Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ciuSma1 pisze:1. Jedzenie. Kotka pochłania niesamowite ilości jedzenia. Karmie ja głownie sercami kurzymi, wołowiną i serem białym. Czasem dostanie pierś kurczaka i fasolkę szparagowa gotowana. Poza tym cały czas ma dostęp do suchej karmy Purina/Frieskes/Kitekat. Kotka praktycznie cały czas jest głodna. Wazy teraz 2,9 kg. Czy to jest normalne ?
ciuSma1 pisze:2. Oddech. Oddech kotki "zabija". Czy w tym wieku kota to jest normalne ? Zdaje sobie sprawę ze kot nie myje zębów i będzie miął nieprzyjemny oddech ale to chyba nie w tym problem. Wiem ze u ludzi "taki" oddech jest objawem jakiejś choroby i zastanawiam się czy tak samo nie jest u kotów.
ciuSma1 pisze:3. Weterynarz. Szukam weterynarza w Warszawie (najlepiej wschodnia strona) który ma pojecie o kotach i który nie zrobi "taakich oczu" jak zobaczy tego kociaka.
eve69 pisze: Z jakiej hodowli pochodzi malenstwo?
beata pisze: generalnie podroby powinny stanowic tylko dodatek do jedzenia
ciuSma1 pisze:eve69 pisze: Z jakiej hodowli pochodzi malenstwo?
Hodowla to Gratka Clan*PL.beata pisze: generalnie podroby powinny stanowic tylko dodatek do jedzenia
W takim razie muszę jej przebudowac dietę.
Przy okazji kilka pytań o żywienie.
Czy filet ryby w kostce wystarczy spazyc wrzątkiem?
Czy mięso wieprzowe można podawać po uprzedniej obróbce termicznej?
Czym jeszcze urozmaicić jej dietę?
Czy Purina to karma z wyższej pólki ?
pozdrawiam
ciuSma
ciuSma1 pisze:Czy filet ryby w kostce wystarczy spazyc wrzątkiem?
ciuSma1 pisze:Czy mięso wieprzowe można podawać po uprzedniej obróbce termicznej?
ciuSma1 pisze:Czym jeszcze urozmaicić jej dietę?
ciuSma1 pisze:Czy Purina to karma z wyższej pólki ?
ciuSma1 pisze:Z serow Otylka wcina zwykly ser biały, ser żółty i bielucha. do innych musze ja zmuszac.
Purine miałem taka w srebrnym opakowaniu ale już nie pamiętam jaka to była nazwa. Napewno to było dla małych kociat.
Royala dla kociat tez dostawała ale strasznie sie przy tym męczyła.
lakshmi pisze:Żółty wywal, ciężkostrawny jest i niewskazany.
Co znaczy, ze sie przy nim męczyła? To był RC kitten czy babycat?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Google Adsense [Bot], sherab, włóczka i 706 gości