Goplana - żywe srebro szuka domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 05, 2006 20:20 Goplana - żywe srebro szuka domku

Było ich trzy: Alina , Balladyna i Goplana.
Znalazła je zinka, przypadkiem.
Ot, szła do supermarketu nową droga i zabłądziła. I znalazła gromade kotów i kociat pod jednym z bloków na os. Słowackiego.
Kocięta zamiast oczu miały doły z ropą. Zinka zadzwoniła do mnie i zrozpaczona powiedziała, że zabiera je do uśpienia. :twisted:

Zanim dojechałam na miejscu był juz umyslny, który zaalarmował tamtejszą karmicielkę.
Karmicielka , osoba dosc wiekowa, przyczłapała i od razu z awanturą, ze chcemy wymordowac jej koty. :roll:
Okazało sie, ze ją znam i szybko uspokoiłam ze zabieramy ale do leczenia plus zinka strzeliła skrócony wykład na temat sterylizacji i dbałosci i koty piwniczne. :lol:

Zamieszkały u mnie w piwnicy. Niestety, były tak słabe, że dwóch z nich nie udało mi sie uratowac: najpierw odeszła szaro-biała Alina a tydzień potem przepiękna, srebrna marmurkowa Balladyna.
Biało-bura , najmniejsza z nich , najbardziej chora i zaropiała Goplanka zaczeła natomiast wracać do zdrowia. 8O
Urosła, przytyła, oczka wyładniały, bielmo na prawym zmniejszyło się do niewidcznej plamki. Katarek jeszcze troszke jest i z oczu leca nadprogramowe łezki ale całość całkiem całkiem.
Przekwaterowałam ją do mieszkania i bryka teraz kicia w klatce króliczej robiąc rumor okrutny i skacząc 24h na dobę.

Jest bardzo towarzyska. Idealna będzie do domu gdzie jest już jakis kot.

Moze ktoś sie zakocha?

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob sie 05, 2006 21:01

sliczna i dzielna dziewczynka

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Nie sie 06, 2006 8:56

Goplana od rana szaleje z whiskasową myszka.
Takiego tumultu jeszcze w jej wykonaniu nie słyszałam :lol:

Potrafi sie sama bawić, sama sie straszy, paca łapką niewidzialnego wroga, odskakuje i przyskakuje, tarmosi kocyk w klatce i z upodobaniem wyleguje się w kuwecie.
Jest rozbrajająca... :lol:

Moze ktoś z Was ma gnuśniejącego kota, któremu potrzeba rozrywki i fitnessu? Goplana mu to zapewni z nawiązką.
Oczywiscie dowiozę gdzie trzeba 8)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40