taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2005 14:27 taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

Witajcie, miałabym domek dla kici takiej jak z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=28 ... c&start=15
Wiem, ze takie kotki zdarzaja się bardzo rzadko, ale gdyby ktoś, gdzieś, kiedyś widział, słyszał.....Domek (naprawdę dobry i fajny i zwierzoluby) będzie na kotka lub kotkę o takiej urodzie i umaszczeniu czekał. A może ktoś podpowie mi jaką rasę przypomina ta kocinka?
Proszę nie namawiać na inne, potrzebujące koty - bo takie w domku są już trzy - musi być szara, półdługowłosa -no, właśnie taka...

Fela

Od: Śro lis 24, 2004 10:49

Post » Pon lip 18, 2005 15:10 Re: taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

bardzo mi się nie podobają takie ogłoszenia... że musi być taka.. taka a nie inna.. naprawdę.. szanuję to że dałaś innym kotom dom ale w dobie tych wszystkich kotów szukających domów jakos mnie takie ogłoszenia trafiają.........
zielony gość

Post » Pon lip 18, 2005 15:40

Ale to nie dla mnie ten kotek, a gdzie mam szukać jak nie na kocim forum?
Gość

Post » Pon lip 18, 2005 15:54

Ten gośc powyżej to ja niezalogowana, Napisałam, ze miałabym domek, a to znaczy, ze bezdzietne małżeństwo w średnim wieku, z trzema przygarniętymi w róznym czasie kotami rasy europejskiej zapragnęło mieć taką właśnie koteczkę (albo kotka) Czy to taki wielki grzech? Ja wiem, że kotów potrzebujących jest mnóstwo (ci ludzie wzięli kiedyś trzy takie do siebie), ale teraz chcieliby spełnić swoje marzenie.., a ja tylko chciałabym w tym im pomóc. Sama zreszta też - jeśli kiedyś się dokocę (mam już dwa własne koty) to tym razem kotem z moich marzeń :)

Fela

Post » Pon lip 18, 2005 16:11 Re: taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

zielony gość pisze:bardzo mi się nie podobają takie ogłoszenia... że musi być taka.. taka a nie inna.. naprawdę.. szanuję to że dałaś innym kotom dom ale w dobie tych wszystkich kotów szukających domów jakos mnie takie ogłoszenia trafiają.........

Zielony Gościu, każdy z nas ma prawo do spełnienia swoich marzeń i wyboru kotka jakiego pragnie, bo to decyzja na wiele lat.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon lip 18, 2005 16:38

Fela pisze:A może ktoś podpowie mi jaką rasę przypomina ta kocinka?
Po trochu każdej :lol:
A na poważnie to zdaje się że są trzy główne rasy kotów półdługowłosych:
Norweskie NFO www.skogkatt.tk www.nfo.pl
Syberyjskie SIB
Maine Coon MCO

Kolorek kici: niebieski srebrzysty tygrysio pręgowany - as 23 – występuje u wszystkich wymienionych ras.
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Pon lip 18, 2005 16:53

Wielkie dzięki za wyjaśnienie i oświecenie :)

Fela

Post » Wto lip 19, 2005 13:51 Re: taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

zielony gość pisze:bardzo mi się nie podobają takie ogłoszenia... że musi być taka.. taka a nie inna.. naprawdę.. szanuję to że dałaś innym kotom dom ale w dobie tych wszystkich kotów szukających domów jakos mnie takie ogłoszenia trafiają.........

Ja chce miec taką i nie inną kotke szylkretke jaką ma wanila ( Śrubka) i co? Nie wstydze sie tego i czekam na taka kotke -oczywiscie jak znam siebie to zanim taka a nie inna mi sie "trafi" to dokoce sie innym kociakiem, ktory poruszy moje serce :lol:
Nie mozemy traktowac tak ludzi za to, ze zakladaja watki o poszukiwaniu konkretnego kota-to jest Forum do pomagania wszystkim kotom, zarówno tym "przypadkowym" jak i tym "wymarzonym" :wink:
Wiem, że to może jakoś tak "niewczas" przy takim natłoku innych ogłoszeń, ale mimo wszystko kazdy ma prawo dac takie ogłoszenie, jezeli da kotu dobry dom.
O! 8) :lol:
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Wto lip 19, 2005 14:13 Re: taka szara, puchata długowłosa kicia poszukiwana

Kameo... przeczytaj uważnie mojego posta....
"naprawdę.. szanuję to że dałaś innym kotom dom ale w dobie tych wszystkich kotów szukających domów jakos mnie takie ogłoszenia trafiają........."

Ja naprwde rozumiem ze ktos ma wymaronego kota itp itd.. ale mnie aż ściska jak widze ile kotów szuka domu i tylko ze wzlędu na "nie taki" kolor futerka czy długość włosa itp ich nie znajduje...

Poprostu jest mi przykro...
zielony gość

Post » Wto lip 19, 2005 14:35

A może to jest Twoja wymarzona kicia.. I jeszcze tak bardzo potrzebuje pomocy.. :(
Zobacz.. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29659
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lip 19, 2005 14:48

Zielony,
a może zamiast tylko atakować zabrałbyś się do roboty??
a może tak kilka kociaków zaadoptowałbyś?

cóż, kupiłam sobie wymarzonego norwega, i jakoś nikt mnie na stosie nie spalił, a wręcz przeciwnie, wiele osób z forum cieszyło się z mojego szczęścia

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto lip 19, 2005 15:04

Basiu....................................... a skąd Ty słoneczko wiesz co ja mam w domu...??
a czego by tam nie było to to jest moje zdanie...
Poprostu wydaje mi sie ze szczególnie w takim okresie.. sczególnie przy liczbie temtów o bezdomnych kotach ten temat może razić... naprawde może... i nie wierze ze osoby ktore chcąc wyadoptować kotka...szczególnie o "zwykłym" wygladzie mają inne niż ja zdanie na ten temat...

Powodzenia w szukaniu takiego własnie koteczka!!
zielony gość

Post » Wto lip 19, 2005 15:11

Zielony,
irytuje mnie poprostu to, że krytykujesz ludzi, którzy chcą spełnić marzenia

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto lip 19, 2005 15:13

zielony gosciu a czy ty aby nie wpychasz ludziom kocich bied na sile?
Udzielasz sie tylko w dziale kociarnia. Jako niezarejestrowany "gosc" i jeszcze prawisz kazania ludziom w tym watku.
A skad wiesz co oni zrobili dla bezdomnych zwierzat(i nie mowie tu o chetnych na kociaka tylko o ludziach wypowiadajacych sie w temacie)?
Skad wiesz ile kocich bied do tej pory wyadoptowali? Troche kultury. Skoro nie masz odwagi sie zalogowac to chociaz przemilcz swoja frustracje.
Kazdy czlowiek ma prawo do marzen, skad wiesz czy w przyszlosci ci ludzie nie dokoca sie jakas bura bida?
Nie wiesz. Moze warto wiec pomoc zamiast narzekac.
Ostatnio edytowano Wto lip 19, 2005 15:20 przez nezumi, łącznie edytowano 1 raz

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Wto lip 19, 2005 15:14

ahhh Basiu.. to ja juz rozumiem.. bo Ty masz rasowego kota.. dlatego tak Cię to wpienia tak ?
zielony gość

[następna]