Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 9:29 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

miałam dwa tel. - w jednym wypadku koty już za duże
w drugim - pan mnie przekonywał o bezsensowności wycinania kawałka kota w celu zabezpieczenia się przed ludzkimi błędami (chodziło o możliwość ucieczki kotki w rujce)
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw sie 26, 2010 12:06 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

dzisiaj mam wizytę adopcyjną - w sprawie Migotki; trzymajcie kciuki :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw sie 26, 2010 12:15 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Trzymam kciuki :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sie 26, 2010 17:02 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Ogłoszeń kilka już rozwiesiłam,w sobotę jeszcze kilka rozprowadzę.Trzymam kciuki za Migotkę :ok:

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Czw sie 26, 2010 21:42 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Ala J pisze:Ogłoszeń kilka już rozwiesiłam,w sobotę jeszcze kilka rozprowadzę.Trzymam kciuki za Migotkę :ok:

dziękuję :1luvu:

co do adopcji, to Migotka dała przedstawienie w stylu "co mi zrobisz jak mnie złapiesz.." :roll: i cała rodzina zaczęła zastanawiać się nad Śpioszką, ale w przeciwieństwie do młodszej córki, starsza wolała kocurka, więc po 1 i 1/2 h doszli do wniosku, że chcą Conanka :D
ludzie rzeczywiście ok, długo rozmawialiśmy;
ale po tych zwrotach ostatnich, nabawiłam się fobii i boję się, że biedny Conanek znowu wróci :lol:

jest też chętna na tymczaskę od eve, która jest u moich rodziców - będę wieźć ją aż do Koszalina; pani ma jednego kota Norweskiego i chciała dobrać mu towarzystwo w postaci małego kotka, ale jak zobaczyła ogłoszenie czarnulki stwierdziła, że tylko ją chce; oczywiście nie ma pewności czy koty się dogadają; udało mi się dostać feliway dla niej od jednej forumowiczki (kotka złośliwie, jak się ją zostawia w pokoju sika i robi kupę na podłogę i dlatego więc pomyśleliśmy o czymś antystresowym), zawiozę więc płyn do tej pani - na pewno pomoże w aklimatyzacji

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw sie 26, 2010 22:14 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

i już tęsknię za Conankiem :cry:

no i oczywiście zaczynam się obawiać czy wszystko będzie w porządku, czy sprostają, czy nie zaniedbają czegoś, ech

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw sie 26, 2010 23:02 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

a to zdjęcia koteczki czarnej, śliczna jest prawda?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt sie 27, 2010 6:18 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Cieszę się że doszło do adopcji :ok: Oni chcieli koteczkę, bo kocur to brzydkie zapachy itp itd...natłumaczyłam im się że ho ho że to bujda tyle że trzeba wykastrować wcześnie odpowiednio by temu zapobiec :roll:
Mówili też że wolą kotka z domu, bo taki z podwórka pewnie będzie tęsknił za wolnością :lol:
Mam przykład choćby u siebie w domu, 3.5 m-ny kocur zgarnięty z podwórka, obecnie roczny, nie śmierdzi i boi się wychodzić choćby na balkon, kocha mieszkanie najbardziej w świecie w przeciwieństwie do "domowej" kotki która chętnie by powędrowała tu i ówdzie :lol:
Kciuki aby obyło się bez "reklamacji" :kotek:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sie 27, 2010 8:31 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

KarolinaS pisze:
Ala J pisze:Ogłoszeń kilka już rozwiesiłam,w sobotę jeszcze kilka rozprowadzę.Trzymam kciuki za Migotkę :ok:

co do adopcji, to Migotka dała przedstawienie w stylu "co mi zrobisz jak mnie złapiesz.." :roll: i cała rodzina zaczęła zastanawiać się nad Śpioszką, ale w przeciwieństwie do młodszej córki, starsza wolała kocurka, więc po 1 i 1/2 h doszli do wniosku, że chcą Conanka :D
ale po tych zwrotach ostatnich, nabawiłam się fobii i boję się, że biedny Conanek znowu wróci :lol:

jest też chętna na tymczaskę od eve, która jest u moich rodziców - będę wieźć ją aż do Koszalina; pani ma jednego kota Norweskiego i chciała dobrać mu towarzystwo w postaci małego kotka, ale jak zobaczyła ogłoszenie czarnulki stwierdziła, że tylko ją chce; oczywiście nie ma pewności czy koty się dogadają; udało mi się dostać feliway dla niej od jednej forumowiczki (kotka złośliwie, jak się ją zostawia w pokoju sika i robi kupę na podłogę i dlatego więc pomyśleliśmy o czymś antystresowym), zawiozę więc płyn do tej pani - na pewno pomoże w aklimatyzacji

Cześć,
słuchaj a badałaś jej krew? bo może Czarnulcia chora jest? czasem nawet takim młodym kotom się zdarza zachorować na pęcherz.
Trzymam kciuki i pozdrawiam Beata.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sie 27, 2010 14:22 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Cieszę się ,że Conanka udało sie wyadoptować,myślę ,że teraz będzie dobrze i kicie wreszcie znajdą domki.Jeżeli ktoś by chciał z Gdańska kotka,a trzeba by dowieść,to służe pomocą,mąż ma urlop cały wrzesień,więc samochód jest do dyspozycji,także proszę się odezwać jak będzie taka potrzeba.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Pt sie 27, 2010 21:21 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

biamila pisze:
KarolinaS pisze:

Cześć,
słuchaj a badałaś jej krew? bo może Czarnulcia chora jest? czasem nawet takim młodym kotom się zdarza zachorować na pęcherz.
Trzymam kciuki i pozdrawiam Beata.

krwi nie, ale żwirkiem diagnostycznym mocz sprawdzaliśmy, to tez była pierwsza sugestia eve; kicia siusiu i kupę robi zawsze do kuwety jak ktoś z nią siedzi - wtedy jest wszystko ok; jak nikt do niej nie zagląda przez dłuższy czas wtedy pojawia się problem

Ala J pisze:Cieszę się ,że Conanka udało sie wyadoptować,myślę ,że teraz będzie dobrze i kicie wreszcie znajdą domki.Jeżeli ktoś by chciał z Gdańska kotka,a trzeba by dowieść,to służe pomocą,mąż ma urlop cały wrzesień,więc samochód jest do dyspozycji,także proszę się odezwać jak będzie taka potrzeba.

dziękuję :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 30, 2010 11:51 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

w sobotę, czarną tymczaskę od moich rodziców zawiozłam do Koszalina; koteczka w pociągu zachowywała się niesamowicie grzecznie i cierpliwie;
w nowym domku trwa na razie proces oswajania się nie tylko z miejscem i nowymi właścicielami, ale też z ogromnym niebieskim rosyjskim kotem, który jest totalnym egocentrykiem - na tym etapie nie wygląda to dobrze, ale mamy nadzieję, że się ułoży; zaraz po przyjeździe podłączyliśmy do prądu feliway, ale nie wydaje się specjalnie pomagać :roll: ;
jeśli koty w ciągu miesiąca nie zaczną się przynajmniej tolerować, będę musiała znowu pojechać do Koszalina, tym razem po kotkę

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 30, 2010 15:47 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

KarolinaS pisze:w sobotę, czarną tymczaskę od moich rodziców zawiozłam do Koszalina; koteczka w pociągu zachowywała się niesamowicie grzecznie i cierpliwie;
w nowym domku trwa na razie proces oswajania się nie tylko z miejscem i nowymi właścicielami, ale też z ogromnym niebieskim rosyjskim kotem, który jest totalnym egocentrykiem - na tym etapie nie wygląda to dobrze, ale mamy nadzieję, że się ułoży; zaraz po przyjeździe podłączyliśmy do prądu feliway, ale nie wydaje się specjalnie pomagać :roll: ;
jeśli koty w ciągu miesiąca nie zaczną się przynajmniej tolerować, będę musiała znowu pojechać do Koszalina, tym razem po kotkę

Przy feliwayu można dłuugo czekać na efekty, szybciej będzie z tym :
http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 1436325494

Moja Minula terrorystka z wścielklaka zrobiła się karmiącą kicą z laktacją...
Mogę polecić!
Feliway w kontakcie działał na mnie...krople Bacha też są w użyciu ...dodaję do miski z wodą... na kocięta co prawda nie działa uspokajacz :ryk: ale na resztę tak :D

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon sie 30, 2010 20:14 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

dzięki seja, dobrze wiedzieć
a co do kotki w nowym domu, to chyba jednak nic z tych rzeczy nie będzie potrzebne; koty powiedzmy, że są na dobrej drodze do dogadania się; no i przede wszystkim odkąd jest u tej rodziny nie leje poza kuwetą, ale grzecznie do piasku 8O
pani i córki poświęcają jej naprawdę masę uwagi, są bardzo zaangażowane w proces oswajania czarnej z domem i kotem :D

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto sie 31, 2010 9:51 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

UWAGA!!!! na dziewczynę 19-lat Karolina szuka kotka na prezent dla brata (15lat) nie chce podać adresu, ani nie chce aby zawieźć jej kota, ogólnie kręci. Ma 5-letnią kotkę. Początek nr tel.607 976
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]