Gusta i fanaberie naszych kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 26, 2025 23:09 Gusta i fanaberie naszych kotów

Zakładam taki wątek, bo koty potrafią zaskakiwać nawet wytrawnych kociarzy. Podzielcie się ciekawostkami i Waszych kotach. Ich dziwnymi upodobaniami kulinarnymi, nietypowymi zachowaniami i innymi rzeczami, w których Wasz kot jest "nietypowy" :wink:

Koty mojej mamy miewały czasem cudaczne upodobania kulinarne. Brysio uwielbiał zjadać suszone grzyby. Ale interesował go tylko podgrzybek złotawy- potrafił wybierać sobie te podgrzybki z pośród innych suszonych grzybów na tacce. Do tego stopnia je lubił, że porzucił na rzecz grzybka świeżo upolowaną przez siebie mysz. Obecny kot mojej mamy Bynio szaleje za zielonymi oliwkami. Ma też lekką "schizę" na punkcie tartej marchewki - działa na niego jak kocimiętka na inne koty :D
Mój Kitosław jest niejadkiem. Łatwiej powiedzieć czego nie lubi, niż co lubi. Najbardziej smakują mu myszy. Ptaszki już niekoniecznie- potrafi żywego przynieść w "prezencie". Z "ludzkiego jedzenia - lubi popcorn.

szczurbobik

Od: Pon maja 27, 2013 20:29

Post » Wto sie 05, 2025 10:27 Re: Gusta i fanaberie naszych kotów

ani ryż ani Twoje przekąski, czy owoce nie są zdrowe dla kotów; to przerażające czym karmisz tego kota

twoja kota je to wszystko z desperacji; z głodu -bo nie dostarczasz jej jedzenia odpowiedniego dla kotów. To nie są żadne fanaberie.

To jakby pisać, że ludzie dla fanaberii jedli zupę z trawy, mąkę z zołędzi i korę z brzozy/ w okresie głodu

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sie 14, 2025 21:41 Re: Gusta i fanaberie naszych kotów

Patmol, a czy Ty w temacie? Piszę o fanaberiach OPRÓCZ normalnego żywienia kota!!! Hallo???

szczurbobik

Post » Pt sie 15, 2025 8:37 Re: Gusta i fanaberie naszych kotów

Oprócz kociej karmy moja kocica lubi "smaczki" np. biały serek, surową fasolkę szparagową oraz cukinię, a także groszek ptysiowy. Oczywiście w dozorowanych mini-ilościach.
Zabiera mi też spod ręki obierkę pietruszki, ale jej nie je, a jedynie się bawi.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Sob sie 16, 2025 21:17 Re: Gusta i fanaberie naszych kotów

Kitosław "przerzucił się" w tym miesiącu na dietę owadzio-pajęczakową. Mięso w miseczce już jest bee, bo hrabia nażarł się ciem i pasikoników :roll:

szczurbobik

Post » Nie sie 17, 2025 19:49 Re: Gusta i fanaberie naszych kotów

Mój kot jest mocno sosowy, np. kiedy zapomnę postawić przyniesiony do pokoju talerz z kanapkami posmarowanymi majonezem na szafie, to z kanapek majonez wyparowuje :twisted:

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58