Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2008 12:11 Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Nudziło mi sie wiec opisałam historie Saruni, mojej ukochanej kici.
3 miesiące temu w moje urodzimy dziadek z babcią wrócli od cioci z ,,prezentem,, Był to 2,5 mies kotek a raczej kotka. Piękna ruda i wesoła. Potem dziadek powiedział mi że ciocia chciała ją wyrzucić na dwór i zostawić samą sobie (no moze z 2 rodzeństwa). W ich stodole okociła się otka i po paru dniach przejechał ją samochód (prawdopodobnie) a kocięta 4 zostały przygarniete o domu ale po 2 miesiącach zaczęły chyba rozrabiać więc ciocia chciała je wyrzucić na szczeście dziadek pomyślał o mnie, wziął mi 1 kotke, a pozostałe 2 podwiózł do pewnej pani która kocha zwierzęta, a 1 został u cioci (zostawiła najgrzeczniejszego). Sara była w domu przywitana miseczką mleczka i karmą (poniewaz kolezanka miała dac mi jako prezent kotka to miałam smycz, karmę i zabaweczke, tylko ze jej kotek zwiał :cry: ). Gdy wzięłam ją na ręce i przytuliłam wiedzałam ze się szybko oswoi.
,,No ale co ty z nią zrobisz, gdzie ją będziesz trzymała??,, pytania taty. ,,Narazie w pudełku w korytarzu ale jak gdzieś nasra to do stodoły,, Nie było problemu. Ale ja jak taty nie było w domu brałam ją na góre do mojego pokoju. Po jakimś czsie tata wymyslił że Sara może ,,okupować,, łazienke na górze i nadal tam jest z tym, że tylko a noc a w dzień biega swobodnie po domu, a mój tata (który na początku wkurzał się jak kotek go dotknął łapką) teraz bawi się z nim co dzeń gdy jestem w szkole :D :D
No historia Sary mogłaby sie skończyć ale Nie. Niedawno mama postanowiła otworzyć okno łazienki, tylko uchylic pare cm. Po paru minutach szukamy kotka (wszyscy ja mama tata a nawet brat z bratową) Sara troszke pobiegała i podeszła pod schodki do domku (była przestraszona), a ja juz zawsze gdy otwierałam okno brałam kotke bo innego pokoju.
a teraz foteczka mojego rudzielca :
1.jej ulubione miejsce [img] http://images29.fotosik.pl/150/952487adcd0647f0.jpg /img]

2. no i ze mną oczywiście
[img] http://images32.fotosik.pl/127/4fcb8c62800a9070.jpg /img]

isabelka.iza

Od: Śro gru 26, 2007 16:19

Post » Pt lut 01, 2008 13:23

Śliczny rudy kotek :1luvu: .

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt lut 01, 2008 13:33

Śliczna kicia :)
Kiedy planujecie sterylizację?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pt lut 01, 2008 14:16 Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Jak uda mi sie przekonać rodziców bo ja nie mam tyle kasy a oni myślą inaczej. Nigdy nie sterylizowaliśmy kotów niestety. Mieszkam na wsie a tu są stereotypy i błędne opinie o kotach

isabelka.iza

Post » Pt lut 01, 2008 14:26 Re: Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

isabelka.iza pisze:Jak uda mi sie przekonać rodziców bo ja nie mam tyle kasy a oni myślą inaczej. Nigdy nie sterylizowaliśmy kotów niestety. Mieszkam na wsie a tu są stereotypy i błędne opinie o kotach

Może spróbuj odkładać po parę groszy z kieszonkowego, albo wystawić jakieś bazarki z przeznaczeniem na sterylizację kici?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pt lut 01, 2008 14:35

Prześliczna Sarunia :1luvu: Zapraszam do klubu rudasków. Link w podpisie :wink:

Cinnamoncat

Od: Pon lis 07, 2005 19:49

Post » Pt lut 01, 2008 14:36

Jowita pisze:Może spróbuj odkładać po parę groszy z kieszonkowego, albo wystawić jakieś bazarki z przeznaczeniem na sterylizację kici?

Myślę że Jowita podsunęła ci bardzo dobry pomysł. Spróbuj przedsięwziąć coś w sprawie sterylizacji twojej koteczki. To bardzo ważne - dla jej zdrowia i dla zmniejszenia populacji niechcianych kociąt. Ja też mieszkam na wsi i też kiedyś myślałam, że sterylizacja to jakiś potworny zabieg. Dziś wiem, jak bardzo się myliłam :roll:

Joasia

ps) Sarunia jest prześliczna :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt lut 01, 2008 19:26

Ale cudo :1luvu:

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Sob lut 02, 2008 19:44 Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Zaczęłam zbierać pieniądze, ale rodzice nadal uważają że to nie potrzebne :cry: :cry: Jeszcze będe próbowała ich przekonać.

isabelka.iza

Post » Nie lut 10, 2008 17:13 Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Dziś gdy byłam z nią na spacerze, kicia biegała, chodziła po drzewie i ... BAWILA SIE Z PSEM . Najpierw zaczęłam ja odciągać, ale ona ciągnęła mnie do niego. Zobaczyłam ze oni sie nie gryzą tylko bawią (znam tedo psa jest szczepiony, odrobaczany itd więc pozwoliłam jej sie z nim bawić). Najbardziej mnie zdziwiło to ze Sara od innych kotów UCIEKAłA.

teraz mam zamiast kota mam psa

isabelka.iza

Post » Nie lut 10, 2008 17:54

isabelka.iza pisze:Zaczęłam zbierać pieniądze, ale rodzice nadal uważają że to nie potrzebne :cry: :cry: Jeszcze będe próbowała ich przekonać.

Próbuj, kochanie, to bardzo ważne. Może ta prezentacja:
http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx
dobitnie uświadomi im jaki to poważny problem - jak wiele kociąt i szczeniąt co roku musi umrzeć, bo brakuje dla nich ludzkich domów :cry: .
Trzymam kciuki, żeby ci się udało wysterylizować kotkę.

Twoja koteńka jest prześliczna :D . Pisz o niej tutaj! :D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt lut 15, 2008 19:58 Sarunia, koteczka która znalazła nowy domek

Ze sterylki nici, jak powiedziałam tacie ze wszyscy to robią (nawet moje koleżanki) to on sie roześmiał i znów odmówił, a do kici kawalerzy dzień i noc przychodzą, jak byłam z nią na spacerze to sie 2 wokół nas kręciło, ona ciągle w oknie siedzi i miałczy a psy na dworze szczekają że aż głowa boli ...

isabelka.iza