Czy miał ktoś kota z chorą trzustką?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2007 15:18 Czy miał ktoś kota z chorą trzustką?

Mam w domu kotka zabranego z pseudohodowli na Grochowie. Kiedy Fredek przyjechał do nas, był skrajnie wychudzony, ledwo chodził, miał świerzba, ogolnie tragedia. No i te biegunki... które ma do dziś. Wyniki badań pokazały, źe problemem jest trzustka, poza tym wszystko jest w porządku. Brał juź panzytrat, nic. Probioty - nic. Przestawiłam go na razie na niskotłuszczową karmę - nic. Intestinal - zero efektu. Czy ktoś z was miał taki problem? Jak moźna jeszcze leczyć kota z takim problemem. Fredek nie jest juź chudzieńki, tylko bardzo drobny, wygląda jak półroczny kociak, a ma jakieś dwa lata, co widac po ząbkach. Bawi się, mruczy, jest wesoły. Co robic?
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2007 19:20 przez gosiar, łącznie edytowano 1 raz

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto kwi 24, 2007 15:28

Bambi u Olinki miała chora trzustkę - jej watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=31443&start=0
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto kwi 24, 2007 15:28

Olinka miała.

Ja też miałam dwa koty trzustkowe, ale u nich to była ostra niewydolność, inne objawy, inne leczenie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto kwi 24, 2007 15:30

tyż mam kotkę z pseudohodowli z niewydolnością trzustki. poprawiło się po karmie Hills i/d (intensinal) plus Kreon 10000 jedna kapusłka przed każdym posiłkiem (u nas 3 x dziennie). dopiero wtedy kot się unormował. po pół roku zmniejszyłam podawanie kapsułek a teraz Blues dostaje tylko intensinala. Czasem ma okresy gorszej przyswajalności i wtedy na jakiś miesiąc znów wracamy z Kreonem. Jak się unormuje to znów tylko karma.
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Wto kwi 24, 2007 16:14

To ja tylko napiszę, że Bambi ma się teraz całkiem dobrze, pod warunkiem trzymania jej na diecie niskotłuszczowej - podstawę jej diety stanowi suchy Intestinal. Czasami dostaje też animondę i chude mięso. Ostatni atak tłustej, krwawej biegunki miała kilka miesięcy temu - kiedy mnie odmóżdżyło i podałam jej kilka cm. maltpasty...

Trzymam kciuki za Twojego kociaka.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21