Kminka / FIP:dzień 51-szy, ostatni... [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 27, 2007 22:06 Kminka / FIP:dzień 51-szy, ostatni... [']

- to Pichlaczek też jedzie? - pyta pani Zosia ze smuteczkiem...:(
- jedzie, przecież tu nie ma szans na domek :) - odpowiadam
- ale on taki malutki jest... pamiętam, jak go znalazłam... tylne nóżki się trzęsły, główka ciągnęła do ziemii, a krzyczał 8O nigdy nie słyszałam, żeby kot tak krzyczał, tak błagał o pomoc :cry: odchowałyśmy go tu wspólnymi siłami, na lanych kluseczkach, do domu zabierałyśmy po kryjomu na zimne noce - wspomina p. Zosia - on musi trafić do dobrych ludzi... - prosi
- znajdę mu najlepszy dom na świecie - obiecuję uroczyście

Już jestesmy prawie gotowe do drogi. Ostatni rzut oka na kociarnię - malutką, czystą, przytulną - i mój wzrok pada na buraska. Patrzy na mnie załzawionymi oczkami, tak smutno, prawie beznadziejnie. Rozum mi się buntuje, ale mówię:
- dziewczyny, dajcie no mi jeszcze to bure spod krzesła
Pani Zosia milknie, dziewczyny patrzą zdziwione:
- poważnie?

ano poważnie, poważnie... :( już myślę, co powie mój TŻ....

Pakujemy się w ścisku do małego auta i jedziemy do weta. I tu... niespodzianka :) Bure Spod Krzesła potwierdzono jako chłopczyka, ale wiek nas zaskoczył: wyglądał nam na minimum pół roku, pani doktor powiedziała, że ma mniej :) zapowiada się poprostu na dużego kota :)
za to Pichlaczek.... no cóż, nasz wina, nikt nie pomyślał, że Pichlaczek... może być dziewczynką :D i to dość dużą... znaczy w sensie wieku :( może mieć nawet koło 7 m-cy, ale wygląda na maksymalnie 4 :( Jej przejścia chorobowe odbiły się na organiźmie :( mała rozwija się normalnie, tyle, że prawdopodobnie nie będzie dużą kotką, być może nawet pozostanie takim troszkę liliputkiem... :(

Ale za to jaka jest piękna :) to przedłużone futerko :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Poza tym Pichlaczek-Kminka ;) to straszny przytulasek :) daje buzi, a gdy uważa, że zbyt mało się nią interesujemy, głośno się dopomina pieszczot :)

Bure Spod Krzesła, czyli Anyżek :) ma tak miękkie futerko, że pani doktor nie chciała uwierzyć, że on nie jest moim "prywatnym" kotem :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dzieciaki siedzą zamknięte w sypialni, dostają antybiotyk i cykloferon, oczka Anyżka wymagają zakraplania - bardzo tego nie lubi, krzywi się i trzepocze łebkiem, a wtedy kropelki wypływają ze ślepek i całą zabawę musimy zaczynać od początku :(
Prosimy o kciuki :) za zdrówko i dobre domki. Najlepsze na świecie - w końcu obietnica zobowiązuje :D
Ostatnio edytowano Śro maja 30, 2007 22:04 przez Georg-inia, łącznie edytowano 36 razy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 27, 2007 22:10

trzymię kciuki ja i mój psio-koci zwierzyniec
:D kciuki za domki i kotki, futrzaki piękne :)
"Zaiste chciałoby się powiedzieć, że ludzie są diabłami na ziemi, a zwierzęta dręczonymi przez nich duszami"A.Schopenhauer

ines84

Od: Wto lut 20, 2007 22:41

Post » Śro lut 28, 2007 8:35

:D :D :D

Cudownie, że kolejne dwa koty już poza schroniskiem, zresztą piękne są, więc nie powinno być problemu z domkami :)

Jak tam TŻ? :lol:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro lut 28, 2007 9:59

Trzymam mocno kciuki a Sewerek zaciska pazurki za kolegę i koleżankę
:ok: :ok: :ok:

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Śro lut 28, 2007 10:08

Śliczne kociaki :D
A wzrost małej nie powinien przeszkadzać. Ja osobiście uwielbiam miniaturki 8)

Trzymam kciuki za zdrówko i najlepsze domy (albo dom) :ok:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro lut 28, 2007 12:03

saskia pisze:Jak tam TŻ? :lol:

przełknął :) nawet łatwo poszło ;)

Kminka ciągle dopomina się wyjścia z sypialni. Niestety, trochę to jeszcze potrwa. Ciągle zdarza się jej kichnąć, chociaż wesolutka jak pchełka :D
Anyżek ucieka już na mój widok :( wie, biedaczek, że będą kropelki do oczu :( za to zastrzyki znosi superancko i nie wyrywa się wcale :)

wczoraj oba maluchy po 10 minutach zastanawiania się, do czego też może to służyć, załapały w końcu, że Duża to macha tą wędką z piórkami dla ich zabawy :roll: biedne te zwierzaki schroniskowe... w sobotę zawieziemy ich kumplom w Śniegowy Lesie myszki i piłeczki. Niech chociaż troszkę osłodzą im życie... :(

Georg-inia

Post » Śro lut 28, 2007 18:22

No w końcu jest wąteczek :)
Dzieciarnia - leczyć się ładnie, zdrowieć i siuuup do najlepszych domków, tak jak Wam Duża obiecała :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lut 28, 2007 18:54

Witam kolejne "leśne" koty!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro lut 28, 2007 19:02

One sa cudne i takie mieciutkie. Mi sie bardziej Kminka podoba, taka maleńka, delkiatna.
Generalnie sliczna parka, a jak szybko zalapaly co sie w kuwecie robi.
No trzymam kciuki za zdrówko i za nowe wspaniale domki :ok: :pk:

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Pt mar 02, 2007 10:18

Byliśmy wczoraj u lekarza, bo niestety oczka Anyżka wcale nie chca się leczyć :( jakoś tak ciągle "wilgotno" wyglądają... została mu zwiększona dawka antybiotyku, kłujemy tyłeczek dalej i za 4-5 dni mamy się zgłosić do kontroli. Kmince też mamy przedłużyć podawanie antybiotyku, bo jeszcze węzły chłonne powiększone troszkę ma.

Dzieciaki wesołe, bawią się ze sobą i myszkami, bardzo podoba się tez szczur z Ikei, którego można mordować ;) a jedzą ! jak małe smoki ! śniadanie, drugie śniadanie, podobiadek, obiad, podwieczorek i kolację. Wiecznie głodne są :D chodzące przewody pokarmowe :wink:
Oby szybiutko się wyleczyły... wtedy ciachamy i szukamy domków :D

Georg-inia

Post » Pt mar 02, 2007 20:19

Male bure :D nie wyglupiac sie i zdrowiec... bo Ciotka Georginia na zawal zejdzie ;) i jutro nie bedzie mogla przekazac Pani Zosi dobrych wiesci.
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro mar 07, 2007 8:39

A co tu tak cichutko? Burasiątka, co u Was?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 07, 2007 8:40

a ja wiem co u burych tylko nie powiem
a w sumie kalwo jest 8)

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Śro mar 07, 2007 8:48

to się ciesze :D :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20