Jestem na forum kilka lat, nigdy nie prosiłam forumowiczów o pomoc finansową. Tym razem złamałam się i bardzo serdecznie proszę. Chodzi o zakup materiałów na domki dla kotów.
Jak niektórzy wiedzą robię „hurtowo” domki dla kotów z pozyskiwanych pudeł styropianowych.
W tym sezonie piwnica stała się moim drugim mieszkaniem, spędzałam tam dziesiątki godzin. Zrobiłam rekordową w moim przypadku liczbę 56 budek. Mogę wskazać wszystkie miejsca, gdzie budki pojechały (m.in. działki, cmentarze, podwórka, wiele przekazałam indywidualnym karmicielom).
Domki moje są proste, jednak mimo prymitywnego wyglądu wymagają nieco pracy i materiałów – pianka montażowa, grube folie, taśmy do oklejania, pleksi na daszki. Do tego koszty transportu samych pudeł, polaru, itp.
Na jesieni dostałam na ten cel trochę grosza od pewnej fundacji. Pokryło to tylko pewien procent moich wydatków. Zaznaczam, że nigdy nie biorę od nikogo pieniędzy za domki. Traktuję to jako jedną z form mojej pomocy kotom. Jest mi bardzo niezręcznie to wszystko pisać ale teraz sytuacja zmusiła mnie do wyciągnięcia ręki „po prośbie”, Mam nadzieję, że to wyjątkowo.
Ostatnio zdobyłam jeszcze kilkanaście pudełek. Są takie znane mi miejsca, gdzie koty już na nie czekają marznąc. Zima zaatakowała. Wczoraj zabrałam do domu młodego, oswojonego kocurka śpiącego pod samochodem. Nie miał się gdzie schować. Pudła stoją a ja jestem bezradna i załamana, bo mam totalny kryzys finansowy. Pod kreską jestem non stop ale obecnie jestem pod bardzo grubą, czarną kreską.
Dlatego bardzo serdecznie proszę osoby, które mogą pomóc w przygotowaniu kolejnych domków o jakieś grosze. Obecnie potrzebuję:
2 pianki montażowe – ok 13 zł/ szt, Jeżeli dam radę dotrzeć do Castoramy, to może taniej. Razem 26 zł
5 taśm hydraulicznych – ok 22 zł/szt. Razem 110 zł.
18 płytek z czarnego pleksi o wymiarach 0.25 x 0.50 m na daszki. To daje ponad 2,20 m kw.
Jeden metr kw kosztuje ok 60, czyli łącznie ponad 130 zł.
Łączny koszt to ok 250 zł. O ile ktoś zdecyduje się pomóc, rachunki (paragony) zakupu tych materiałów będą do wglądu (np. zeskanownia) dla zainteresowanych.
W imieniu swoim i kociastych bardzo proszę i z góry dziękuję.
Agnieszka