Na wstepie zobaczylam z 10 kotow ale to okazalo sie jedynie czubkiem gory lodowej

Na dokladke dodam ze z ubieglorocznych miotow przezyla 1 sztuka zabrana przez litosciwa dusze do domu. Koty sa masowo trute rozjezdzane przez samochody .. itd

Sa 3 karmicielki i karmiciel - z dwoma udalo mi sie juz skontaktowac jak rowniez uzyskac dostep do terenu przychodni gdzie sa maluchy.
Jak zobaczylam to wszystko a szczegolnie wielkigo kocura.. ze zmierzwiona siercia, zaropialym okiem i wysunietym jezorkiem

Kiedy przukucnelam powoli zaczely sie do mnie zblizac.. wiekszosc lacznie z Seniorem ku zdumieniu Karmicielki dala poglaskac (podobno nawet karmicielkom sporadycznie pozwalaja sie dotykac)
Jeden z kocurkow nawet sie rozmruczal.
kiedy w kontenerek weszla mi po kocurkach bura kociczka nie zastanawialam sie i zabralam ja do lecznicy... dzis miala sterylke

Dzis pojechalam tam po pracy znow z kontenerkiem. Pozwolili mi szwendac sie po terenie przychodni (kiedys bylo to przedszkole wiec teren spory ale za to masa krzakow, drzew i innych zakamarkow). Przy wejsciu zobaczylam 3 kociaki. Jeden czarny siedzial z czarna mama - oko sklejone ropa

Przyszla pora na lapanie czarnuszka i buraska - dzieci burek kotki. Tu juz nie bylo tak prosto bo kociaki w lepszej formie

Dwa czarnuszki wyladowaly oczywiscie zaraz u weta ,ktory ocenil je na okolo 5 tygodni (plec nieznana).
Maluchy dostaly cala serie zastrzykow i spryskane czyms wielce smrodliwym na bogate zycie zewnetrze (masa pchel i kleszcze)
Oczywiscie Fux caly czas wyrazal swoje niezadowolenie. Teraz siedza w odkrytym kontenerku z ktorego wybralam pchle truchelka w mojej mikroskopijnej lazience. Niestety masa pchel biega po nich

Ciekawe jak jutro wieczorem podam im tabletki

Nastepna wizyta u weta w sobote .. mam nadzieje ze juz razem z buraskiem i ze uda mi sie zlokalizowac pozostale kociaki (nikt nie wie gdzie jest miot trzeciej kotki)
Rozliczenie:
Wpłaty:
Irma_g - za aukcje podkladek - 40,00 zł
Tyma - za aukcje kociej bizuterii -15,00 zł
Varia - za aukcje kocie skarpetki - 35,00 zł
Xandra - za aukcje kociej trawki - 7,00 zł
za aukcje Kubeczka - 20,00 zł
Lucynka - za aukcje "Kot koło ratunkowe" -20,00
Tyma - 25,00 zł
Fundusz ratunkowy Dzidzi - 110,00 zł
Razem - 272,00 zł
Wydatki:
- 10 puszek Leonardo - 26,00 zł
- wizyta u weta 29.10 - 10,00 zł
- wizyta u weta 02.11 - odrobaczenie 5 dzialkowych "Pand" i ich mamy oraz krople dla Łazienkowych Kurdli - 18,00 zł
- 06.11 - 10 puszek Leonardo - 26,00 zł
- 10.11 - szczepienia Kurdli - 75,00 zł
- 20.11 - operacje, leczenie i badania Lali - 140,00 zł
Razem - 295,00 zł
Pieniądze z Funduszu Dzidzi będa przeznaczone na częściowe sfinansowanie operacji i leczenia Lali.
Dziekujemypotrzebne