POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt mar 06, 2009 17:05

no niestety ja też mam takie doświadczenia ze może co 10ta osoba pomyśli sama w ogóe o tym, że jak dostaje kota odrobaczonego, często zaszczepionego, wysterylizowanego a najczęściej wcześniej leczonego to musiało to kosztować i sam proponuje wsparcie, część osób dopiero zagadnięta o to da zwykle jest to kwota od 10-50zł (ale raczej 20-30zł), no niestety załamuje mnie to, ja uważam że kwota 50zł nie byłaby wygórowana za kota, no ale pzrecież cennika nie ustalimy bo to odstarszyłoby wiele potencjalnych adoptujących, można powiedzieć że moze to i dobrze ale sama nie wiem...
część osób mówi ze wpłaci nam na konto później bo teraz nie ma ale potem kaska nie wpływa...

Sabina dobrze kombinujesz, niech facet sam stwierdzi że decyduje o posiadaniu psa, wtedy i ty będziesz mogła wiecej obowiązków na niego w tym zakresie zwalić :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 06, 2009 17:09

dzidzia pisze:Własnie mi się przypomniało, Biamila zawsze mi wcisnęla kasę za tymczaski.

biamila samo zło :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt mar 06, 2009 17:13

biamila pisze:
dzidzia pisze:Własnie mi się przypomniało, Biamila zawsze mi wcisnęla kasę za tymczaski.

biamila samo zło :roll:

Biamila samo dobro, bo Biamila zawsze myśli o innych.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt mar 06, 2009 18:18

biamila pisze:Ja nie mówię nic o kasie.... tylko raz kobieta, która brała ode mnie Marcysię zapytała ile ma mi pieniążków zapłacić za opiekę i leczenie...tak mnie to zaskoczyło, ze powiedziałam że nic choć na Marcysię poszło ze 200zł nie licząc jedzenia specjalistycznego, piasku, wyprawki, którą ode mnie dostała..jedyną pociechą dla mnie jest to, że jak dotąd moje tymczasy idą do idealnych domów i wiem, że są tam traktowane jak członkowie rodzin. Trochę traktuje to tak, że mam pewien fundusz tzw. "zbytkowy" i albo sobie coś kupię albo uratuję jakąś biedę .... i dlatego ostatnio sobie nic nie kupuję z tego mojego fundusiku....ale faktycznie tak powinno być, że powinni ludzie płacić choć te 20, 30 zł tak choć symbolicznie...

bo to moi kochani nie jest tak, że ma nam się zwracać na wyadoptowywanych kotkach- musiałybyśmy wtedy żądać ze 2 stówki, bo takie sa zazwyczaj koszty odchowania kociaka. ale chodzi o to, żeby ludzie mieli gest w kierunku innych kotków z PKDT, jak to się mówi ziarnko do ziarnka. wydaje mi się, że trzeba uczyć ludzi tego, że nie mamy pieniążków i że koszty pokrywamy same. zawsze te symboliczne 2 dyszki można wrzucić na konto, albo dołożyć do opieki na kolejnego tymczaska w waszych domkach.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt mar 06, 2009 18:22

mpacz78 ja umiem sterować moim wężem :wink:

monia podj mi maila do pana mateusza b. oki?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt mar 06, 2009 19:31

[quote="sabina skaza"]mpacz78 ja umiem sterować moim wężem :wink:

wpiszcie w google: "zooland, peruki dla kotów",po prostu szok, jakiś idiota trzepie kasę na perukach dla kotów w różnych wzorach i kolorach, prawie 300 zł za sztukę. ludziom już się totalnie we łbach wywraca :roll: już sobie wyobrażam jak moje koty były by szczęśliwe w takich różnościach na głowie :evil:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt mar 06, 2009 19:33

Byłam u pani karmicielki koło naszego nowego DT u Beaty ......bardzo sympatyczna starsza kobieta która karmi ponad 20 kotów .....16 kotek dostaje proverę .....Maja przysłała mi 50zł bym kupiła dla pani karmę ......kupiłam 20 puszek mokrej karmy i 2kg suchej pani aż nie mogła uwierzyć jak zobaczyła taką ilość aż miała łzy w oczach ze szczęścia że jej pomogłyśmy .....ponieważ teraz już było szaro i deszcz padał więc w tygodniu postaram się jakoś podjechać i porobić fotki kotów aby zrobić im wątek na którym podamy nr konta pani i może jakieś dobre duszyczki grosiki wpłacą i pomogą pani.Podobno jest tam pers skołtuniony i nawet widziałam tu na miau watek chyba Izabeli o persach zaraz poszukam i napiszę może dziewczyny pomogą.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt mar 06, 2009 20:12

Dziewczyny co wy na to by założyć tej pani osobny wątek i tam zbierać ewentualnie fundusze by pomóc pani bo my z PKDT nie damy rade ciągle kupować karmę dla ponad 20 kotów.Jest tam 16 kotek do sterylki już mówiłam pani ze dam jej znać jeżeli będą te całkiem darmowe sterylki.No właśnei czy ktos już wie co z całkiem darmowymi sterylkami kiedy będą i czy będą ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt mar 06, 2009 20:13

Dziewczyny co wy na to by założyć tej pani osobny wątek i tam zbierać ewentualnie fundusze by pomóc pani bo my z PKDT nie damy rade ciągle kupować karmę dla ponad 20 kotów.Jest tam 16 kotek do sterylki już mówiłam pani ze dam jej znać jeżeli będą te całkiem darmowe sterylki.No właśnie czy ktoś już wie co z całkiem darmowymi sterylkami kiedy będą i czy będą ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt mar 06, 2009 20:16

o sterylkach nic nie wiem, ale mamy klatkę łapke i w miarę mozliwości może mogłybysmy pomóc?
ja jestem jak najbardziej za żebys założyła wątek osobny dla tej pani. każde 50 zł to juz masa jedzenia dla kociasych!!!!!!kinga a ty tyle nie dźwigaj- trzeba było pani zawieźć kasę, bo kręgosłup ci pójdzie dziewczyno.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt mar 06, 2009 21:05

Zwróciła się do nas Pani z prośbą o pomoc w wyadoptowaniu kotków, które zabrała do domu, wyleczyła:

2 letnia trójkolorowa rudo-czarno-biała, wysterylizowana, czysta kotka Ruda
Obrazek Obrazek

6 miesięczna, szara w czarne cętki (Cętka)
Obrazek Obrazek

5 miesięczne kotki:
- Melek (kocurek) - 3 pręgi czarne na grzbiecie, po bokach po jednym kółku
Obrazek Obrazek

- Czacza (kotka) - czarna z białym krawatem i białymi skarpetkami
Obrazek Obrazek

- Koka (kotka) - cała czarna.
Obrazek Obrazek

Pomożemy? :)
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2009 11:48 przez yammayca, łącznie edytowano 1 raz

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt mar 06, 2009 22:29

Jakie cuda :twisted:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt mar 06, 2009 23:25

Właśnie skończyłam dodawać ogłoszenia na trójmieście.
Wszystkie do adopcji ze stronki PKDT są ogłoszone.
Nie mam tricolorki Kingi - ona do adopcji?
Powyższe kociaki też bym zamieściła , ale nie wiem co napisać w treści ogłoszenia i jakie namiary podać?

Czy prócz ww kotów są jeszcze jakieś, które powinnam zamieścić?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob mar 07, 2009 0:38

Yamayko skoro ta Pani jest teraz DT to trzeba dać ogłoszenia na PKDT i gdzie tylko,tak myśle :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob mar 07, 2009 9:19

Dzięki seju|! :1luvu:

Dzisiaj mi Pani przesłała opisy kotków, więc im zrobię ogłoszenia na pkdt :)

Pani od kilkunastu lat leczy, sterylizuje podwórkowe kotki, zabiera do domu i buduje styropianowe budki. Mam nadzieję, że kotki znajdą dom za naszym pośrednictwem.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]