Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2012 19:23 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

kotika pisze:Takie aportowanie czasem zostaje, a czasem przechodzi, nigdy nie wiadomo.
Są koty, które uznają tylko jeden rodzaj zabawy, innym to się zmienia.

Widzę, że masz nocnego przytulańca. :D
U mnie mała nie przejmowała się wizytą u weta, no ale wtedy była chora.

Madzik czekam.

Sory, dopiero weszłam na wątek :(
Możemy się wybrać nad stawik, pokażę Ci gdzie siedziały... Sp mieszkaniowa bloków z Przemyskiej jest na ul. Płockiej, zdaje się że Płocka 6.
Oj dawno nie widziałam tej kotki... ostatnio jak spacerowałam tam z Lalą, było jeszcze dość ciepło, chyba był to początek listopada. Później jej nie spotkałam... w lecie mąż kilka razy widział ją w okolicy, zwłaszcza rano jak jechał do pracy albo w ndz przed poł, ale ostatni raz było to ok. tydzień po zabraniu małej Kawy...
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Pon gru 10, 2012 21:35 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Amebo dostałam umowę. Mogłaś wysłać zwykłym listem. Dzięki. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto gru 11, 2012 11:40 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Nic co dotyczy Kawuni nie może być zwykłe :twisted:
List wysłałam 3 grudnia. Priorytetem. Szedł tydzień. Gdyby to był zwykły list, doszedłby w przyszłym roku.

Kawa jest boska.
Jest jak pchła, wszędzie jej pełno i cały czas skacze i biega. W nocy koniecznie musi spać przytulona do mojej twarzy. Co jakiś czas liże mnie po nosie i oczach. Chucha w nos wyziewami mięsnymi i łaskocze wąsikami. Dotyka łapkami policzków. Rano skacze po mnie i zagryza mi ręce. Znosi do łóżka wszystkie zabawki. Molestuje aportowaniem.
W ogóle nie przejmuje się coraz rzadszymi sykami dorosłych futer. Zaczepia je i goni. Zaczyna łapać swoje imię - jego ton i dźwięk. Jest czyściochą. Uczy się ładnie, że nie wolno włazić na blaty i stół (bo u mnie niestety nie wolno :oops: , choć i tak co rano mam łapki na płycie kuchennej (to moje wyuczone, że nie wolno futra :lol: )) I tak ślicznie pomrukuje jak się bawi :1luvu:
Boski kocio :lol:

Ameba

Od: Śro paź 24, 2012 20:39

Post » Wto gru 11, 2012 22:48 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

List przyszedł wcześniej, to ja go odebrałam z Poczty po kilku dniach.
Sądziłam, że to zupełnie co innego. :)

Fajnego masz kotka, przytulaka, miziaka, gryzaka i chuchaka, kotka łaskotka.
Powiedz jej, że cieszę się, że do takiego dobrego domku trafiła i że jestem z niej dumna. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Pt gru 14, 2012 8:01 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Całuski dla pieszczocha

Moje futra nigdy nie przejmują się moim"nie wolno" i moje blaty traktują jak swoje :lol:
Nawet miałam spryskiwacz z wodą,ale działał na nie tylko w czasie psikania,natomiast wystarczyło,że go odłożyłam i wszystkie koty z powrotem na blacie...To nie miało sensu

Mam więcej sprzątania ale tak jak mówisz,Twoje koty jak Cię nie ma też łażą po blatach,więc na jedno wychodzi :D
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt gru 14, 2012 11:11 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Aga - jasne, że mi łażą po blatach. Ale łażą tylko nocą, a nocą tam nic nie ma więc dla kotów nuda. Przejdą się i złażą.
W ciągu dnia nie ma kotów na blatach (a już jeśli któryś nie wytrzyma, to wie, ze grzeszy i robi to tak, żebym nie widziała). Nie dałabym rady np. kroić im mięska z łapkami pod nożem. Czekają w napięciu na podłodze. I u mnie obyło się bez spryskiwacza :lol: (spryskiwacz jest w użyciu gdy chodzi o kwiatek taki duży, do którego można wejść).
Wystarcza święcie oburzony ton głosu. Jakoś się udało. :roll:

Wiecie co? Kawa jest super.
Zawsze zadziwiała mnie mnogość kocich charakterów. Każdy, nawet najbardziej podobny z wyglądu kot, jest inny. Jedyny i wyjątkowy. Każdy ma jakieś zaskakujące nawyki i przyzwyczajenia. I fascynujące jest to, jak te nawyki pięknie wychodzą podczas dorastania kota.
Kawa jest gadułą. Mam już jedną gadułę, ale Kawa jest inna. Kawa gada do siebie. Opowiada sobie o wszystkim co robi w danej chwili. Szczególnie jak jest zajęta zabawą, albo idzie siusiu. Mnogość dźwięków jakie wydaje jest zaskakująca. Oczywiście gada też do ludzi. W inny sposób. Ona w zasadzie rzadko miauczy. Pomrukuje, grucha, mamrocze, piszczy. Mam też wśród dorosłych kotów jedną gruchaczkę-mamrotaczkę. Mają podobne głosy i czasem jeszcze je mylimy.

Kawa dalej aportuje do upadłego.
Koty są fascynujące. :1luvu:

Ameba

Post » Sob gru 15, 2012 6:53 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Oj tak..najbardziej fascynujące w nich jest to,że nie dojdziesz dlaczego siusiają do kontaktów :evil:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob gru 15, 2012 19:41 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Pffff... przecież to proste.
Jak nasikają do kontaktu, to robią zwarcie i gaśnie światło. Wiadomo - koty są piekielnie inteligentne i lubią ciemności.
Skojarzyły sobie i sikają.
Dziwisz się? :twisted:

Ameba

Post » Nie gru 16, 2012 17:50 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Zdjęcia okropne, bo z telefonu,ale nie chciałam przegapić :D To moje (???) biurko, podczas zarabiania na karmę i żwirek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
To futro, do którego przytula się Kawunia jest najokropniejsze. Buczy i syka nadal. I pewnie tak zostanie :roll: Straciła czujność i zasnęła głęboko hihi

Ameba

Post » Nie gru 16, 2012 20:54 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Kawunia cwaniara, wie kiedy się do niej przytulić. :mrgreen:
Wiadomo, czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

EDIT. Jak można nie wiedzieć dlaczego koty sikają do kontaktów. :?
Obrazek

kotika

Post » Sob gru 29, 2012 10:31 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Amebo, skończyliście świętować ? :)
Obrazek

kotika

Post » Sob gru 29, 2012 21:17 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Świętowanie skończone już dawno. W domu jakiś szpital :? . Wszyscy kaszlą i kichają. Jeden z kotów wczoraj stracił głos. Nic jej nie jest poza tym, że nie miauczy. Cicho w domu, bo to gaduła okropna.

Kawa za to szaleje i na szczęście jest zdrowa jak koń. Zaczepia wszystkie futra. A futra dają jej się zaczepiać. Ganiają się i w ogóle jest zgoda. Poza jedną kudłatą, która ma w genach warki i ogólną niedostępność. Kawunia się tym kompletnie nie przejmuje. I nawet czasem się ganiają. Czasem dają sobie buzi (jak wrednota ma dobry humor).
Kawa dalej pięknie aportuje :D

Ciekawa jestem czy Grafi znalazł dom.

Ameba

Post » Wto sty 01, 2013 11:42 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. :D

Moje koty też miały jakiś taki lekki katar, ale to już dużo wcześniej, teraz objadają się świątecznie.

Grafi jeszcze nie znalazł domu, a że je jak smok, już niedługo będzie tak wielki jak dorosłe koty.
Obrazek

kotika

Post » Czw sty 03, 2013 16:58 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Grafi :1luvu:
Kawunia też dużo zjada, ale ponieważ całe dnie (i noce trochę też) lata po domu jak poparzona, to wszystko z niej zostaje wytrzęsione. Wygląda teraz jak łasiczka. To taki wiek, że tą łasiczkowatość widać podwójnie.
Dzięki tym jej dzikim galopadom i stare futra muszą się nieco poruszać. A to tylko na korzyść staruchów. Kawa zwyczajnie leje łapą kogo popadnie - berek ! - i ten pacnięty zaczyna gonić. W całkowicie pokojowych zamiarach :) Zauważyłam, że dorosłe same zaczynają zaczepiać Kawę do gonitw. Chyba im się podoba :)
Panuje zgoda, choć nie śpią razem. Ale obok już tak.
Kawunia zaczyna się robić przeokropną pieszczochą. Bo na początku tak nie bardzo była chętna na rączki i mizianie. To się zmienia z zastraszającym tempie.
No i gada. Gada cały czas. I tak fajnie woła, gdy nie jest pewna gdzie jest reszta stada, albo np. przeoczyła, że leżę już w łóżku i szuka mnie po domu. Doskonale reaguje na wołanie po imieniu.
Jedyną mało fajną rzeczą są zabawki porozrzucane wszędzie. Wszędzie wszędzie. Ale to przywilej dzieciaka w domu, który w dodatku bierze wszystko do buzi i ukrywa w zakamarkach. Znajdujemy wymymłane myszy w dziwnych miejscach. Kradnie ołówki i długopisy. Standard. :roll:

Czekam na zmianę zębów, bo Kawa urodziła się chyba tak coś około sierpnia, więc to zaraz.

Chyba w sobotę się zaszczepimy drugi raz. Mamy czas do wtorku.
Przytulaski i całuski na Nowy Rok, oby był zdrowy i bogaty dla wszystkich. I tych dwu i czteronożnych :)

Ameba

[poprzednia]