MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2014 5:36 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

loreczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 17, 2014 12:02 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

loreczka, dzięki za ten wpis :)
Myślę, że podawanie insuliny mogłoby faktycznie iść całkiem gładko - gorzej z pomiarami cukru, które księżniczkę dość irytują ;) Zasadniczo, cukry zaczynają spadać. Od tygodnia Kicia jest na amitryptylinie. Coraz bardziej widać, że u niej różne problemy zdrowotne są na podłożu stresowym. Właściciele bardzo się zaangażowali. Psikają Feliwayem, mierzą cukier, wczoraj dostali insulinę, przemycają w konserwie Uroxivet etc. Ale dom jest potrzebny...
Co z innymi kotami? Hm, lata temu, gdy zobaczyła u siebie kota, schowała się przed nim ;) Tydzień temu w lecznicy warczała z daleka na koty, ale to nie jest miarodajne. U mnie w domu, siedząc w kontenerku, nie burczała na moje wąsacze, które chciały zobaczyć, co to za nowy stwór ;) Stresowała się na widok psa (który w dodatku jest o wiele większy, niż ten, z którym mieszka), ale tragedii nie było. Myślę, że mogłaby odnaleźć się w domu z innymi kotami, o ile będą to koty, które nie zawracają jej głowy, a dom oferuje trochę pro-kociej przestrzeni. :)

A dziś powinnam mieć parę nowych, aktualnych zdjęć Księżniczki :1luvu:

KaRottka

Od: Śro wrz 16, 2009 18:55

Post » Wto cze 17, 2014 16:45 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Cieszę się, że właściciele się przejęli i robią co mogą. Jestem także zdania, że kicia może być z drugim kotem (najlepiej starszym), a nawet trzecim. Szukam domu. I śledzę wątek. I żałuję, że nie może być moja.

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

Post » Śro cze 18, 2014 18:44 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Kici już nie ma... Zaczęła czuć się gorzej... Gdy trafiła dziś do veta, glukometr nie był w stanie powiedzieć, ile ma cukru, bo skala kończyła się na 600... Wszystkie klasyczne objawy ciężkiej kwasicy ketonowej. Stan fatalny. Podjęto decyzję o eutanazji.
Proszę, nie rozpętajcie teraz dyskusji na 100 stron, bo to i tak nic nie da, a dla mnie jest to cholernie przykra rzecz, bo starałam się pomóc, jak mogłam... :cry:

[*]..... :(

KaRottka

Od: Śro wrz 16, 2009 18:55

Post » Śro cze 18, 2014 18:51 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Ojej, nie tak miało być, tak mi smutno :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 18, 2014 21:07 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Kiciu[*] :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 24, 2014 13:36 Re: MEGA pilne... DT/DS, cokolwiek... Śnieżnobiała kicia...

Przykre to i smutne niesamowicie. Tak jednak bywa z cukrzycą - czasem atakuje bardzo gwałtownie - i nic się nie da zrobić. U tej kiciuni mogła rozwijać się w utajnieniu - to sprawa genetyczna - dając objawy wskazujące na chorobę dopiero wtedy, kiedy na ratunek było za późno. Jedynym pocieszeniem niech będzie fakt, że odeszła za Tęczowy Most w swojej rodzinie, pod opieką ludzi, którzy byli dla niej dobrzy.

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

[poprzednia]