OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 08, 2025 20:01 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Może Ciebie też by pomiziała ryjkiem, tak delikatnie i z czułością :D A swoją drogą to ja mam pietra zawsze przy spotkaniu z dzikami, łosie jakoś bardziej lubię spotykać podczas spacerów.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt sie 08, 2025 20:13 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Przy kotłowni przy bloku jest czynny kran. Przełażę przez gęsty żywopłot by do wody się dostać. Dziś zrobiłam to samo. Ranek jak co dzień? Ano nie :!: Trzymając nad krzakami wiaderko przelazłam przez krzaluny. I wlazłam...na coś 8O Co odskoczyło w popłochu. To był DZIK 8O Duży, dorosły. Wycofał się w rozłożysty jaśmin, równie przestraszony jak ja. Spierdalałam jak mały samochodzik :strach: Słysząc nerwowe pochrumkiwania za plecami. To była chyba mamuśka. Jeszcze kątem oka, gdy przedzierałam się w panice przez zarośla, zauważyłam że locha podchodzi do śpiących dzieci. One nie obudziły się. A paniusia delikatnie, z czułością (tak, z czułością!) dotykała ryjkiem dzieci.
Ostrzegłam kilka osób by tamtędy nie przechodzili. Bo rodzinka , ukryta była tuż przy chodniku. Tylko gęsta zieleń je zasłaniała.

Ale one dbają o Twoją figurę. :mrgreen: :ok:

Jeszcze trochę a wylaszczysz się :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt sie 08, 2025 21:23 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Dla mnie to trochę przerażające :strach:.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto sie 12, 2025 13:59 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Dziś locha mi nerwy zszargała :placz: Wracałam już do domu , będąc blisko tuż tuż...gdy na przed klatkowym trawniku dziczki się pokazały. Sporo ich było. Młodziki jeszcze ale ubarwione tak doroślej. Tylko jaśniej. Baletowym piruetem obróciłam się na pięcie i dałam planowany :wink: odwrót . Po chodniku szedł bysiowaty facet ze szczekającym zajadle na wszystkim wielgachnym psem. Widuję ich. Krzyknęłam tylko by cofkę zrobił bo stado dzikunów przed nim. Ale on nie, musiał jeszcze podejść prawie stojąc na drodze spacerowiczów. Bydlowate zwierzę rozdarło japę na całe osiedle. Zmaterializowała się mamuśka. Szybka kobitka :strach: Bojąc się iść w kierunku pana i psa przecięłam trawnik przy śmietniku. PiesioPan dostał powera i spitolił w drugą stronę. Ciągle zwierzak szczekał. Ale włochata rodzicielka też postanowiła dzieciątka :mrgreen: zagonić w tym samym kierunku. A mój spitalający (z godnością) zadek kuł jej w oczy :placz: Więc postanowiła pokazać przy bachorkach, kto rządzi na "dzielni" 8O Czyli zrobiła kilka dość szybkich kroków (skąd to znam :placz: ) w moim kierunku. Usłyszałam tupt i obejrzałam się. Mamunia , otoczona potomstwem, zatrzymała się patrząc na mnie. Nawet ... oko do mnie puściła 8O
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 12, 2025 15:24 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Poznała Cię :D
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto sie 12, 2025 19:58 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Masz koleżankę!

aga66

Post » Nie sie 17, 2025 9:51 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Oj, ledwo udało mi się odszukać wątek :cry: tak spadł.
U nas prawie nic się nie dzieje. Prawie :placz:
Niestety, wygląda na to, że mam nowego kota. :roll:
Jakiś czas temu zauważyłam w wysokiej trawie na kotłowni idący bury grzbiet. Pomyślałam o jamnikowatym facecie ale kolor mi nie pasił. I rozmiar. Grzbiet usłyszał mnie i wyskoczył z traw. Poleciał za budynek. To wystarczyło by zobaczyć, że to dzieciuch jeszcze :(
Nowy wychodzący? Podrzutek?
Na drugi dzień też go zauważyłam. Taki chudzielec z 6-8 miecha. Pobiegł gdzieś przed siebie w podskokach goniąc piórko. Pomyślałam, że jednak to czyjeś dziecisko.
Chyba jednak nie. Jest bardzo płochliwy ale rankiem widzę jego sylwetkę w ciemnym poranku. Oczy błyszczą. A on wyraźnie czeka na żarcie. Chyba bytuje nocą w budkach. Bo słyszę tarabanienie zanim go ujrzę.
Żal dzieciaka.
Tylko Kajtek niespokojny coraz bardziej bo mu kolejny kot w teren wlazł.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sie 17, 2025 11:39 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Kolejny ryjek do wykarmienia. :(
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sie 17, 2025 22:22 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

To jeszcze młodziak. A skąd wiesz, że to nie kotka?

aga66

[poprzednia]