Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu trzeba

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 13:10 Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu trzeba

Zastanawiałam się, czy założyć ten wątek.
Bo kiedy wczoraj w sposób hmmm dość trudny do zaakceptowania dowiedziałam się o tych maluchach, odruchowo chciałam zareagować ostrym protestem przeciwko całej sytuacji.
Potem jednak przyszła refleksja - co te kociaczki winne, ze urodziły sie właśnie tam?

Nie miały trudnego startu jak część tych ulicznych.
Urodziły się w psiej budzie, czyli już na starcie ciepły domek. Miska z jedzonkiem też czekała zawsze na mamę.
I choć są niechciane, to jednak przyszły na świat ....

Jak pisałam kociaki są w psiej budzie, dwa psy czatują obok i tylko czekają, zeby sie maluchami zająć :roll: Kilka kotów i kociaków w ostatnich latach straciło juz zycie z winy tych psów.

Usłyszałam, ze trzeba im szybko znaleźć domy, żeby psy ich nie zauważyły, żeby nie przyzwyczaiły się do ludzi ... A co, jeśli domów nie znajdą? Sie wywiezie - do lasu, może gdzieś na wieś podrzuci :evil:

Trójka maluszków urodziła sie 6 maja.
Dwóch chłopców i dziewczynka.
Takie zwykłe, nie rzucające się w oczy ...
Biało-bure ...
O przepraszam - jedna koteczka miała szczęście urodzić się bielsza od pozostałych, moze ta bardziej rzuci sie w oczy.

Jedno co udało się uzgodnić to, że mama maluchów będzie wysterylizowana jak tylko będzie można ją zabrać od kociaków. Mam nadzieję, ze zdążą, zanim znów pójdzie w tan :evil:
Wierzę, ze będzie wyciachana, bo pozostałych kilka kotów w tym domu jest po sterylce. Ta teżmiała być, ale nieuchwytna była.

Jak pisałam - kociaki mają 3 tygodnie, koteczka biała z jedną plamką burą przy ogonku i maźnięciem na główce. Chłopaki biało-bure.
Rosną zdrowo, oswajane z ludźmi.
Jeszcze za małe do wydania do nowych domów, ale moze ktoś juz wypatrzy jakiegoś maluszka dla siebie ...
Bardzo bym chciała, zeby były bezpieczne, zeby nie trafiły na wieś i zginęły tam po roku czy wcześniej :(

Wszystkie fotki, jakie dostałam :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 30, 2012 13:21 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Biedaczki...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 30, 2012 22:18 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

:(
Podniosę chociaż...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw maja 31, 2012 5:09 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Avianku, ci ludzie chcą już je oddać, z powodu psów? Bo nie do końca rozumiem :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 31, 2012 6:42 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Chcą je oddać jak najszybciej bo :
po pierwsze psy je mogą zjeść,
po drugie - za chwilę będą sie pchały do domu, a kolejnych w domu już nie zniosą :roll:
po trzecie - bo trzeba ciachnąć kocicę, a kociaki wciąż w tym przeszkadzają ...

Wiem, ze są za małe, powiedziałam im, że jeszcze co najmniej kilka tygodni - mam nadzieję, ze dadzą im te kilka tygodni i dopilnują, zeby psy ich nie skrzywdziły. Mimo wszystko boję się o te maluszki :(
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 31, 2012 6:42 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

ależ maleńkie cuda....Avianku czy maluszki teraz są w bezpiecznym miejscu?czy dalej w tej budzie?
może uda Wam się je przenieść w bezpieczne miejsce?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw maja 31, 2012 6:49 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Są w tej budzie.
To niestety najbezpieczniejsze miejsce, jakie jest dla nich dostępne.
Buda stoi przy wejściu do domu, zastawiona dużą donicą z kwiatami.
Za chwilę jednak maludy zaczną się rozłazić :(
Dlatego myślę, że chyba dla ich bezpieczeństwa najlepiej byłoby zabrać je stamtąd jak najszybciej ...
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 31, 2012 7:46 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

No tak, masz rację, że trzeba je zabrać. Tylko dokąd.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw maja 31, 2012 7:51 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

MalgWroclaw pisze:No tak, masz rację, że trzeba je zabrać. Tylko dokąd.

No właśnie dlatego robię ogłoszenia ...
Do domów muszą iść!
Ja ich nie mam dokąd zabrać na przechowanie, klatka na działce zajęta :roll:
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 31, 2012 7:56 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Tyle dobrego, że one ładne i małe, to powinny szybko znaleźć domy. Irytuje mnie to także dlatego, że jak potem mówić ludziom, że kot powinien mieć dwa miesiące, żeby go zabrać od matki, jak można usłyszeć "a inni dają malutkie"
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw maja 31, 2012 7:58 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

viewtopic.php?f=13&t=142213

Tu szukają małej białej kotki może by się udało :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw maja 31, 2012 8:08 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

oj chyba juz nieaktualne.a szkoda Dziewczyna wybrala kociaka czarnuszka a szukała białego :mrgreen: Może taki dwupak czerne z białym.

ale na tej stronce można umieścić maluchy
http://www.bezbronnezwierzeta.pl/adopcj ... ciaki.html
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw maja 31, 2012 8:24 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

rene010 pisze:oj chyba juz nieaktualne.a szkoda Dziewczyna wybrala kociaka czarnuszka a szukała białego :mrgreen: Może taki dwupak czerne z białym.

ale na tej stronce można umieścić maluchy
http://www.bezbronnezwierzeta.pl/adopcj ... ciaki.html

Hehe, tak to bywa - koty wiedzą, jak zdobywać serducha odpowiednich osób 8)
To one nas wybierają najczęściej!

Dzięki!

(co do białych - rok temu zawoziłam małą białą do Szczecina, a 2 lata temu do Krakowa - może mam szczęśliwą rękę do białych dziewczątek i może choć tej białej uda mi się znaleźć domek?)

Czekam na lepsze zdjęcia maluchów, może po weekendzie dostanę. Wiem, że dobre zdjęcie to więcej niż połowa sukcesu ...
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 31, 2012 9:28 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

Śliczne są, cudeńka malutkie :1luvu: Bardzo mi ich szkoda, oby udało się znaleźć im domki, trzymam za to :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 01, 2012 6:48 Re: Pń 3 kociątek w nieodpowiednim miejscu i czasie, domu tr

mam nadzieję,że maluszki szybko znajdą domki :ok: :ok:
oby tylko były w bezpiecznym miejscu :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[następna]