Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 9:26 Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Koty przyjechały do mnie na tymczas ze Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Elblągu. Warunki w schronisku są tam dobre, nawet bardzo. Koty są karmione dobrą karmą, są szczepione i sterylizowane i mają stały dostęp do weta, no ale nie ma jak to dom.

No więc przyjechały do nas dwa kotki:

1. Izzi - biała księżniczka.
Izzi wróciła z adopcji:(((

Obrazek
Obrazek

2. Czajkowski- czarny mega miziak
Czajek znalazł dom!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 25, 2010 21:35 przez ifciastu, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt sie 27, 2010 12:38 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

fajny dwupaczek :lol: biało-czarny
jeszcze rudy do kompletu :ryk:
Obrazek Obrazek

talamasca

Od: Czw gru 25, 2008 1:03

Post » Pt sie 27, 2010 12:56 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

witam:) i ja tu dotarlam:) bede sledzic watek. biala jest sliczna :D doskonale pewnie komponowalaby sie z iggim aleeeee ze mna na wycieraczce juz nie :wink: :lol:
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Pt sie 27, 2010 13:48 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Rudą już w domu mamy, ale to nasz rezydencik :D
ipsi- Izzi to taka wiercipiętka, że pewnie niewiele by Ci z tej wycieraczki zostało.

Dziewczyna dostała dziś kolejny zastrzyk, jutro ostatni i po pięciu dniach jeśli nic sie nie będzie działo to szczepimy.
W lecznicy jak czekałyśmy strasznie płakała w kontenerze, wyjęłam ją na ręce a ta od razu się wtuliła i mruczała. Jest taka kochana :1luvu:
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pt sie 27, 2010 19:41 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Wpisuję się w wąteczek...miała być przerwa od koteczków :twisted: ale widzę że dalej prężnie działasz i stagnacji nie lubisz!
Dobrze że TZ Cie w tym wszytskim wspiera :ok:
Koteczki przepiekne i kochane, zapewne szybko znajdą domki! :kotek:
Jak już pisałam w innym atku, sprawdzcie czy to przekrzywienie główki u kocurka nie jest pozostałością po uszkodzeniu ślimaka w uchu w skutek choroby...bo może być i tak że niewiele się da z tym zrobić, jeśli on ma tak już od dawna....jeżeli mu to w niczym nie przeszkadza i świetnie sobie radzi....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sie 27, 2010 19:46 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Dzisiejsze zdjęcia Czajka:
Tutaj sobie pieskę obserwuje:
Obrazek
A tu już się z nią bawi:
Obrazek

Czajek to nawet woli towarzystwo psa niż kotów, jakoś lepiej się z pieską dogaduje i fajnie się razem bawią. Kocio ciągle ją zaczepia :mrgreen:

Izzi ma koci katarek, oczko brzydkie. Ale jest wyraźna poprawa po leczeniu. Najbezpieczniej czuje sie w łazience.
Obrazek

A jeśli chodzi o diagnozę Czajcia- będzie ciężko, bo tu może przyczynić się wiele rzeczy do tej "krzywizny". Czajek ma chroniczne zapalenie ucha po tej stronie, na którą przekżywia się główka. on już tak ma od dłuższego czasu, po takim czasie bardzo ciężko jest postawić trafną diagnozę.

Marea- przerwa miała być, ale troszkę się u nas "rozluźniło", więc automatycznie pojawiło się miejsce:)
A pshemko to ma fioła na punkcie Czajka, ciągle go tylko na ręce bierze i mizia, bo on jest takim kochanym miziaczkiem :mrgreen:

ifciastu

Post » Pt sie 27, 2010 19:54 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

A w schornie mówili że od jakie czasu on to przekrzywienie ma? kurcze ja bym obstawiała najbardziej że to zapalenie ucha się do tego przyczynia?! czy wet zaglądał głęboko w ucho specjalnym wziernikiem?
Koteczka o której Ci wspominałam, została za szybko zaszczepiona w nowym domku a była niedoleczona i stan zapalny dostał się do ucha...nagle ok tyg. po szczepieniu zaczeła przekrzywiać tą główkę, pojechałam na wizyte do nowego domku i zabrałam dziewczyny pędem do weta swojego. Były u innego weta blisko siebie a ta goopia stwierdziła ze przekrzywienie jest albo od pasożytów albo to neurologiczne i kazała zbadac koopę pod katem pasozytów, nawte do ucha nie zaglądając.. :evil:
"Mój" wet zajrzał do ucha i od razu zobaczył uszkodzony ślimak, była 10 dni na zastrzykach, dostawała Vecrot w małych bardzo dawkach co 2gi dzień + Marbocyl ...o ile się nie myle...przekrzywienie w niewielkim stopniu zostało ale nie nasiliło się i koteczka żyje z nim bezproblemowo...
Masz jego historię choroby i leki które dostawał!? kurcze żeby dobrze go wet zdiagnozował :evil:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob sie 28, 2010 7:44 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

"Mój" wet jest znowu na urlopie, więc chodzimy do jego kolegi, do którego mimo wszystko nie jestem w 100% przekonana. Diagnoza w schronisku była taka, że przyczyną przekrzywienia jest zapalenie ucha. Nie wiem dokladnie czym kotek był leczony. Ja go widziałam pierwszy raz jak był na kwarantannie, to było wtedy, kiedy brałam Tigo czyli stosunkowo dużo czasu minęło. Ta krzywizna sie nie pogłębia, jest cały czas taka sama. I w niczym mu nie przeszkadza. W pierwsze dni nigdzie nie wskakiwał i czasem jak się przestraszył to uciekał i buchał w co popadło więc myślałam, że ma zaburzenia błędnika, ale jest ok, normalnie wszędzie wskakuje, na drapak, na szafki, na telewizor :roll: , ogólnie wszędzie.

Izzi dziś zrobiła takiego koopala, że nie wiem, gdzie jej się to wszystko w brzuszku zmieściło :ryk: Koopa ładna, twarda, ale taka wielka, że szok :ryk:
Poza tym już nie kicha, ładnie je, tylko jeszcze to jedno oczko się babrze, ale to kwestia zakraplania.

ifciastu

Post » Sob sie 28, 2010 17:03 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Niezmiennie :1luvu: za to,ze zaopiekowałas się tą cudowną dwójką :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob sie 28, 2010 22:32 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

białasy rządzą :cat3: :cat3:
kolejka się nie ustawia po takie cudo?

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Sob sie 28, 2010 23:07 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

No pewnie kolejka się ustawi po naszą Izzi, tylko, że ona jeszcze nie jest oglaszana, bo jeszcze nie jest do adopcji. Na razie doleczamy, potem zaszczepimy i dopiero będzie gotowa do adopcji.

Dziś był straszny tłum w lecznicy, czekałam z Izzi na zastrzyk ponad półtorej godziny. Masakra... Dziewczyna się zestresowała jak nie wiem...

Czajek i moja Pusiś to normalnie zakochana para. Ciągle się miziają, wylizują, miziają, wylizują i tak w kółko. Cudaki dwa :ryk:
On w ogóle jest bardzo fajny, kładzie się na poduszkę i zaczepia, żeby go głaskać. Jak walenie lapą nie pomaga to podgryza noska, fajny z niego niesamowicie kocio.

kordonia- w schronisku jest jeszcze jeden kocio, którego bardzo chciałabym zabrać na DT kiedy wyadoptujemy któregoś z obecnych temczasiątek. Jest to czarnulek z "trzęsawkami". I jest jeden bardzo piękny wieeeelki kocur, największy na kociarni. No i Agent :1luvu:

ifciastu

Post » Nie sie 29, 2010 14:06 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Jeśli będziesz chciała kogoś ogłosić, daj mi znać, mogę robić ogłoszenia na portelu. Kocie ogloszenia portelowskie zwykle są bardzo skuteczne (
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon sie 30, 2010 19:34 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Póki co na razie nikogo nie ogłaszamy, Lena dochodzi do siebie po sterylce, Koko dopiero jutro będzie zaszczepiony, Czajek ma leczone uszko a Izzi oczka :roll:

No i Izzi chciała oficjalnie pokrzyczeć na forumowiczów za to, że tak mało do nas zaglądają :mrgreen:
Obrazek

Bardzo ciężko sfotografować Izzi bo dziewczyna odwraca się od aparatu i ucieka od niego. Ale to zdjęcie z otwartą paszczą jest zabójcze :ryk:

No więc Izzi już nie kicha, koopale są ładne, oczka mniej czerwone. Generalnie jest duża poprawa, w przyszłym tygodniu, jeśli nic się nie posypie, zaszczepimy dziewczynę.

Czajkowi leczymy to uszko, babrze się troszkę, ale też jest już lepiej. Za moment wstawię zdjęcia chłopaka:)

ifciastu

Post » Pon sie 30, 2010 19:57 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Czajek chciał się przywitać :D
Obrazek

Tu psio-kocie polowanie na robaczka:
Obrazek

No i Czajek bez jajek :ryk: :
Obrazek

ifciastu

Post » Wto sie 31, 2010 8:50 Re: Czarny miziak Czajek z krzywą główką i cała biała Izzi// KK

Nikogo nie zachwyca wrzeszcząca Izzi? :twisted:

ifciastu

[następna]