Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro cze 15, 2011 20:09 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Meksykanko, masz rację, trzeba działać żeby wspierać te wszystkie Wspaniałe Domy Tymczasowe i innych kocich ratowników i pomagaczy.

Na Allegro kociaków dodałem na początku Apel o Cegiełkę. Celowo na początku, bo ogłoszenie ma olbrzymią oglądalność (100 wejść, 1 obserwator i już pierwsze telefony po ledwie 24h od wystawienia) i jak ktoś tylko wejdzie to zobaczy. Jakby co to podaję linka:
http://allegro.pl/mlode-slodkie-kotki-s ... 72511.html

Zamierzam podobnie postąpić z pozostałymi ogłoszeniami. Uważam że to super pomysł Gibutkowej.

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 15, 2011 21:50 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Tajfunek zmienia sie i robi bardziej pro ludzki,lubi głaski ,przytulanie.Chłopiec wyrasta z dziecięcych zachowań. :P
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro cze 15, 2011 21:55 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

No to z rozrabiaka mamy miziaka :lol: Bić się domki :ok:
po_prostu_kaska

Post » Czw cze 16, 2011 7:03 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

po_prostu_kaska pisze:No to z rozrabiaka mamy miziaka :lol: Bić się domki :ok:

ja nie wiem Basiu czy o nie ciachnąć przed wydaniem.Ładny jest.

I znajdzie domek.Najlepszy.Tylko domek nie czyta jeszcze ogłoszeń. Domku bierz się za robote. :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw cze 16, 2011 7:37 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Ja nie wiem co tak trudno? :roll:

To taki piękny kocurek o oryginalnym umaszczeniu. Jakaś ślepota, czy skamienienie serc.

No, cóż, jest trudno i czasem smutno, ale trzeba działać...
Musimy wyadoptować kociaste do najlepszych domków.

Bo trzeba nieustawać... w pomocy dla kociastych.
Takimi środkami i warunkami lokalowymi jakimi dysponujemy.
Wiem, że czasem się łapy rozjeżdżają, ale myślę, że się ze mną zgodzisz... wsiadamy na scentrowany kociorowerek i kręcimy, kręcimy, bo każde uratowane żywe stworzenie.... jest uratowanym żywym stworzeniem...

Za kociaste :kotek: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 16, 2011 7:50 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Może się przełamię i pójdę do schroniska zrobić nowe zdjęcia kotom,niestety bardzo boje się iść bo wiem ,że znów będę ryczeć.O tej kastracji pomyślę. :oops:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 16, 2011 7:53 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Schronisko to traumatyczna wizyta... bez wątpienia.
Niestety ktoś to musi robić.
Niestety nie możemy wybierać samych przyjemnych rzeczy.

Może jakoś uradzimy :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 16, 2011 10:10 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Dzień dobry!

Zrobiłem Tajfunowi nowy wygląd Allegro, na wzór tego które ma teraz Bryś i kociaki u Smarti. Umieściłem w nim nowe zdjęcia. Na początku ogłoszenia znajduje się prośba o cegiełkę na Brysia. Tajfuna ogląda mnóstwo ludzi (ponad 400 w obecnej aukcji + 1 obserwator), więc jak ktoś zagląda tylko żeby zobaczyć zdjęcia małego kotka to przy okazji zostanie poinformowany o aukcji cegiełkowej.

Oto obecny adres aukcji:
http://allegro.pl/tajfun-rudo-bialy-cud ... 70356.html

Przy okazji, macie może pomysł jak zrobić z ogłoszeniami na innych portalach? Z reguły nie można umieszczać tam adresów stron WWW, więc nie mam jak podać linku do aukcji cegiełkowej. Z drugiej strony chyba nie mogę tak po prostu umieszczać numeru konta Fundacji For Animals z prośbą o wpłatę? A może mogę?

Przy okazji, Bryś to ma jakieś specjalne subkonto w For Animals czy to jest jedno wspólne konto i wpłaty na Brysia odróżniane są na podstawie tytułu wpłaty?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw cze 16, 2011 11:16 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:Może się przełamię i pójdę do schroniska zrobić nowe zdjęcia kotom,

Jak będziesz wygłaszcz ode mnie Przylepę.... mam nadzieję, ze jeszcze tam jest. Strasznie, mega strasznie się o nią martwię.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 16, 2011 11:24 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

No, Basiu, ktoś musi do tego schroniska pójść.
Niestety padło na Ciebie, bo w zaistniałej sytuacji tylko ty możesz być łącznikiem ze światem i choć po jedym futrzaczku uratowac się da...

Wiem, mogą być małe kociaczki... a czego oczy nie widzą tego sercu nie żal...

Odwagi!

Dopóki świat nie jest idealny musimy się starać :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 16, 2011 11:31 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:Może się przełamię i pójdę do schroniska zrobić nowe zdjęcia kotom,niestety bardzo boje się iść bo wiem ,że znów będę ryczeć.O tej kastracji pomyślę. :oops:

Podziwiać tylko. Nawet nie mam wyobrażenia jak może być ciężko. Chyba łatwiej biedę z chdnika zgarnąć niż widzieć tyle bied w jednym miejscu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw cze 16, 2011 12:27 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

ja też podziwiam!

na DT jestem wystarczająco silna ale co do pójścia kiedykolwiek do schroniska-nie-na to jestem na pewno za słaba..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw cze 16, 2011 14:31 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Smarti, Ciebie również proszę o pisanie tego co masz do powiedzenia na forum a nie na PW.
Ja piszę zgodnie ze swoim sumieniem i tym co zobaczyłam na własne oczy.

Nie muszę niczego ukrywać.
Wdzięczna jestem wszystkim za pomoc kotom, ale pomagamy sobie i innym z dobrego serca, bo wszystkie koty są nasze.
Te z ulicy też.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 16, 2011 14:49 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

meksykanka pisze:Schronisko to traumatyczna wizyta... bez wątpienia.
Niestety ktoś to musi robić.
Niestety nie możemy wybierać samych przyjemnych rzeczy.

Może jakoś uradzimy :roll:

no ja zastrzegłam sobie same przyjemności :lol: ,jak choćby czyszczenie kuwet i drapanie pazurami podłóg,po 20-tu kotach z biegunką :ryk: :ryk: :ryk:

ale też się nie skarżę :D :ok: "widziały gały co brały!"

piszcie tu sobie miło....ja muszę niestety do kiciów.. :D
i przecież pisałam Ci Meksykanko już wcześniej-nie będę pisać ani tu ani do Ciebie.
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 14:52 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw cze 16, 2011 14:52 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

aburacze pisze:Dzień dobry!

Zrobiłem Tajfunowi nowy wygląd Allegro, na wzór tego które ma teraz Bryś i kociaki u Smarti. Umieściłem w nim nowe zdjęcia. Na początku ogłoszenia znajduje się prośba o cegiełkę na Brysia. Tajfuna ogląda mnóstwo ludzi (ponad 400 w obecnej aukcji + 1 obserwator), więc jak ktoś zagląda tylko żeby zobaczyć zdjęcia małego kotka to przy okazji zostanie poinformowany o aukcji cegiełkowej.

Oto obecny adres aukcji:
http://allegro.pl/tajfun-rudo-bialy-cud ... 70356.html

Przy okazji, macie może pomysł jak zrobić z ogłoszeniami na innych portalach? Z reguły nie można umieszczać tam adresów stron WWW, więc nie mam jak podać linku do aukcji cegiełkowej. Z drugiej strony chyba nie mogę tak po prostu umieszczać numeru konta Fundacji For Animals z prośbą o wpłatę? A może mogę?

Przy okazji, Bryś to ma jakieś specjalne subkonto w For Animals czy to jest jedno wspólne konto i wpłaty na Brysia odróżniane są na podstawie tytułu wpłaty?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam

Jest jedno konto, wszystkie aukcje cegiełkowe są odróżniane po wpłacie zatem.
Konta nie umieszczasz, tylko link do aukcji cegiełkowej więc myślę że OK :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]