Pń: młodziutki kocurek Spike-Skiper -na razie nie szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 14, 2013 8:21 Pń: młodziutki kocurek Spike-Skiper -na razie nie szuka domu

Pojawia się od kilku tygodni. Właściwie od razu był oswojony. Na początku wydawało mi się, ze to znany mi kocurek, którego spotkałam wcześniej na spacerze z 2 paniami i psem. Ostatnio jednak spotkałam tego "prawdziwego" kocurka od pań, wiec ten "mój" to inny kot.
Wciąż nie wiem, czy nazwany przeze mnie Spike ma dom i przychodzi tylko na kolację, czy dom stracił. Bo miał go na pewno - jest miłym i ufnym kastratem! Młodziutki, około dwuletni chłopak. Znam go króciutko, ale już widzę, że to kot niezwykle subtelny i nienarzucający się, jednak szukający bliskości człowieka.

Przedwczoraj już nie czekał na kolację na swoim "stanowisku" - podbiegł do mnie, jak tylko wysiadłam z samochodu 8) Wymiziałam, wytarmosiłam, w końcu wspiął sie na dwie łapki, żeby koniecznie dotknąć mojej twarzy noskiem!
Podczas tych macanek wyczułam na boku dziwny, duży wałek pod skórą. Wczoraj zapakowałam kota i pojechaliśmy do weta. Zachowywał się rewelacyjnie! U wetki grzeczniutko leżał na stole i pozwalał na wszystko, własciwie nie okazywał w ogóle stresu :D

W każdym razie - wetka stwierdziła, ze może kiedys był domowy, ale teraz choć nie widać na pierwszy rzut oka, jest zaniedbanym kotem.
Przede wszystkim na karku ma śrut :(
Zgrubienie na boku, to źle pozrastane pozostałości po starym urazie ...
W uszach odkrywka świerzbowca :roll:
W paszczy brzydko, dziąsła wiśniowe, dwa zęby do usunięcia, połamane.
Od razu zdecydowałam, żeby robić zabieg "naprawiający" kota - odbędzie sie w środę. Potem tydzien u mnie w klatce w garażu, a potem? Nie wiem co potem ... pewnie wróci do swojej rudery :(

Spike już teraz szuka domu.
Na tyle ile go poznałam, mogę powiedzieć, ze jest przekochanym, słodkim i spokojnym kotem. Był pewnie szybko kastrowany, widac po zachowaniu z innymi dokarmianymi kotami, ze jest ugodowy - czeka obok cierpliwie, az wszystkie koty zjedzą, dopiero potem idzie pojeść.
W samochodzie spokojny, widać zna transporterek i jazdy.
On musial miec dom, w końcu po coś ktoś go wykastrował.

Sprawdzałam ogłoszenia, nikt go nie szuka ... Od paru tygodni wisi moje info na fb w "Zwierzętach znalezionych i zagubionych".

Najlepsze dla Spike'a będzie szybkie znalezienie mu domu, zanim ktoś wykorzysta jego ufność i go skrzywdzi :( Okolica, w której bywa, nie jest super bezpieczna, tam gdzie karmię, młodzież robi sobie głośne zakrapiane imprezy :roll:

No dobra, tyle pisania (zebrało się tych obserwacji ;) ) - trochę fotek :

W takich warunkach zobaczyłam go pierwszy raz (opuszczona stara rudera)
Obrazek

Parę dni później okazało sie, ze kot jest oswojony ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spike został wczoraj odrobaczony (Stronghold), przed wydaniem będzie zaczipowany. Ma juz założoną książeczkę zdrowia. Nie będę go szczepić, bo nie wiem, czy nie był szczepiony w domu - szczepienie najwcześniej za pół roku.
W miarę możliwości dowiozę do domu. Będzie wydany z umową adopcyjną.
Myślę, ze moze iść do domu z większymi dziećmi i kotami. Nie wiem, jak reaguje na psy.

Proszę o pomoc w znalezieniu mu domu! Takiego kota szkoda na ulicę czy działki :(
Ostatnio edytowano Pon cze 17, 2013 21:15 przez Avian, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt cze 14, 2013 9:53 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Biedny ślicznotek :-(
Dodaj w temacie w jakim mieście obecnie znajduje się kocurek - to może coś ułatwić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Pt cze 14, 2013 9:55 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Jest w temacie - Pń czyli Poznań ;)
Obrazek

Avian

Post » Pt cze 14, 2013 11:20 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

W takich warunkach karmię tam koty:

Obrazek

Obrazek

W październiku i grudniu wywiozłam z tej rudery dwie koteczki ... Teraz przychodzą tam dwa kocurki, oba wykastrowane i oswojone. Jeden z nich raczej zostanie, w miarę sobie radzi, choć kiedy miałam go ostatnio w domu przez tydzień (miał wielki ropień), bardzo mu się podobało ;)

Spike ma inny charakter, nie powinien zostać w takich warunkach :roll:
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 15, 2013 8:12 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Spike, pokarz się dzisiaj, może po drugiej stronie monitora siedzi ktoś, TEN ktoś ... :D

Mocno kibicuję kocurkowi za jego eksmisję z rudery na zawsze ... :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob cze 15, 2013 8:30 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Spike ma piękne miodowe oczy. Z jego pysia bije spokój, cierpliwość i chyba smutek.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob cze 15, 2013 8:33 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

8O wygląda jak mój Kitek tylko troszkę chudszy :)
Cudny stworek :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob cze 15, 2013 8:56 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Wczoraj czekał na mnie na tym jakby "tarasie", przy samych schodach - jak podeszłam, stanął na dwóch łapkach, żeby mnie noskiem przywitac :1luvu:

Mi on bardzo przypomina kochanego Łaciaka, który znalazł super forumowy domek u Patrcyji98 :D I czuję, ze z charakteru Spike też podobny :D

O, przypomnę Łaciaka ;)
Obrazek

CatAngel, dziękuję! Odezwę się przez weekend 8)
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 15, 2013 16:14 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Bazarek dla Spike'a
viewtopic.php?f=20&t=153923
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 15, 2013 16:28 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Avian pisze:Wczoraj czekał na mnie na tym jakby "tarasie", przy samych schodach - jak podeszłam, stanął na dwóch łapkach, żeby mnie noskiem przywitac :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :kotek:
Oj musi mu się znaleźć dobry domek, no musi! Trzymam kciuki, coby nie musiał czekać na niego długo :ok: :ok:
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Nie cze 16, 2013 19:28 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Jak na złość nie było Spike'a ani wczoraj, ani dziś :(
Przygotowałam (jednak) obróżkę z listem do ewentualnych opiekunów, a on nie przyszedł ...

Może faktycznie ma jakiś dom i w weekend jak wszyscy w domu, nie chodzi na spacery?
Martwię się o niego ...
Obrazek

Avian

Post » Nie cze 16, 2013 21:40 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Nie martw się, jutro przyjdzie ... :ok:

kwinta

Post » Nie cze 16, 2013 22:02 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Pewnie przyjdzie, ale już nie zdąży dostarczyć liściku do ewentualnych opiekunów.
Trudno, wróci do nich w najgorszym razie po dwóch tygodniach, trochę pozszywany, podgolony i .. podtuczony zapewne ;)

Jutro jak przyjdzie, zabieram go juz do mnie. Nie będę ryzykować, że przed zabiegiem go nie będzie.
Obrazek

Avian

Post » Pon cze 17, 2013 15:13 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Łaciak :love:

Avian pisze:Jutro jak przyjdzie, zabieram go juz do mnie. Nie będę ryzykować, że przed zabiegiem go nie będzie.

:ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon cze 17, 2013 20:37 Re: Pń : młodziutki zagubiony kocurek Spike szuka nowego dom

Spike, jesteś już w aviankowym garażu ? :)

kwinta

[następna]