OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 03, 2016 14:44 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

One tam mają pudła, koszyki, posłania....polary, kurtki i kołdry. Wsio ocieplone styropianem. Późno za to Janusz się zabrał bo całe lato i jesień debile urzędowali. Poprzednie wyposażenie zostało zniszczone a budyneczek spalony. Co się zachowało to porozbijali w drobny mak.
Szkoda mi bardzo wybitych okien i dziur w dachu oraz budek styropianowych. One przetrwały podpalenie i akcję gaśnicze ale debili nie.
" Stara " kotka, wykastrowana, wyniosła się. Teraz koczuje tam kilka kotów. Część chyba tylko na żarcie przychodzi.
Barak po drugiej stronie, gdzie karmiłam, został zlikwidowany i one zaczęły przychodzić już w sierpniu tutaj.
Janusz mówi, że widać, że śpią w " budynku " . Posłanka wygniecione.

Koleżanka dziś uraczyła się zanarznietą deczko małą koteczką. W kartonach sklepowych składowanych na wiacie się zadekowała . Złapali i zadzwonili do niej.
Jak ona ten mróz przeżyła?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 03, 2016 14:58 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Widać karton w odpowiedniej ilości dobrze trzyma ciepło i dostatecznie chroni od chłodu, by mała przeżyła. Ale niewystarczająco, żeby wszystko było naprawdę OK. Kciuki dla koteczki :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 04, 2016 1:04 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Przekaże koleżance i kotce życzenia.

Zimno i ciemno.
Bezsennie.
Niech się choć mróz skończy.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 04, 2016 1:36 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

ASK@ pisze:Przekaże koleżance i kotce życzenia.

Zimno i ciemno.
Bezsennie.
Niech się choć mróz skończy.

Trzymaj się.
Dobrego roku Tobie i Rodzinie życzę.
Wiem co to bezsenność.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 04, 2016 7:38 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Nienawidzę tego mrozu. I zimy. I niepewności, i patrzenia, czy koty jeszcze funkcjonują. Zamartwiania się.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 04, 2016 7:57 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Też nie znoszę. Jak chodziłam karmić było ciężko ale wiedziałam, że zjadły co dzień. Cholery nie raz wrzuciłam w niebo ale łazilam.
Teraz drugą zimę doopę trzymam w cieple i jest mi źle. Martwię się bardzo.
Ile tą zimę przeżyje?
Janusz chodzi ale ...
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 04, 2016 23:15 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Ksiądz po kolendzie chodził dziś.
Janusz tradycyjnie się naszykował.
Brzydko mówiąc mnie na wizytach nie zależy ale facet ma jeszcze opory. Nie zgodziłam się na szykowanie koperty i na...posłanie wyra. Jeno na ogarnięcie bebechów . TZ do pracy na nocke lazł. Ksiądz nie przyjdzie na czas. I ja zostanę z tyłkiem i plecami bez mientkiego :strach:
Wszak słać nie mogę. Znaczy się mogę. Tylko rozłożenie wersali nie jest wskazane.
Ale do rzeczy. Bo nie o tym chciałam.
Tylko o tym, że wszyscy ucierpieć musieliśmy z powodu wizytacji. Szczególnie jeden kot. Kot przeżył to ogromnie wiele minut poświęcając na dojście do siebie po zafundowanym wstrząsie. A jeszcze więcej czasu poświęcił na poszukiwanie zaginionej zabawki, ktorą pańcio perfidnie mu zabrał.
Ta zabawka jest toczona z hałasem wielkim. Ta zabawka jest zrzucana ze sprzętów różnych. Bo kocio włazi na wysokości wszelakie i z siła walona w podłogę. Za chwilę w podłogę wali kot i poluje. Z pasją i...hałasem. Zabawka jest obijana o ściany. Potem jest wdzięcznie w pysiu do " gościnnego " targana by tam być znów użyta. Bo w tym pokoju są najlepsze drzwi by wspomnianą zabawkę pod nimi turlać. W te i we wte.
TZ brutal podszedł i z pysia wyjął. Kot w rozpaczy ręce oglądał i w oczy zaglądał. Nic nie uzyskał.
Ksiądz ma być.
Ksiądz nie może widzieć, że kot szaleje z upodobaniem z...kapslem piwnym :mrgreen:
Nioo co pomyśli o kocie piwoszu?

Ksiądz na widok kotów 8O
Ksiądz, że jest czysto 8O
Co to DT 8O też się dowiedział.
Podyskutowałam
Oczywiście pytanie ile kotów jest też było, kto nam daje także. Inne sztampowe też.Łącznie co sąsiedzi na to.
Ale przyznać muszę, że Ten był otwarty na słuchanie .
Nawet Tęczowy Most przeżył.
I Miluni zad na stole też.
Wizyta skończyła się.
Ksiądz jeszcze od drzwi nie odszedł jak kapsel już był w użyciu.
Uff
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 04, 2016 23:27 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiu - kocham te Twoje opowieści miłością wielką :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 04, 2016 23:28 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiu, a powiedziałaś mu, co powinien powiedzieć, jak odwiedzi członków tozu w domach?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 04, 2016 23:38 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:Asiu, a powiedziałaś mu, co powinien powiedzieć, jak odwiedzi członków tozu w domach?

O tozie to ja zabyłam . Choć o zbiorowym państwowym finansowaniu ,wsparciu, katolikach co im wsio przeszkadza i takich tam wspomniałam. Jak i o tym, że nic nikomu do tego co robię bo nikogo nie krzywdze. A zdanie sąsiadów mam w zakończeniu kręgosłupa.
No nie, wprost nie powiedziałam o zadku ale jak bystry jest... Deczko czerwony był jak wychodził ale kaloryfery rozkrecone. Pewnie od tego. Ale Mila musi się grzać.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 04, 2016 23:42 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Lepiej ich wyrzuć z zakończenia, żeby Cię nie bolał. Tak sobie pomyślałam o księdzu Lemańskim :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 05, 2016 0:07 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Ale się uśmiałam z tej wizyty duszpasterskiej :D u Ciebie, Asiu. Ty Dziewczyno powinnaś książki pisać :D

Tak podczytuje wątek jak mam tylko czas :oops: Trzymaj się, wiem co to chory kręgosłup, też mam z nim kłopoty
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto sty 05, 2016 9:14 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Od 17 lat nie przyjmuję księdza. :roll: A tak na marginesie to dał cosik na koty ??? Buziaczki i pozdrawiam :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto sty 05, 2016 9:18 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

welina pisze:to dał cosik na koty ???

Ty to masz wymagania, naprawdę :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 05, 2016 9:36 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:
welina pisze:to dał cosik na koty ???

Ty to masz wymagania, naprawdę :wink:

No co,z wizytą przecież przyszedł :mrgreen: Nigdy z gołą łapą nie chodzę :roll:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]