BARTYCKIE II- 5 maluchów innej kotki POMOCY!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2007 17:31 BARTYCKIE II- 5 maluchów innej kotki POMOCY!!!

Zadzwoniła do mnie Pani, która opiekowała się kotkami, które zgarnęłam w listopadzie (były to moje Zolinka (dawnej Zorro), Łatka, Enter teraz u Sasilli i Ryś zwany Perełką) ich mama nie dała się złapać, dawno jej nikt tam nie widział..

ale do rzeczy
- Pani powiedziała mi, że jakaś inna młoda koteczka urodziła 5 kociąt, trudno jej powiedzieć w jakim są wieku, ale góra 2 miesiące. Oczka kotki mają w porządku, wyglądają na pierwszy rzut oka na zdrowe.
Koteczka jest taka w miarę oswojona, choć płochliwa - ale przychodziła wcześniej do tej Pani do ogródka, nawet weszła do domu, więc pewnie nie będzie problemem ją złapać. Pani zobowiązała się dokarmiać mamę i kociaczki a także je oswajać, poprosiła mnie o pomoc przy kastracji kotki i znalezieniu kociętom domków. Pani ma już dwa swoje koty i emeryturę.

Kociaki z mamą są na tej samej posesji, z której zgarnęłam z Panem Wojtkiem moje maluchy

Obrazek
tu link dla przypomnienia:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=52903&start=0

Tym razem niestety nie mogę wziąć kotków do domu - mam w domu dwie swoje, (Łatka teraz znowu bierze krople do oczu na herpesa i chlamydię) mam swojego wielkiego niemądrego psa i dwójkę chłopaków rozrabiaków i w najbliższej perspektywie (w końcu) remont kuchni, i przedpokoju - to na prawdę nie są dobre warunki na oswajanie maluchów i ich mamy :(

Chciałam was poprosić o pomoc:
potrzebny dom tymczasowy dla rodzinki i sterylizacja mamuśki - jeśli będzie bardziej dzika niż wygląda, zostanie po sterylce na posesji a Pani będzie kotkę dokarmiać
Nie mam aparatu, w razie potrzeby pożyczę, ale może ktoś w weekend mógłby się ze mną umówić z aparatem na rozeznanie? Ja ich jeszcze nie widziałam
Ja kotki wystawię na allegro jak już będą gotowe szukać domów

Zapytam też u naszych wetów, czy nikt nie szuka teraz koteczków

z Góry dziękuję za wszelką pomoc
Ewa

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Wto cze 12, 2007 9:43

Pomóc nie mogę :cry: ale chociaż troszeczkę podniosę..
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto cze 12, 2007 13:36

podnoszę, mogę też podać informację, gdzie można dostac talon na kastrację- jeśli i taka pomoc jest potrzebna :)

aha! i mam aparat, co prawda w telefonie, ale swoje adoptusie nim focę, służę swoim czasem w weekend, jak nie znajdziesz nikogo "lepszego" :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 07, 2007 14:41

Ponawiam apel o pomoc

Ostatnio byłam u kociaków, widziałam jednego - klon mojego Perełki - Rysia, aż mi się nie chce wierzyć, ze inna kotka je urodziła nie mama moich kotków...

może one mają tego samego ojca?

Próbowałam zrobić zdjęcie moją komórką, ale kotek siedział za daleko i rozmazana plama wyszła nie mordka :(

Wystraszyłam się, że został tylko jeden więc poszłam do Pani Sąsiadki. Są wszystkie, i mamcia też. Maluchy mają chore oczka :( nie tragicznie, ale chore :( u tego biało srebrnego co był na podwórku też są chore oczka :(

Dziewczyny, błagam pomocy. XAgaX, ja nie wiem czy aparat w Twojej komórce z kilku metrów zrobi dobre fotki, bo koty się mogą oddalić jak ten mały i bez zooma to nici z fotek. :(

Kotki mają chyba ze 2 miesiące, Pani je karmi, ale najlepiej by je było wyłapać i oswoić i dać do domków. ale ja na prawdę potrzebuję pomocy... a właściwie to te kotki

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie lip 08, 2007 23:15

ewick pisze:Dziewczyny, błagam pomocy. XAgaX, ja nie wiem czy aparat w Twojej komórce z kilku metrów zrobi dobre fotki, bo koty się mogą oddalić jak ten mały i bez zooma to nici z fotek. :(

niestety, zooma nie mam :( na dwoje babka wróżyła, czy się uda...

Kotki mają chyba ze 2 miesiące, Pani je karmi, ale najlepiej by je było wyłapać i oswoić i dać do domków. ale ja na prawdę potrzebuję pomocy... a właściwie to te kotki

a ja bym już powoli łapała mamcię na sterylkę, poza wszystkim :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09