Mruczenie kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 08, 2003 9:43 Mruczenie kota

Liza w ogóle nie mruczy. Nigdy.
Nawet jeśli chce być głaskana (no... w każdym razie przez chwilkę pozwoli) i wyglada na zadowoloną ani najcichszego mruku nie słychać (ani nie czuć, bo mruczenie takie ledwo słyszalne mozna przeciez wyczuć też na dotyk :D ).
Czy "ona tak ma" czy dopiero będzie kiedyś mruczała?
Nie wiem. Nie spotkałam jeszcze kota, który wcale i nigdy nie mruczy.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon wrz 08, 2003 10:23

Ja spotkałam. Mama Kitulca nigdy nie mruczy :?
Nie jest kocicą po przejściach, na swój sposób okazuje przywiązanie do swoich opiekunów, reaguje na imię...ale nie mruczy. Nie lubi też mizianek :( Wielka szkoda, bo jest taka śliczna, ze każdy by ją chętnie pomiział. Trikolorka z obłędnymi zielonymi oczyskami.

Mam nadzieję, że Liza okaże się inna. Może nauczy się traktorzyć od Maurycego?

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pon wrz 08, 2003 10:40

Hera bardzo rzadko mruczy. A jeśli już, to cichutko. Właściwie to czuć pod palcami, że mruczy. Żeby usłyszeć muszę przyłożyć ucho do brzuszka :D. Jest to bardzo przyjemne :D. A zanim zacznie mruczeć, to najpierw musi "wziąć rozpęd": bur, bur, mru, mru :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon wrz 08, 2003 11:08 to moje futrzaczki

są cwane, bo jedno od drugiego wyuczyło się wydawać dźwięki.
Traktory oba zawsze miały. Ale Kotka nigdy nie miałauczała, nawet jak nie była wysterylizowana to tylko "gadała" czy "szczekała" róznie to można nazwać, takie fajne rozmowy czasem prowadziliśmy ze ci co byli to pokładali się ze smiechu. Potem jak przyniosłem kocurka to on z kolei miałuczał tak jak syrena okrętowa, dosłownie aż zawodził :D
Od pewnego czasu, nie wiem, może od roku [teraz ona ma 4 lata i 1 miesiąc, on niespełna 3], Kotka zaczęła pomiałkiwać, na poczatku po cichu i nieśmiało, tak jak by to nie był kot i uczył się miałuczeć :D Teraz miałczy jak najęta :D i gada czyli konwersacje prowadzimy nadal :D.
Kocur natomiast zaczął pogadywać, na początku też mu to niezbyt wychodziło, tak jak kocicy, teraz już sie trochę podszkolił, ali i tak śmiejemy się jak coś "komentować" próbuje.
Wracajać do traktorów to mają je oba futra i to takie że aż się całe łóżko trzęsie jak sie oboje położą i na przemian traktorkują, wtedy jest jedno nieustanne traktorzenie :D jeszcze trochę i nam się łóżko rozpadnie od tych wibracji :D :D :D :D :D

po,
mj
ObrazekObrazek

McJackal

Od: Sob sie 16, 2003 16:00

Post » Pon wrz 08, 2003 11:33

Mika mruczy tylko przy mizianiu (tzn. wtedy, gdy ONA chce być miziana); bardzo cichutko i delikatnie; Norka mruczy jak mały traktorek jak tylko wezmę ją na ręce lub przytulam się do niej; Miś mruczy głośno, jak duży traktorek, prawie cały czas i przy wszystkich czynnościach :lol: ; no chyba że głęboko śpi, a najgłośniej, kiedy musi poczekać na jedzenie, a obie panienki już jedzą. Chyba w ten sposób chce się przymilić (żeby przypadkiem go nie pominięto).
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon wrz 08, 2003 12:28

RySio podobnie jaki Misio ma ustawiony traktor na najwyzszych obrotach, wystarczy na niego czule spojrzec lub dotknac reka i juz Rysiaczek nadaje. Wieczorem jak uspia na poduszce trzesie mi sie glowa od jego spiewow :lol: , w uszach mam zawsze stopery :oops: :lol: . HrupTak mruczy kiedy jest odpowiednio rozglaskana, wowczas dorownuje Rysiowi, oprocz tego dostaje zeza ze szczescia i slini sie na potege (fuj :wink: ). Brucek mruczy ciszej i jakby z glebi serca, jest powsciagliwy, ale mimo wszystko mruczacy.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon wrz 08, 2003 12:38

Klakier na poczatku (czyli 2 m-c temu) nie mruczał wogóle. Owszem bardzo bardzo się nadstawiał do pieszczot, ale "gruchania" nie było wogóle. Nadstawiałam uszu i nic. PO kilku dniach (jak juz w miarę się oswoił z trzymaniem na rękach), gdy przyłozyłam do niego ucho usłyszałam cichuteńkie mrrrrrr. Teraz już OK, owszem nie oruwnuję traktorzyście Juniorowi, ale mrrrr wychodzi cudnie , coraz głosniej i głośniej. A od dwóch - trzech dni , gdy wchodzi do pokoju lub gdzieś mnie dopatrzy to odrazu jest takie kocie "cześć" - mrau!!!
Tak więc Nelly , daj jej czasu.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon wrz 08, 2003 13:54

mruczenie Oliwki to lek na moje skołatane nerwy.
a ona dużo mruczy :)
nie mruczała tylko, jak była ciężko chora.
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon wrz 08, 2003 14:32

U Zephyra jest roznie. Mruczy gdy mu sie podoba, a na pewno nie wtedy jak sie go wezmie na rece, albo przytuli. Jak jest potwornie spiacy i "przypadkiem" zaczne go glaskac to mruczanki sie wlaczaja. Strasznie glosne :wink: Z Atena jest tak: na samym poczatku mruczala jak najeta jak tylko sie ja dotknelo. Teraz sie nauczyla od Zephyra niemruczenia i nie mruczy wcale. (Wyjatek stanowi polozenie sie do lozka i deptanie moich wlosow-juz nie szyji) :roll:

ara

Od: Czw sie 14, 2003 14:58

Post » Pon wrz 08, 2003 14:36

Mara nie mruczy, tylko ma klang jak silnik z turbodoładowaniem. Od godziny 3 rano do ok. 5 ciągle się mizia i mruczka ma pod skórą. Chodzi i mruczy. Siedzi i mruczy. Je i mruczy. Turla się i mruczy.

O pewniej godzinie turbodoładowanie się wyłącza i jest cisza. Nawet deptanie odbywa się w kompletnej ciszy, może tylko przy lekkiej wibracji.
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Pon wrz 08, 2003 14:46

Padme pisze:. Chodzi i mruczy. Siedzi i mruczy. Je i mruczy. Turla się i mruczy.
O pewniej godzinie turbodoładowanie się wyłącza i jest cisza. .

Turboładowanie - to jest świetne określenie. Miś turboładuje nawet w kuwecie.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon wrz 08, 2003 15:31

Majorka pisze:
Padme pisze:. Chodzi i mruczy. Siedzi i mruczy. Je i mruczy. Turla się i mruczy.
O pewniej godzinie turbodoładowanie się wyłącza i jest cisza. .

Turboładowanie - to jest świetne określenie. Miś turboładuje nawet w kuwecie.

ach ten Miś :love:
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Pon wrz 08, 2003 16:32

Sss mruczy przy ugniatanku, zasypianku i zabawie. Przy mizianiu warczy (ale na ogol 'pogodnie') z tym ze trzeba umiec wyczuc, kiedy warkot zmienia sie o ten jeden ton i kota trzeba puscic, dla wlasnego, hmmm, dobra :oops:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pon wrz 08, 2003 20:29

Bodzio mruczy baaaardzo głośno :)
Tylko że jak włącza ten swój motor to tak się uślini :roll:
Kula też mruczy a przy tym tak bodzi głową o moją głowę :wink: raz mi prawie nos złamała :twisted: bolało dwa dni :oops:

aiszkaa

Od: Sob cze 14, 2003 9:33

Post » Pon wrz 08, 2003 21:23

Daisy nie mruczy wcale :? duuzo gada i miauczy za to (tego ostatniego nauczyla sie dopiero od Krzysia :wink: ). Glosnym miauczeniem daje czadu sasiadom :roll:
Leeloo wlacza motorek jak ja poglaszcze, wystarczy raz 8O . I mruczy czasem jak na nia spojrze albo zawolam po imieniu. Zawsze jak siedzi na mnie. Telma ma najglosniejszy motorek, ale trzeba sie postarac,zeby go wlaczyc - namolnie glaskanie po calym grzbiecie przez dluzszy czas.

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[następna]