielna kocia, odeszła u naszej Hani66 [*]
Poziomek od Agneski pogrążył wszystkich w smutku [*]

Cholerny świat i morze niesprawiedliwości.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 05, 2016 19:56 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

:(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sty 05, 2016 20:02 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Smutno dziś ... ale jak Ci Asiu lekarz każe siedzieć w domu to chyba lepiej siedzieć :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sty 05, 2016 22:10 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Obawiam się, że nie masz wyjścia w obu sensach. Ale kiedyś nie tyle pozwoli, co każe pracować.
Smutno wszędzie. I zimno. Mokro i nie mogę normalnie oddychać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 05, 2016 23:09 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Siedź na pupie w domu i nie marudź :mrgreen:
Jeszcze się napracujesz.
Buziaki!

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro sty 06, 2016 0:07 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiu - bądź rozsądna, słuchaj lekarza (zwłaszcza że z sensem gada) i nie dobijaj się wyliczaniem sobie samej co powinnaś - bo to nie pomaga a szkodzi. Nic nie powinnaś, to że nie możesz robić rzeczy, które dawniej Cię zajmowały - trudno, jak się nie da, to trzeba się starać, by nie było gorzej i przetrwać, w razie konieczności przyjąć na klatę, że już nigdy nie będziesz skakała przez ogrodzenie - da się żyć i bez tego, jeśli tak będzie trzeba. Pamiętaj "daj mi siłę, by zmienić to, co zmienić mogę; cierpliwość, by pogodzić się z tym, czego nie mogę zmienić, a nade wszystko mądrość bym potrafił odróżnić jedno od drugiego".
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 06, 2016 2:25 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

U nas podobno trzeba zapisać się, że chce się kolędę. Bardzo słusznie, bo po co się zniesmaczać, gdy ksiądz znienacka do drzwi puka. A pewnie i ksiądz zbyt wiele drzwi zamkniętych zastał, ewentualnie drzwi mu przed nosem z trzaskiem zamykają.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sty 06, 2016 6:41 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Eh życie. Janusz do pracy idzie i wszyscy na nogach jesteśmy. Nawet kapsle jest w użyciu. Nawet dwa.
Idę na rower.
Już wiem gdzie mnie przeziębionko dopadło. Kto przy zdrowych zmysłach szaleje w taką pogodę na rowerku 8O Tylko upiżamiona blondynka :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 06, 2016 7:20 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Jeszcze będziesz śmigać ulicami Otwocka na rowerze (i lasami, nie wiem, jak tam jest, nigdy nie byłam).
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 06, 2016 18:40 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Czas zatoczył koło.
Minął już rok.

Perełka [*]
Była u nas króciutko a skradła mi serce.

Wtorek, 06 styczeń 2015

ASK@ pisze:Powiedziałam idź jak musisz .I pobiegła... zostawiając nas w bólu .Odeszła o 20.15 na rękach Janusza .Mnie wyrzucił .Ją uspokajał,szeptał ...Pomógł przejść na drugą stronę.
Nie tak miało być .Nie tak .
Perełka poddała się .Tyle ludzi walczyło o Nią .Tylko Ona nie chciała zostać z nami .
Perełko wybacz. Kiedyś tam spełnią się nasze marzenia .Kiedyś tam będę trzymać ją w ramionach,tulić,słyszeć mruczando pod kołderką ...Kiedyś tam .

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2016 18:58 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 06, 2016 18:54 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

[*], a ło to już rok

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro sty 06, 2016 19:34 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

[*]
coraz więcej mamy takich rocznic :cry:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro sty 06, 2016 19:37 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Co prawda zawsze do tej pory żegnałam swoje psiaki ale urzekła mnie ta piosenka i lubię ją słuchać jak wspominam swoje zwierzaki. Zwłaszcza te które odeszły za wcześnie.
https://www.youtube.com/watch?v=HWBVx9YKoTg
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Śro sty 06, 2016 19:42 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

ASK@ pisze:Eh życie. Janusz do pracy idzie i wszyscy na nogach jesteśmy. Nawet kapsle jest w użyciu. Nawet dwa.
Idę na rower.
Już wiem gdzie mnie przeziębionko dopadło. Kto przy zdrowych zmysłach szaleje w taką pogodę na rowerku 8O Tylko upiżamiona blondynka :mrgreen:

Oczywiście ja tyż rowerowa blondynka i posuwam w styczniu ,w mróz na rowerku :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]