Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 07, 2023 7:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 06.09 środa

Na ogólnym spokój, kuwety, apetyty ok.
Na trochę wypuściłam Korbę, bo patrzyła na mnie tak prosząco o to, ale jednak się dziewczyna nie nadaje.

W szpitaliku kuwety i apetyty ok. Korba trochę z rana zostawiła. Żbik mokrego nie zjadł, ale u niego to norma.
Posprzątałam klatkę po Yen.

U Faworka rządziła Julia a u Ilii Ewelina.
W pralce pranie do powieszenia jeżeli nikt nie wyjął.
Zwinęłam sznurki do prania i umyłam lodówkę.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt wrz 08, 2023 20:19 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 08.09 piątek:

Yen pojechała na USG, a po powrocie została na ogólnym. W trakcie dyżuru Żbik też był na ogólnym i prawie 5 godzin był spokój. W kuwetach ok.
Ptyś nie chciał leków ani w makreli ani w maśle ani w kabanosie :( Pomysłów mi brakło, więc złapaliśmy go na koniec dyżuru w koc i leki do pysia.
Nie miał apetytu dziś.

W szpitalu zamieniłam dziewczyny, teraz na wolności jest Korba. A swoją drogą to ta ruda wredota to kot dla koneserów, wrzeszczy na wszystko co się rusza 8O Kuwety ok, apetyty ok. Zmieniłam kuwetę Tris, bo miała mocno brudną już.
Klatka po Yen zlikwidowana. Naszykowane dwie czyste klatki dla jutrzejszych przybyszy.
Żbik dostał lek do pyszczka.

Posmarowałam Ili ranki maścią, którą przywiozłam, leży u niego podpisana w dwóch strzykawkach. Apetyt chłop ma, w kuwecie ok.

Podokładałam saszetki z kartonów do plastikowych pojemników. Wydałam trochę fantów z bazarku. Rozłożyłam jeszcze więcej niż wydałam :roll: Byli Państwo KarolMo z Mamą, przywieźli 2 torby suchego, leżą w kuchni.

Wykopałam za drzwi Kociarni Faworka. Dostał kroplówkę i to co raczył zjeść w lizawce. Resztę jedzenia miał gdzieś, ale podobno w domu mu jednak smakuje :mrgreen: Pokoju nie zdążyłam już sprzątnąć, przepraszam.

Podłogi pomyte wszędzie z wyjątkiem pokoju po Fawciu.
Prania nie zdjęłam spod drzwi, bo mam pamięć muchy, o 14 było lekko wilgotne a po 18 już o nim nie pamiętałam :roll:
W wannie namoczone w Virkonie kuwety od Faworka i Triss i transporter po Yen, do mycia.
W pralce posłanko do prania, jedno, to nie wstawiałam.
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Pon wrz 11, 2023 17:49 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Sobota - dyżur.
Dużo roboty. Dziękuję Olena za mega pomoc <3

Byli goscie z darami <3 i pan z nowymi: Bronek i Funia, lat około 10, testy ujemne, zjadły po pół gourmeta musu, trochę miamora musu i biały na koniec trochę feliksa, duże brzuchy i pękate, miłe, wystraszone.

Luba i Korba nie miały kupy. Na ogólnym trochę luźnych kup.
Ilia miał rozdarty kołnierz,założyłam mu ten nowy. Zrobiłam mu inhalację. prośba o płukanie wodę inhalatora po użyciu, a na czas dyżuru włączenie go do ładowania.
Apetyty ok, Ptyś zjadł trochę miamora mus, bo mu przywiozłam i trochę feliksa.
Ogarnięte dwie klatki, Korby i Luby. Ogarnięty pokój Faworka, przeniesiona tam Luba.
Rzeczy z klatek umyte, dwa prania zrobione i powieszone, jedno zostało w pralce.
Zdejmujcie suche rzeczy z suszarki na korytarzu.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon wrz 11, 2023 17:51 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 10/09 niedziela

Na ogólnym jedna biegunka, nieduże apetyty ale Ptyś zjadł. Ptyś, Żbik leki podane.

Na szpitalu Funia komplet, je gourmeta pasztety.
Bronek też je pasztety ale NIE MIAŁ KUPY.
Triss komplet, dokończyła puszkę szarego.
Szare miał komplet, kupa zwarta z nicieniami. Gruby wzdęty brzuch, gazy, ogromny apetyt. Nie stawiajcie jego ani Korby misek po stronie kuwety bo strasznie grzebie.

Korba komplet, kończy się jej suche. Lepszy humor i apetyt jak nie ma Lubej.

Kuba komplet, zmianilam kuwete na większą. Apetyt dobry.

Ilia
Brak kupy ale chyba Ewelina sprzątała rano. Nie chciał za bardzo jeść Carny. Dobry humor, rana kiepska, posmarowana Pudrodermem.

Pranie zdjęty i wywieszone, kuwety wszędzie pomyte.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

Post » Pon wrz 11, 2023 19:55 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poniedziałek 11 wrzesień dyżur

Ptyś, Żbik leki podane. Ilia - Ewelina zrobiła laser.
Ogólnie słabe apetyty, na ogólnym zostało sporo jedzenia z wczoraj. Żbik na dyżurze na ogólnym, raczej grzeczny, sle zasadza się na Akacje i Pampkina.
Akacja nie wyszła. Kuwety ok. Wszyscy dostali pan mięsko, Ptyś filetowke.
Szpital - Bronek Funia Triss i Korba bez kupy. U Korby malutko siku. Bronek dostał laktuloze 2ml. Bronek troche pokichuje
Mały wcina za dwóch, suche mu zabrałam na noc bo pęknie.
U Żbika troche luźna kupa. Maly dostal swoja saszetke, Triss suche Żbika podziubala, i Anomode saszetke. Bronek i Funia gourmeta.
Luba i Ilia kuwety ok, apetyty tez.
Suple podane.
Pranie schowane, podlogi zamiecione i umyte.
Drapak skręcony postawiony tymczasowo koło łóżka żeby się nie wywrócił. Trzeba przykręcić do ściany.

AgataPK

Od: Czw paź 06, 2022 7:41

Post » Wto wrz 12, 2023 9:34 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Korba w czwartek na 17 ma RTG, musi być min. 6 godzin bez jedzenia i godzinę bez wody. Porannych podawczy leków proszę o schowanie jedzenia i wody na szpitalu

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Wto wrz 12, 2023 18:34 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wtorek 12.09
Niespodziankę sprawili mi Piotr i Emilian i przyjechali pomoc ❤️
Luba
Humor i apetyt Ok, w kuwecie komplet. Jadła animonde

Ilia
Były wymioty u niego, wodne, ale apetyt i humor Ok. W kuwecie w porządku. Zrobiona inhalacja. Rana zasmarowano purodermem(?)

Szpital
Triss komplet w kuwecie, zjadła felixa kitten i została wypuszczona na ogólny, chowa się razem z akacją
Funia w kuwecie komplet, apetyt sredni ale zjadła gourmeta. Wypuszczona na ogólny, syczącą i zbiła Triss. Potem się schowała za kuwetę do drapaka i tam siedziała.
Bronek zakichany, zjadł trochę gourmeta, w kuwecie komplet.
Żbik w porządku, w kuwecie komplet.
Młody Tuptuś w kuwecie biegunka, dostał ćwiartkę diadoga. Apetyt sredni. Jadł na kilka razy, ale było bardzo gorąco i leżał dużo. Natomiast jak się nim zajmowałam to się bawił i był aktywny.

Korba w kuwecie komplet. Z rana niezjedzone, ale zmieszana swoją puszkę z filetowka z tuńczyka wciągnęła nosem.

Na ogólnym była jakaś bitwa rano, czarne futro leżało. Ptyś zjadł leki w kabanosie i całego kabanosa, mokrego tez zjadł trochę.
Boni ukrywa się cały czas na szafkach w kuchni, wielki apetyt i nie lubi kotow.
Yen nie cchciala jeść mokrego / zjadła suche exigent.
Akacja zjadła pod łóżkiem poesi.
Pumpkin Ok.

Zrobione pranie, będzie do wyjęcia.
W wannie moczą się rzeczy z klatek dziewczyn.
Klatki umyte i naszykowane

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Śro wrz 13, 2023 20:32 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Przyjechały 4 nowe koty z jednego miejsca.
Koty są dorosłe, nie są agresywne. Wystraszone i uległe.
Wszystkie zostały odpchlone i odrobaczone. Testy ujemne. Zaczipowane.
Wszystkie mają strasznego świerzba w uszach.
Oridermyl do uszu. Ja w weekend podjadę im te uszy trochę przepłukać bo tam jest dramat.
Wszystkie są wykastrowane.
NIE są szczepione!
Bojler - buras w klatce pod oknem. Ma w prawym uchu polipa.
Szymborska - drobna burasia w klatce przy wejściu. Do oka lewego floxal i do obserwacji.
Mickiewicz i Słowacki razem w klatce bo razem siedzieli pod ławą. Mickiewicz cały czarny, zdarty nos od transportera.
Słowacki - czarny z bialym
Ostatnio edytowano Czw wrz 14, 2023 6:49 przez mgska, łącznie edytowano 1 raz

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw wrz 14, 2023 6:46 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur środa 13.09

Na ogólnym jedynym widocznym kotem i jedynym zadowolonym był Pumpkin, reszta pochowana.
Wszyscy oprócz Funi ładnie jedli, Ptys poesi całą saszetkę. Funia nie chciała nic, cały czas była na czuwaniu i cały czas buczała jak tylko zobaczyła kota.
Zabrałam ją do kuchni i tez nic, chociaż głaskana mruczała, ona ma pełno strupów na ciele i brzydka sierść. W kuwetach ok.

U Lubej apetyt i kuweta ok, humor również.
U Illi w kuwecie komplet, apetyt ładny. Założyłam mu ten większy niebieski kołnierz, bo niestety sięga w tym plastikowym i rana wylizana, chociaż już jest mniejsza.

W szpitaliku Puzon humor i apetyt dobre, niestety w kuwecie nadal luźna kupa.
Korba miała mokre zjedzone, przy mnie jeść nie chciała, w kuwecie brak kupy ale nie mogłam znaleźć colonu.
Żbik w kuwecie komplet, apetyt ładny, ale bardzo płacze w klatce.
Bronek, kuweta i apetyt ok. przy mnie nie kichał.

Pranie do powieszenia w klatce.
Obrazek

pyma

Post » Sob wrz 16, 2023 13:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 16.09 sobota. Małgosia W.
Szymborska nie miala zjedzonego i miala tylko siku. Bojler miał zjedzone mokre i nie miał nic w kuwecie. Mickiewicz i Słowacki mieli zjedzone mokre i z tego co pamietam nie było siku ani kupy może ewentualnie tylko siku ale nie mam pewności przepraszam ale było zamieszanie z fantami. Słowacki siedzi osobno natomiast Mickiewicz przy mnie zjadł 1/2 saszetki Feliksa. Korba niechętnie jadła swoje jedzenie miała chrupki nie dosypywałam jej suchego. Korba miała siku i kupę. Ilja miał również siku kupę, zjadł animondy ale tez trochę zostawił. Ilja miał zrobiony laser. Luba miała komplet czyli siku i kupę nic nie dostała do jedzenia miała wymieniona wodę. Wszystkie zwierzaki dostały suple . Ptyś miał dzisiaj mega apetyt oczywiście rano dostał swój lek. Aha Żbik miał również komplet dostał suple.
Mały Puzon miał ładną kupę. Chętnie zjadł. Pojechał dziś na tymczas.
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Pon wrz 18, 2023 10:47 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 14.09.2023 (czwartek)

## Rano ##

Ptyś dostał lek.
W kuwetkach na ogólnym ok. Była kupa koło składziku.

Triss i Akacja schowane pod sofą. Triss zjadła, a Akacja nie zjadła.
Pumpkin bardzo energiczny sam się bawił. Trochę zjadł. Zaczepiał Yen.
Boni trochę zjadła.
Ptyś trochę zjadł Gourmeta.
Illia zjadł. Zdjął kołnierz 2x przy nas. Zacisnęliśmy obróżkę o oczko ciaśniej.

Jedzenie zabrane suche i mokre tak jak pani Aneta kazała.

## Po południu ##

Montowaliśmy drapak, ale kartongips jest taki miękki że wszystkie wkręty wychodziły przy wkręcaniu śrub albo wpadły za kartongips.
U Luby mały wymiotek (sama ślina/zółć) od rana nic nie zjadła, a jedzonko dostała rano.
Suche ponownie rozdane na ogólnym. Daliśmy niedojedzone jedzonko z lodówki wszystkim i zostawiliśmy.
Korba zjadła bez problemu Animonde, denerwuje się gdy Pumpkin podchodzi do szpitala. Kupka Korby ok.

k0rek

Od: Śro cze 21, 2023 10:59

Post » Pon wrz 18, 2023 14:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 17/09 niedziela, wieczór

Na ogólnym nie mieli zbytnio apetytów, leki podane, Żbik pobiegał i potem wrócił do więzienia. Zanim przyszłam trochę zwymiotował ale nie zachowywał się dziwnie i w klatce rzucił się na swoje chrupki

Luba w porządku z jedzeniem, nie miała kupy, ale może ktoś rano sprzątnął?

Ilią kompleksowo zajęła się Ewelina.

Na szpitalu wszyscy klatkowicze mieli pozjadane, kupy brak tylko u Mickiewicza. Apetyty w miarę ok, Szymborska najgorszy dostała 1/4 Peritolu. Wszyscy meliniarze bardzo przytulaśni, oczy Szymborskiej zrobione i uszy wszystkich też (bez czyszczenia).

Korba poddenerwowana, jadła, kupę miała.

Do łazienki nawet nie wchodziłam, prania nie robiłam, podłoga była myta tylko u Ilii.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

Post » Pon wrz 18, 2023 21:23 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poniedziałek 18.09.

Brak apetytu na ogólnym i w szpitalu. Kombinowałam różne opcje (animoda, wild freedom, gourmet) ale towarzystwo nie miało apetytu. Zjadł Pampkin na raty, Ptyś całość Sheby, Żbik -doline noteci. Kuwety na ogolnym ok oprocz jednej przy wejściu rozwolnienie.
Leki podane, Ptys i grubaski w maśle.
Szpital brak apetytu, u wszystkich. Korba bez humoru i apetytu. Kuwety ok. Tylko u Slowackiego nie bylo kupy. Uszy zrobione, oczy u Szymborskiej też. Super fajne koty to sa.
Luba zjadla jak zamkniete drzwi ma dobry humor, tak to sie wscieka przy siatce.
Zbik podczas dyzuru byl na ogolnym. Bronek i Funia ho atakowaly. Poza tym bez wiekszych awantur. Ale dla niego byloby dobrze jakby mogl po szpitalu zamiennie z Korba chodzic, bez awantur na ogolnym.
Ewelina zrobila Ilii laser i inhalacje.
Podlogi umyte virkonem. To co w wannie umyte a z łazienki schowane. Zobaczylam ze jest pranie jak juz wychodziłam, przepraszam. Na szpitalu sa leki do rozlozenia w reklamowce, juz nie dalam rady.
Proszę o zamienienie Korby ze Zbikiem jeśli się uda.

AgataPK

Od: Czw paź 06, 2022 7:41

Post » Śro wrz 20, 2023 13:10 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wtorek rano:
Na ogólnym apetyty ok i w kuwetach ok. Triss pod łóżkiem, boi się wychodzić, pod łóżkiem też mokra plama sików :(
Ilia bez kołnierza, zdjał sobie; w kuwecie komplet ok, apetyt ok. Wysprzątałam u niego, bo było ciut brudno w zakamarkach. Prośba o odkłaczanie jego drapaków i domku.
Luba cudna, w kuwecie piekny komplet, apetyt na mokrego gourmeta kawałki. Koniec u niej chrupek.
Szpital: nowe cudnie miziaste i kontaktowe, tylko Słowacki nie miał wszystkiego mokrego zjedzonego, reszta miała zjedzone. W kuwetach u wszystkich komplety. Zamieniłam Korbę ze Żbikiem (chodzi luzem).
Rozsypałam dwa worki żwiru, jeden na szpital, drugi na ogólnym, dosypałam do kuwet.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt wrz 22, 2023 7:49 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur środa 20.09.

Na ogólnym wszystko ok, kuwety i apetyty.
U Luby i Ilii też.
Na szpitalu u Poetów i Bojlera wszystkie miski puste, ale przy mnie nie chcieli nic jeść, tylko się miziać.
Brak kup u Korby i Szymborskiej, dostały colon c do jedzenia.
Obrazek

pyma

[poprzednia][następna]