trikolorowa Łatka bezdomna na ulicy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 17, 2007 12:44 trikolorowa Łatka bezdomna na ulicy

Przeklejam z dogomanii:

Kiedys juz wspominalam o kotce, ktora jest bezdomna. Ma ona ok 2 lat i co chwile rodzi nowe kocieta. Jedne ledwo odchowa a juz chodzi z duzym brzuchem. Trzeba koniecznie cos z tym zrobic. Kicia ma ok 2 lat a urodzila juz dziesiatki kociat. Do tego jest skazana na rodzenie w zimnej budzie, bo wszystkie piwnice w okolo sa zamkniete, a okna zabite gwozdziami. Mlodziez niestety w okolicy jest żalosna. Wybieraja kocieta z budy i sie nad nimi znecaja. nie raz juz dzwonilam na SM i policje w tej sprawie, ale nic to nie dalo. Kociaki w najgorszym stanie trafialy do mnie. Jedna kotka nawet zagoscila na stale.
Jedynym wyjsciem z tej sytuacji jest wysterylizowanie Łatki. Dlatego pomyślałam, ze moze uda sie zebrac pieniadze na ten cel.
Po zabiegu nie bede mogla jednak wziac jej do siebie i jesli nie znajdzie sie DT, trzeba bedzie ja na czas rekonwalescencji ulokowac w hoteliku. I nie wiem czy puscic ja pozniej wolno, czy bedziemy szukac jej domu.
Co o tym myslicie?
Zaraz wkleje jedno zdjecie, nie widac jej za dobrze, bo bylam skoncentrowana na robieniu zdjec Shilli, ale dzisiaj postaram sie zrobic nowe: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c2fbbcca2.html

Ahaś, Łatka jest bezdomna na ulicach Tczewa.

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Śro sty 17, 2007 12:49

Tu jest wątek Łatki na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2784464&posted=1#post2784464

Dagmara tak piszę o niej:
jak kogos widzi, ktorys raz, to pozwala do siebie podejsc. ale przed obcymi sie chowa, lub szykuje sie do ucieczki dlatego moze ona wcale sie nie nadawac do domu, ale sterylizacja jest bardzo wskazana.

Myślę, że tymczas byłby bardzo przydatny. Kotka jest piękna, znajdzie dom, ale nie wiadomo, jak to z jej oswojeniem i charakterem plus konieczna sterylka. Pomóżcie!

zasadzkas

Post » Śro sty 17, 2007 19:24

Potrzebna też pomoc w złapaniu kotki.
Kto może pomóc?

Namiary na Dagmarę:
tel. 506 25 76 76, mail nadziejapsa@op.pl,

zasadzkas

Post » Wto lut 06, 2007 17:35

DO góry Łateczko!

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Wto lut 06, 2007 18:10

a w jakim koteńka jest mieście?
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Wto lut 06, 2007 23:48

W Tczewie, było w pierwszym poście.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 07, 2007 0:21

Cytuję z dogo:
wlasnie akcja sterylkowa Łatki idzie strasznie. nie daje do siebie podejsc nawet kobiecie, ktora koty karmi i nigdy nie miala problemow by ja zlapac. fuka strasznie na ludzi. pani karmicielka twierdzi, ze ona jest pewnie w ciazy, ze poznaje po zachowaniu ona jest gruba, ale te wszystkie koty takie sa, i po tuszy ciezko sie zorientowac. jest natomiast czarno - biala kotka, ktora pozwala do siebie podejsc. nie ma jednego oka. moze bysmy ja pierwsza wysterylizowaly? co o tym myslicie?

zasadzkas

Post » Śro lut 07, 2007 0:40

Myślę, ze i tak obie będzie trzeba ciachnąć, więc kolejność nie ma aż takiego znaczenia...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09