CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 20:16 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Erin pisze:Widziałam się dziś z Irenką i TŻ-em, przekazałam paczuszkę.
Mam nadzieję, że dojechali szczęśliwie do domu :ok:

:1luvu: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sty 21, 2011 0:28 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Jestem na chwilkę.
To tak:
Niuniek już dwa razy zjadł sam, nie musiałam karmić. Filipek je i bawi się.
Matyldzia słabiutka, ale coś tam podlizuje już sama i oczywiście karmię. Ze strzykawki papke wcina. Z noska lecą jeszcze gile i teraz nie żółto-zielone, tylko żółtokrwiste, jednak mniej już leci. Trzeba co chwilę wycierać. Kupki mają dobre. Może będzie już dobrze.
Byłam dzisiaj w Białymstoku, bo Kochana Erin dała nam srebro koloidalne, beta glukan, cykloferon i b. dobre żarełko dla nich. Ciocia, baaaardzo dziękujemy, jesteś kochana Obrazek

Po spotkaniu, zajechałam do Lecznicy, gdzie były leczone karzełki, żeby w końcu wziąć historię choroby dziewczynek i przy okazji pogadałam o Tej zarazie. Lekarze powiedzieli mi na podstawie wywiadu ze mną, że to nie chlamydia, skoro oczy maja w porządku. Bo przy chlamydi oczy, powieki zaplewione, czy jakos tak(?) jednym słowem z oczami źle. A u nich oczki ładne sa. Powiedzieli, że to raczej postać kk nasilona. I że gdyby to była chlamydia, to wszystkie koty byłyby chore. Tak samo gdyby to było pp.
Trochę mnie pocieszyli. . . . .może faktycznie to kk?
Ok, musze iść, bo zaczyna dziewczynka sie krecić, może siusiu chce.
Dobranoc kochani i dziękuję, że jesteście z nami Obrazek
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt sty 21, 2011 7:15 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 21, 2011 7:19 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Kochane słodziaki :1luvu: :kotek: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sty 21, 2011 7:55 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Boję się wchodzić na wątek, ale teraz to już z górki. Niech zdrowieją :1luvu: :ok: :ok:

jasdor

Post » Pt sty 21, 2011 18:05 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Jestem na chwilkę. Wybaczcie, że nie mogę byc częściej.
Matyldzia cały czas walczy. Raz łyka jedzenie, raz nie, wyplówa. Zyje i to jest najważniejsze. Niuniek zaczął jeść. Filip też je. Są jeszcze zasmarkani i prychają, kaszlają, ale żyją i może już bedzie co raz lepiej. Nie wiem tylko co bedzie z Matyldą. Ona bardzo chce żyć. Jest przytomna, chodzi zeby sie napić sama. Do kuwety też sama idzie. Czasem się przewróci, ale wstaje. Jest słabiutka. Karmie na siłę, nie wiem czy dobrze robię. Jak pluje, to jej nie męczę. Próbuję za godzinkę. Noski co chwilę wycieram i dla Matyldy jeszcze inhalację robię 2 razy.
Dobrze,że nie jest gorzej.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt sty 21, 2011 18:09 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: . Ciekawe, czy to ta sama mutacja, co u "mnie" - u stodolaków... Ciepło się zrobiło przez chwilę i wirusy poszalały :(.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt sty 21, 2011 18:10 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

To bardzo dobrze że karmisz ja na siłę i przez to musi coś łyknąć. To bardzo ważne żeby wątroba prawidłowo działała. Biedna mała, może już jutro będzie jeszcze lepiej. Jesteś wspaniała Pipi, że tak o nie dbasz w chorobie :1luvu: Ona żyje przede wszystkim dla Ciebie. Chyba limit nieszczęść się wreszcie wyczerpał. :ok:

jasdor

Post » Pt sty 21, 2011 21:50 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

jasdor pisze:Chyba limit nieszczęść się wreszcie wyczerpał. :ok:

Oby tak było jak mówisz :ok: :1luvu:

Słuchajcie, nic nie chce rozpuścić tej sklejonej sierści u MATYLDZI. pISAŁAM, ŻE PO ZROBIENIU ZASTRZYKU I PO NAWADNIANIU PRZEZ WETA, BARDZO LECIAŁA JEJ KREW. jAK ZOBACZYŁAM TO BYŁY CAŁE BOCZKI MOKRE. zAMIAST UMYC PORZĄDNIE OD RAZU, TO TYLKO OBTARŁAM CHUSTECZKA TAKĄ DLA NIEMOWLĄT i jak to zaschło, to teraz nic nie pomaga. Ani woda, ani woda utleniona, ani nawet spirytus. To jest cos takiego jak strup, a może jeszcze twardsze. Jak to zlikwidować? Może wystrzygę? tylko boje się ja skaleczyc.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt sty 21, 2011 22:25 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Może wystrzygę? tylko boje się ja skaleczyc.

Właśnie to samo miałam Ci zaproponować. Ja kołtuny swojej wystrzyguje regularnie. Można grzebień tak przy skórce włożyć na płasko, a tuz nad grzebieniem przyciąć nożyczkami, nawet do paznokci. Wtedy masz pewność, że nie skaleczysz . A jak będzie miała krótszą sierść to i wymyć to łatwiej, może solą fizjologiczną ?

jasdor

Post » Sob sty 22, 2011 5:03 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Jak się macie po nocy, Słoneczka?
Matyldziu, trzymaj się :ok:

Irenko, dobrze robisz, że karmisz malutką, ona musi jeść.
I smaruj jej to opuchnięte uszko srebrem.
Trzymajcie się cieplutko :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 22, 2011 9:55 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Dużo zdrowia i sił dla maluszków :1luvu:
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Nie sty 23, 2011 16:03 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

pozdrawiam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 24, 2011 8:27 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Mati jest przekochana, niemiłosiernie chudziuteńka, ale ma wlewany pokarm płynny do pysia i musi jeść, ona ma ogromną wolę życia, łasi , się mruczy, zagaduje miauuuu i ociera chudym ciałkiem :1luvu:
udalo nam się w drodze do Pipi zdobyć saszetę suchego conva i pastę kaloryczną więc mala wczoraj już była "pasiona" :1luvu:
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Pon sty 24, 2011 12:20 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Wczorajsze fotki Matyldy:

Obrazek

Obrazek

Matylda i Filip:

Obrazek

Filip:

Obrazek

I przy okazji jeszcze kilka kociaków, które przebywają obecnie u Pipi:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 24, 2011 12:23 przez ina11, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek