jestescie wspaniali :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2007 13:36 jestescie wspaniali :)

Wiecie cooo.... :D strasznie was wszystkich podziwiam. chcialabym pomagac tak jak WY to robicie..... niestety nie wiem od czego zaczac, za co sie wziac :oops: . mysle ze na poczatek postaram sie dac domek jakiemus Szalikowi :wink: . niby zaden problem.... tylko ze mamy z Mężem 2 malych dzieci, no i niewielkie mieszkanko :cry: . nie wiem czy ktorys zastepczy opiekun- jesli tak was Kochani mozna nazwac, bo przeciez dajecie im dom, nie zadko juz na zawsze, dbacie o zdrowie tych swietnych zwierzat itd itp- zgodzilby sie przekazac jakies futerko w moje ręce... :(
Chce jeszcze tylko dodac ze trzymam mocno kciuki za wszystkie futrzaki, zeby znalazly kochajace domki, na jakie w 100% zasługuja...
a byli własciciele tych skrzywdzonych zwierzat, rowniez niech dostana to na co zasługuja... :evil:
Pozdrawiam was wszystkich.... :ok: I róbcie dalej to co robicie, poniewaz to jest godne podziwu. Czytajac wasze Fora, czesto mam łzy w oczach.... :cry:
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Od: Pon sie 06, 2007 12:07

Post » Wto sie 07, 2007 13:53

Witaj :D
Jak pewnie zauważyłaś, kotów ci u nas dostatek, a z domami krucho. Niemniej nie zdziw się, że opiekunowie tych bied będą Cię wałkować do siódmego potu, zanim kota wydadzą. Więc się nie przestrasz - chodzi o to, by kot - nieraz cudem uratowany, odkarmiony, wyleczony - trafił do naprawdę dobrego domu. Dobrze, że napisałaś o dzieciach - nie każdy kot do nich się nadaje.
I może daj w tytule, że przygarniesz kotka, a w poście napisz więcej o warunkach, w jakich będzie żył i jakiego kota poszukujesz (maluch, dorosły, płeć, umaszczenie)
Szczęśliwego zakocenia!

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto sie 07, 2007 13:57

Nie podziwiaj, tylko dołącz do nas :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 07, 2007 14:01

Witaj :D

Jeśli masz dzieci, a nie jesteś zdecydowana jakiego chcesz kociaka, natomiast jesteś zdecydowana przygarnąć jakąś kocią biedę, to ja gorąco Cię namawiam do adopcji kota starszego. Takim kotom trudniej znaleźć domy niż kociakom, a są przeciez piękne, mają ukształtowane charaktery :D Tak czy inaczej na pewno znajdziesz tutaj wymarzonego kota dla Was :D Napisz tylko o warunkach w jakich będzie mieszkał kot, w jakim wieku masz dzieci itd. :D

Pozdrawiam.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto sie 07, 2007 14:15 szukam kotka :)

Jej.... :oops: nie spodziewalam sie odpowiedzi na moj post :D ale dzieki wam.
Tak wiec mam dzieci w wieku 3 i 1,5 roczku. kochaja zwierzaki rownie mocno jak ja :) od zawsze mialam koty, lecz wyprowadzilam sie od rodzicow a zwierzaki zostaly... sa kotami wychodnymi, nie nadaja sie do zycia w bloku.
Mieszkamy w mieszkanku na spokojnym osiedlu(ok 30 m niestety), bez ruchliwych ulic, lecz mamy zamiar zmienic je na wieksze tak szybko jak sie da. Własciwie tylko to jest problemem.... i chyba najwiekszym... :cry:
nie mamy zadnych okreslonych kryteriow.... Mąż bardziej preferuje dorosłe koty, ktore załatwiaja sie do kuwetki, a super byloby gdyby byl to jakis pstrokaty stworek... :roll:
płec nie robi wiekszej roznicy. mozemy wysterylizowac lub wykastrowac Szaliczka na własna reke jesli bedzie trzeba.
Więc..... moze ktos ma takiego dla nas?... kocham koty i nie wyobrazam sobie zycia bez nich.... dlatego chce adoptowac... mam nadzieje ze uda sie nam naprawic te krzywdy ktorych doswiadczyly...
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Post » Wto sie 07, 2007 14:24

co to znaczy pstrokaty? :P
trikolor czy krówek?
bo jest super krówek u Blusika w Gdańsku.

Zsocjalizowany, bo tam duzo kotów.
Kuwetkowy.
Zdrowy.
Tam ciągły najazd Hunów, więc i do dzieci zwyczajny.

Poczytaj wątek na kociarni: Gdański krówek Helmut czeka na dom :P

Buziaczki... i czuj się tu dobrze :P

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto sie 07, 2007 14:26

Ludzie z forum w większości oddają koty do domów, które spełniają określone wymogi. To może odstraszać, ale nie dziw się, że mamy takie zasady - wielokrotnie spotkalismy się z ludzką nieodpowiedzialnością.
Dlatego podstawowym warunkiem jest właśnie sterylizacja/kastracja, ale z tym jak widze problemu nie ma, bo to zrobicie :D Oczywiście jeśli zdecydujecie się na dorosłego kota, to bardzo często są to koty już po tym zabiegu.
Drugą ważną rzeczą jest wychodzenie kota. Większość nie oddaje kotów do domu, z którego będą wychodzić. Rozumiem, że skoro mieszkanie w bloku to nie będziecie wypuszczać kociaka?
I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - zabezpieczenie okien. Koty wypadają z okien, z balkonów, wieszają się w uchylnych oknach :( dlatego bardzo ważne jest zabezpieczenie okien, żeby uniemożliwić te nieszczęśliwe wypadki :(

Co do nauki kuwety - wierz mi - nawet małe brzdące szybko się uczą korzystać z kuwety, więc z tym problemu nie będzie i jeśli zdecydujecie się na małego to kociak na pewno będzie z kuwety korzystał :D
Obrazek

Katy

Post » Wto sie 07, 2007 14:33

annskr pisze:Nie podziwiaj, tylko dołącz do nas :D

Annskr napisała dokładnie to, co miałam zamiar napisać. Do dzieła!
Małe mieszkanko i dzieci nie są żadną przeszkodą.
Witaj na forum i słuchaj doświadczonych dziewczyn, na pewno Twoje zakocenie będzie udane :)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto sie 07, 2007 14:37

oczywiscie ze rozumiem to, ze macie wymogi.... sama gdybym miala kota oddac to nie wiem czy znalazlo by sie dla niego dosc dobre miejsce.
tak... miezkamy w bloku, i nie mamy zamiaru wypuszczac kota... chyba ze sami bedziemy go co jakis czas wyprowadzac na swierze powietrze, ale samopas napewno nie....
a zabezpieczenie okien..... nie wiem jak sie to robi... mamy malenki balkonik, z barierks, ale nie otwieramy go czesto przez wzglad na dzieci, ktory na okraglo cos przez niego wyrzucaja... :roll:
tak, wiem ze koty szybko ucza sie korzystac z kuwetki :) musze jeszcze uswiadomic o tym Mężą.... :wink:
a "pstrokaty".... chodzi o to ze wlasnie Mężowi podobaja sie takie futerka w plamki. ja osobiscie lubuje sie we wszystkich typach umaszczen.
oczywiscie zajze do Helmuta :) a dobrze sie tu czuje juz od poczatku :D
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Post » Wto sie 07, 2007 14:41

I bardzo sie ciesze ze male mieszkanko nie stoi na przeszkodzie :) bardzo sie obawialam ze wlasnie przez to nie mam szans na swoj osobisty szaliczek ;)
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Post » Wto sie 07, 2007 14:43

O zabezpieczeniach na pewno poczytasz i na forum http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 - to jest wątek zbiorczy, tam znajdziesz sobie linki do wątków z zabezpieczeniami, a także tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018
Rozgość się na forum, przejrzyj wątki z kotami do oddania, może jakiś złapie Was za serce :wink:
Obrazek

Katy

Post » Wto sie 07, 2007 14:43

EwskoMarchewsko pisze:I bardzo sie ciesze ze male mieszkanko nie stoi na przeszkodzie :) bardzo sie obawialam ze wlasnie przez to nie mam szans na swoj osobisty szaliczek ;)

Kocią powierzchnię liczy się w pionie i poziomie także na pewno nie jest to przeszkodą :wink:
Obrazek

Katy

Post » Wto sie 07, 2007 14:50

To ja podeślę linka :oops:
Ta koteczka bardzo, bardzo potrzebuje domku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=63856
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto sie 07, 2007 15:02

no tak. bardzo potrzebuje....az sie serce kraje... :cry: ale mam pytanko bo tak troche pobierznie przelecialam tego posta...: chodzi o opieke nad nia po operacji juz...? musze z Mężem skonsultowac.... bo on tak naprawde to tez wielkie serducho ma.....
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Post » Wto sie 07, 2007 15:15

juz znalazlam w poscie odpowiedz .... mysle ze podolalabym temu... choc od wrzesnia ide dalej do szkoly.... tylko wieczorowej wiec popoludniami nie bedzie nas w domu :( tylko przez 3 dni w tygodniu wiec to chyba nie jest wielki klopot ale musze to omowic z Mężem bo nie wiem jak on na to spojzy....
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

[następna]