Poszukuje kociaka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 10, 2014 9:51 Poszukuje kociaka

mojemu chłopakowi odszedł kociak:(
i poszukuje nowego może ktoś ma małe kociaki
jest z głogowa małopolskiego (podkarpacie)

xanciax

Od: Pt sty 10, 2014 9:47

Post » Pt sty 10, 2014 9:58 Re: Poszukuje kociaka

xanciax pisze:mojemu chłopakowi odszedł kociak:(
i poszukuje nowego może ktoś ma małe kociaki
jest z głogowa małopolskiego (podkarpacie)

Witaj :)
Musisz napisać coś o warunkach, jakie oferujecie.
Czy mieszkacie w domu, czy w bloku, czy kotek będzie mógł swobodnie wychodzić, czym karmicie, czy macie zaufanego weterynarza, itd.
Co się stało z poprzednim kociakiem?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt sty 10, 2014 20:08 Re: Poszukuje kociaka

Napisz coś wiecej jaki domek wychodzący czy nie .Mam kilka wspaniałych kotów i kociaków..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 15, 2014 13:03 Re: Poszukuje kociaka

kotek:)będzie w domu:)oczywiście będzie mógł wychodzić z domu na podwórko;)
z tego co wiem to zjadł zdechłą mysze

xanciax

Od: Pt sty 10, 2014 9:47

Post » Śro sty 15, 2014 14:47 Re: Poszukuje kociaka

o, to następny też wyjdzie na podwórko, zje zdechłą myszę i nie będzie kolejnego koteczka... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 15, 2014 15:05 Re: Poszukuje kociaka

Chłopakowi odszedł kociak, bo zjadł zdechłą mysz i chłopak poszukuje "nowego"...
Makabrycznie to brzmi... :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro sty 15, 2014 16:56 Re: Poszukuje kociaka

Jakoś mi się nie chce wierzyć w te historię o zdechłej myszy. Lepiej niech Twój chłopak odpuści sobie posiadanie kolejnego kota ...
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Śro sty 15, 2014 17:38 Re: Poszukuje kociaka

Dziewczyny, ja rozumiem, że każdy szuka idealnego domku, ale te domki są takie bo właściciele są przewidujący, ewentualnie mają doświadczenie z kotami. może więcej postów uświadamiających a mniej takich na nie.
Tak, zgadza się ,bezmyślność chłopaka kot przypłacił życiem ale jeśli tylko takie będą odpowiedzi to kot się znajdzie gdzie indziej i dalej nikt nie wyciągnie wniosków.
Swoich sąsiadów namówiłam na kotka do domu i mimo dobrej sytuacji finansowej karmili go kitkatem - z niewiedzy, bo reklamowana bo kotu smakuje...wyjaśniłam bez złośliwości różnicę i jest ok.

Betinka8

Od: Śro paź 30, 2013 18:50

Post » Śro sty 15, 2014 23:00 Re: Poszukuje kociaka

a ta mysza przed smiercią nie najadła się trutki?

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Czw sty 16, 2014 14:17 Re: Poszukuje kociaka

:(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sty 16, 2014 15:01 Re: Poszukuje kociaka

Betinka8 pisze:Dziewczyny, ja rozumiem, że każdy szuka idealnego domku, ale te domki są takie bo właściciele są przewidujący, ewentualnie mają doświadczenie z kotami. może więcej postów uświadamiających a mniej takich na nie.
Tak, zgadza się ,bezmyślność chłopaka kot przypłacił życiem ale jeśli tylko takie będą odpowiedzi to kot się znajdzie gdzie indziej i dalej nikt nie wyciągnie wniosków.
Swoich sąsiadów namówiłam na kotka do domu i mimo dobrej sytuacji finansowej karmili go kitkatem - z niewiedzy, bo reklamowana bo kotu smakuje...wyjaśniłam bez złośliwości różnicę i jest ok.

A sam nie wyciągnie wnisków ? Wszak dorosły jest ? Mimo,ze kot odszedł to dalej planuje małego wypuszczać i narażać na śmierć.
Proszę o info czy był chłopak z kotem u weta, co dostał, jak go leczono i kiedy zorientował sie ,że coś jest nie tak.
Jak to okolica, daleko od drogi? Jak długo ma zamiar trzymać kota w domu by przywykł. Czym kot był karmiony (nie pisze tutaj o myszach) .Czy też to co ułowi/znajdzie to jest głównym daniem? Co z wetem, co z kastracją, szczepieniami, leczeniem...?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 16, 2014 15:42 Re: Poszukuje kociaka

ASK@ pisze:
Betinka8 pisze:Dziewczyny, ja rozumiem, że każdy szuka idealnego domku, ale te domki są takie bo właściciele są przewidujący, ewentualnie mają doświadczenie z kotami. może więcej postów uświadamiających a mniej takich na nie.

A sam nie wyciągnie wnisków ? Wszak dorosły jest ? Mimo,ze kot odszedł to dalej planuje małego wypuszczać i narażać na śmierć.
Proszę o info czy był chłopak z kotem u weta, co dostał, jak go leczono i kiedy zorientował sie ,że coś jest nie tak.
Jak to okolica, daleko od drogi? Jak długo ma zamiar trzymać kota w domu by przywykł. Czym kot był karmiony (nie pisze tutaj o myszach) .Czy też to co ułowi/znajdzie to jest głównym daniem? Co z wetem, co z kastracją, szczepieniami, leczeniem...?

ASK, ale to są właśnie konkretne pytania, jednocześnie sugerujące jak się powinno z kotem postępować. Ja na przykład dopiero tu na forum zrozumiałam sens siatkowania balkonu...miałam koty, które NIGDY (przez 17 lat) nie chodziły po barierce i nie próbowały łowić ptaków więc nie przyszłoby mi do głowy stawiać takiego warunku. ( Może to wynikało z tego, że ptaki miały w domu i były przyzwyczajone :wink: )

Betinka8

Od: Śro paź 30, 2013 18:50